Julkaistu
11.8.2017
Kirjoittaja
Vapa Media
Kuvat
iStock
Kahvikupit kilisevät, tasainen puheensorina täyttää ilman ja ihmisillä on hymy herkässä. Kun naapurusto järjestää yhdessä pihakirppiksen, kauppojen lisäksi tapahtumassa syntyy helposti myös uusia ystävyyssuhteita. Parhaimmillaan pihakirppis ei ole vain tapa päästä vanhoista tavaroista eroon ja ansaita rahaa, vaan se voi parantaa myös koko naapuruston tunnelmaa.
”Esimerkiksi Herttoniemen pihakirppispäivässä ihmiset leipovat, koiratkin pääsevät mukaan ja kaikilla on hyvä fiilis. Siellä tuotteista ei kilpailla, sillä myyjät ja asiakkaat ovat tavallisia ihmisiä, jotka etsivät itselleen jotain uutta tai pyrkivät pääsemään vanhasta eroon”, kertoo Kirpputorilta kotoisin -bloggaaja Jenna Lehtonen.
Lehtosen mukaan pihakirppikselle kannattaa ensisijaisesti valita sellaista myytävää, joka on hyvässä kunnossa, mutta itselle tarpeetonta.
”Lastenvaatteita ja leluja on aina tarjolla paljon, ja niitä myös ostetaan. Lisäksi hinnoittelu on tärkeää. Oikea hinta on sellainen, ettei kaupan alennusmyynnistä saa samalla hinnalla uutta vastaavaa. Esimerkiksi kirjoista ei kannata maksaa kolmea euroa enempää. Itse myyn usein tuotteita ihan muutamalla eurolla, jotta pääsen tavaroistani eroon.”
Myös esillepano on tärkeää.
”Esimerkiksi vaatteet kannattaa laittaa värijärjestykseen, se toimii aina. Lisäksi esillä ei saa olla liikaa tavaraa, jotta tuotteet on helppo vain silmäillä läpi.”
”Ihmiset ovat usein hieman laiskoja, joten ostaminen kannattaa tehdä helpoksi.”
Asiakkaan puolestaan kannattaa olla ajoissa paikalla, jos haluaa kerätä parhaat tuotteet päältä.
”Ei kannata uskoa virallisia aukioloaikoja, vaan saapua paikalle samaan aikaan kuin myyjätkin”, Lehtonen vinkkaa.