Mistä hyvä naapuruus syntyy?

 

Hyvät naapuruus on SATOn talossa Niittykummussa asuvalle Marika Sladelle sydämen asia. Kysyimme Marikalta, mistä se syntyy.

1. Paljon muutakin kuin moikkaamista

"Meidän talossa naapuruus on paljon enemmän, kuin moikkaamista rapussa. Osa porukasta on hyvin yhteisöllisiä, ja suunnittelemme parhaillaan esimerkiksi talon omia Facebook-sivuja, joiden kautta asioita saisi tiedotettua nopeasti. Tällä hetkellä viestimme toisillemme kiireellisissä asioissa lähinnä tekstiviestein tai perinteisesti ovikelloa soittamalla."

2. Tehdään yhdessä

"Teemme paljon yhdessä. Esimerkiksi syksyllä järjestimme lapsille omat Halloween-juhlat, jotka pidettiin meillä. Kokkasin valtavan määrän ruokaa, ja meillä oli todella mukavaa yhdessä. Joku aikuisista saattaa myös napata kaikki talon tutut lapset mukaan HopLopiin, se on aika luksusta."

Meidän rapussa ei tarvitse tuntea olevansa yksin, vaan jokainen uusi asukas otetaan lämpimästi vastaan.

3. Naapuriapu, paras apu

"Meidän rapussa ei tarvitse tuntea olevansa yksin, vaan jokainen uusi asukas otetaan lämpimästi vastaan. Itse opetan syksyllä rappuumme muuttaneelle turkkilaiselle perheelle suomea. Hipsin villasukissa heidän luokseen pari kertaa viikossa, ja kielen opetuksen lomassa saan maistella yllin kyllin turkkilaisia herkkuja."

4. Se turvallinen kotirappu

"On helpottavaa tietää, että esimerkiksi pienessäkin hätätilanteessa meidän rapussa asuu useampi henkilö, jolle voi soittaa. Ja jos joku on kipeänä, naapuri saattaa kipaista hänelle kaupassa tai auttaa muuten arjessa."

Kurkkaa Marikan vinkit Niittykummun parhaista palveluista!

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin