Naapuri tutuksi: glitteriä Niittykummussa

Jokaisen SATOkodin oven takaa löytyy oma inspiroiva tarinansa. Espoossa asuva Pilvi Virtanen on arkisin Pilvi, mutta lavalla hänestä kuoriutuu burleskitaiteilija Cloud BeDevil.

“Asuin lapsuuteni Piikkiössä Turun lähellä. En ollut koskaan kiinnostunut siitä, mikä oli trendikästä tai miten olisi pitänyt pukeutua. Yläasteella hankin parhaan ystäväni kanssa kangasmaalia, jolla maalasimme leveälahkeisten farkkujemme lahkeisiin liekit. Tiesimme, että olemme eniten cool koko maailmassa.

Opiskelin kokiksi, mutta jo kun paistoimme viimeisillä koulutunneilla paprikoita, tajusin, että se ei ole minun juttuni. Lähdin Mikkeliin opiskelemaan kulttuurituottamista. Kun muutin Turun Paasikivi-opistoon opiskelemaan valokuvausta, huomasin Facebookissa ilmoituksen Kiki Hawaijin burleskikurssista.

Kurssi järjestettiin Aninkaistenmäellä isossa peilisalissa. Taustalla soi amerikkalainen vanha musiikki, kun Kiki veti lämmittelyksi “Hei seilori” -liikkeen. Tunti loppui siihen, kun kävelimme show-poneina pois. Tiesin heti, että tämä on minun juttuni.”

Pilvi on koukussa valtaviin sulkaviuhkoihin, joita hän tilaa netistä. Seuraavaan esitykseensä hän on tilannut punaiset sulat.

“Kun pystyn tähän, pystyn mihin tahansa”

“Vieläkin tulee kylmiä väreitä, kun muistelen ensimmäistä esitystäni. Syksyllä 2015 ryhmämme teki esityksen Turun burleskifestivaaleille. Olin jo pari viikkoa ennen esitystä ihan hepuleissa.

Äitini, mummini ja hyvä ystäväni tulivat katsomaan esitystä. Vähän ennen alkua huomasin, että katsomossa istuivat myös pomoni ja pari työkaveria. Ajattelin, että jahas, hekin päättivät tulla katsomaan.

Kun esitys alkoi, kuljimme yleisön seassa. Meillä oli valkoiset naamarit, vihreät trenssitakit ja teimme robottiliikkeitä. Muistan, kuinka käteni tärisivät. Kun pääsin lavalle, otin ilon irti siitä hetkestä. Että vihdoin olen tässä lavalla, tsekatkaa minua!

Keksin taiteilijanimen samoihin aikoihin ensimmäisen esityksen kanssa. Istuin ex-poikaystäväni kanssa autossa ja matkaa Helsinkiin oli kahdeksan kilometriä. Kulttuurituottajan tarmolla päätin, että nyt se nimi keksitään. Cloud (suomeksi Pilvi) oli tietysti helppo, mutta sukunimeksi halusin samankaltaisen nimen kuin legendaarisella Dita VonTeesellä. Poikaystäväni etsi netistä samankaltaisia sanoja ja heitti, että mites BeDevil? Sanoin, että vaihda nimi heti Instagramiin.

Pilvi on esiintynyt tähän mennessä noin 30 kertaa. Hänen suuri haaveensa on päästä joskus tulevaisuudessa kiertämään Eurooppaa oman esityksen kanssa.

Ryhmäesityksen jälkeen aloin valmistella omaa sooloesitystä. Siinä Berliinistä ostetun turkin ja hevosnaamarin alta paljastui pin up -tyttö.

Esitin show’n vähän väkisin ystäväni 30-vuotisjuhlissa. Tiesin, etten ollut vielä hyvä, mutta ajattelin, että vain tekemällä oppii. Juhlat järjestettiin Piikkiön paikallisbaarissa, jota pyöritti vanha koulukaverini, jonka kanssa en koskaan tullut koulussa toimeen. Hän seisoi yleisössä, kun vetäisin show’ni. Silloin ajattelin, että kun pystyn tähän, pystyn ihan mihin tahansa.”

“Haluan, että koti on oma maailmani”

“Tyylini, niin vaatteet kuin sisustus, on kehittynyt ja muuttunut todella paljon sen jälkeen, kun aloitin burleskin. Myin juuri viimeisetkin rippeet vanhasta rock-tyylistäni. Säilytin ainoastaan yhdet mustat pillifarkut, converset ja pari bändipaitaa, jos tarvitsen niitä töissä.

Burleski vaikuttaa vahvasti myös Pilvin kodin sisustukseen. “Tilaan tarvikkeita ja kenkiä ulkomaisista nettikaupoista, Suomesta niitä on vaikea löytää.”

Haluan, että kotini on oma maailmani, joka näyttää minulta. Vuokrasin tämän SATOkodinkin, koska eteisessä on isot peilit ja hyvin tilaa harjoitella esityksiä. En usko, että kukaan naapureista tietää, että olen burleskitaiteilija. Tämä rakennus on ainoita paikkoja, jossa menen ilman meikkiä esimerkiksi pyykkitupaan.

Cloud BeDevil on hyvin samanlainen kuin minä. Ainoa ero on se, että Cloud on aina upea. Pilvi voi joskus olla vähän epäupeakin, ainakin kotona.”

Etsitkö vuokrakotia, joka sopii omaan harrastukseesi ja elämääsi? Löydä täydellinen koti täältä.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin