TOP 5: näitä asioita suomalaisissa vuokrakodeissa arvostetaan

SATO Pulssi kertoo, millaisia asioita asukkaat arvostavat omissa vuokrakodeissaan. ”Ensimmäinen asia on sijainti, eli palvelut sekä hyvät liikenneyhteydet ovat lähellä”, kiteyttää asukaspanelisti osuvasti.

Digitaalinen asukaspaneeli SATO Pulssi näytti voimansa ja sanoi painavan sanansa siitä, mitkä ovat suomalaisissa vuokrakodeissa tärkeimpiä ominaisuuksia.

Keväällä 2017 lanseerattu SATO Pulssi on työkalu, jolla asukkaat pääsevät sanomaan mielipiteensä heille tärkeistä asioista ja vaikuttamaan omaan asumiseensa. Paneelin ajankohtaisiin kysymyksiin on helppo ottaa kantaa: kaikki yli 18-vuotiaat SATOn asukkaat pääsevät osallistumaan omilla älypuhelimillaan.

Paneelilta kysytään mielipidettä kerran kuussa, ja aiheet liittyvät asumiseen, kulttuuriin ja kotikulmiin. Tällä kertaa kuukauden kysymyksenä selvitettiin asukkaiden mielipiteitä siitä, mikä ratkaisee vuokrakodin valinnan ja mikä nykyisessä kodissa on kaikkein parasta.

SATO Pulssin TOP 5 lista – nämä ominaisuudet ratkaisevat vuokrakodin valinnan

  1. Sijainti
  2. Hinta
  3. Huoneiston kunto
  4. Pohjaratkaisu
  5. Joukkoliikenneyhteydet

”Tämä on parasta nykyisessä kodissani”

SATO Pulssi asukaspaneelin vastaajista reilu kolmannes oli sitä mieltä, että nykyinen vuokrakoti vastaa hyvin heidän tärkeimpiä odotuksiaan – ja reilun neljänneksen mielestä ainakin melko hyvin. Paneeliin osallistui tällä kertaa 178 asukasta.

1. Sijainti

Viihtyisä koti kaupungissa on monelle mieleen. Asukaspaneeliin osallistuneista suurin osa asuu Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla sekä suurimmissa kaupungeissa Tampereella, Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä. Asukaspanelisteista reilusti yli puolet oli tyytyväisiä kotinsa sijaintiin ja lähellä oleviin palveluihin.

”Pienehkö kaupunkikoti keskellä tapahtumia. Palvelut kivenheiton päässä ja julkiset yhteydet hyvät.”

Vaikka kaupunkikodissa asutaankin, myös karvatassuille pitää olla tilaa. Moni vastaajista arvosti sitä, että kaupunkikodissakin lemmikit on sallittu.

”Sijainti. Rauhallinen asunto aivan kävelymatkan päässä keskustasta. Se myös, että saa itse maalata ja koirulit saa olla.”

”Asunnon kunto, maisemat, lähellä oleva luonto sekä kävelytiet. Rauhallinen asuinalue ja koiranpesupaikka rapussa.”

 

2. Hinta

Maltilliset asumiskustannukset ja hyvä hinta-laatusuhde houkuttelevat asumaan vuokrakodissa. Suomalaisessa kodissa asumismukavuutta lisää esimerkiksi oma sauna, joka sai asukaspaneelissa mainintoja.

”Kilpailukykyinen vuokra verrattuna alueen muuhun hintatasoon. Viihtyisä ja rauhallinen naapurusto ja asunnon hyvä äänieristys. Asunnon mainio pohjaratkaisu neliömäärään suhteutettuna. Hyvin toteutettu sauna riittävällä ilmanvaihdolla ilahduttaa paljon.”

3. Huoneiston kunto

Kodikkuus, siisteys ja yleinen viihtyisyys olivat monen vastaajan mielestä omassa vuokrakodissa parasta. Hieman vajaa puolet vastanneista kiitteli mahdollisuutta tuunata omasta kodista juuri itselleen sopivan paikan – esimerkiksi seinien maalaaminen omaan makuun sopivaksi on tärkeää.

”Parasta on se, että tuntuu kodilta ja on juuri sellainen asunto, jossa olen aina haaveillut asuvani.”

”Siisteys ja ulkonäkö. Myös sijainti on hyvä. Sijainti voisi olla hieman lähempänä keskustaa ja vuokra hieman halvempi. Kokonaisuus on kuitenkin hyvä ja emme todellakaan näe syytä, miksi meidän pitäisi muuttaa pois.”

 

4. Pohjaratkaisu

Pohjaratkaisulla on yllättävän paljon väliä siinä, ihastuuko ihminen kotiinsa. Tehoneliöt oikeissa paikoissa, avarat huoneet ja tilavuus saavat panelisteilta kiitokset.

”Asunto on uusi ja tilava. Siinä on melko hyvä pohjaratkaisu.”

 

5. Joukkoliikenne

Kaupungeissa kaikki eivät halua omistaa autoa. Siksi hyvät liikenneyhteydet nousivat asukaspaneelissa viidenneksi tärkeimmäksi asiaksi.

”Sijainti. Hyvät liikenneyhteydet. Hyvät palvelut. Runsaasti tilaa.”

”Rauhallinen alue. Bussipysäkki lähellä. Kohtalainen vuokra. Palveluita suhteellisen lähellä.”

Haluatko sinä sanoa painavan sanasi ja tulla mukaan SATOn omaan asukaspaneeliin? Klikkaa ja lue lisää sato.fi/pulssi

Koti kuten haluat – löydä seuraava kotisi täältä

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin