Vanhasta eroon hieman hauskemmin – näin järjestät pihakirppiksen!

Pursuavatko kaappisi tavaroita, joita et tarvitse? Pihakirppiksen voi järjestää kuka tahansa.

Kahvikupit kilisevät, tasainen puheensorina täyttää ilman ja ihmisillä on hymy herkässä. Kun naapurusto järjestää yhdessä pihakirppiksen, kauppojen lisäksi tapahtumassa syntyy helposti myös uusia ystävyyssuhteita. Parhaimmillaan pihakirppis ei ole vain tapa päästä vanhoista tavaroista eroon ja ansaita rahaa, vaan se voi parantaa myös koko naapuruston tunnelmaa.

”Esimerkiksi Herttoniemen pihakirppispäivässä ihmiset leipovat, koiratkin pääsevät mukaan ja kaikilla on hyvä fiilis. Siellä tuotteista ei kilpailla, sillä myyjät ja asiakkaat ovat tavallisia ihmisiä, jotka etsivät itselleen jotain uutta tai pyrkivät pääsemään vanhasta eroon”, kertoo Kirpputorilta kotoisin -bloggaaja Jenna Lehtonen.

Lehtosen mukaan pihakirppikselle kannattaa ensisijaisesti valita sellaista myytävää, joka on hyvässä kunnossa, mutta itselle tarpeetonta.

”Lastenvaatteita ja leluja on aina tarjolla paljon, ja niitä myös ostetaan. Lisäksi hinnoittelu on tärkeää. Oikea hinta on sellainen, ettei kaupan alennusmyynnistä saa samalla hinnalla uutta vastaavaa. Esimerkiksi kirjoista ei kannata maksaa kolmea euroa enempää. Itse myyn usein tuotteita ihan muutamalla eurolla, jotta pääsen tavaroistani eroon.”

Myös esillepano on tärkeää.

”Esimerkiksi vaatteet kannattaa laittaa värijärjestykseen, se toimii aina. Lisäksi esillä ei saa olla liikaa tavaraa, jotta tuotteet on helppo vain silmäillä läpi.”

”Ihmiset ovat usein hieman laiskoja, joten ostaminen kannattaa tehdä helpoksi.”

Asiakkaan puolestaan kannattaa olla ajoissa paikalla, jos haluaa kerätä parhaat tuotteet päältä.

”Ei kannata uskoa virallisia aukioloaikoja, vaan saapua paikalle samaan aikaan kuin myyjätkin”, Lehtonen vinkkaa.

Näin järjestät pihakirppiksen

  • Pidä hauskaa ja ideoi tapahtuman ympärille myös muuta toimintaa – miten olisi vaikkapa lasten kirppis kasvomaalauksineen tai retrokirppis entisille nuorille?
  • Ota seuraavaksi yhteyttä SATOn palvelupäällikköön. Hänen kanssaan voit sopia ajankohdasta ja toteutustavasta, minkä lisäksi saat apua tapahtuman tiedottamisesta muille asukkaille.
  • Pihakirppiksen järjestämiseen ei tarvita muuta erityistä lupaa, kunhan pihakirppis tapahtuu SATOn omistamalla piha-alueella ja asiasta on keskusteltu SATOn kanssa etukäteen. Julkiselle paikalle pihakirppiksen järjestäjä tarvitsee luvan kaupungilta.
  • Saat apua mainostamiseen SATOlta, mutta muista olla myös itse aktiivinen. Näin tapahtuma saa parhaan mahdollisen näkyvyyden. Esimerkiksi Facebookista löytyy kaupungeille ja kaupunginosille omistettuja ryhmiä, joissa asiasta on hyvä kertoa.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin