Luksusta arkeen - upouudesta kodista on helppo sisustaa omannäköinen

Sijainti, nykyaikainen varustelutaso ja toimiva pohjaratkaisu. Siinä tärkeimmät kriteerit, jotka saavat valitsemaan vuokrakodin uudiskohteesta. Suti Niemelä etsi kotia ensisijaisesti uudesta talosta, ja on kotiutunut Jätkäsaareen mainiosti.

Suti Niemelä muutti yksiöönsä Jätkäsaaren Atlantinkadulle viime keväänä heti, kun talo valmistui.

”Näin asunnosta videon ja tiesin välittömästi, että haluan muuttaa siihen. Erityisesti asunnon avaruus ja väljyys viehättivät”, kertoo Suti, joka palasi Turusta takaisin kotiseudulleen Helsinkiin.

SATO teki kyselyn uudiskohteissa asuville asukkailleen, ja lähes joka kolmas vastaajista halusi muuttaa nimenomaan vastavalmistuneeseen kotiin. Suti etsi kotia ensisijaisesti upouusista taloista, sillä niissä on helppo saada kokonaiskuva siitä, millaisen kodin tilasta saa rakennettua omilla sisustusvalinnoilla.

On kiva olla ensimmäinen asukas, kun voi olla varma siitä, ettei seinissä ole reikiä tai keittiössä pinttyneitä tahroja, Suti sanoo.

”Asunnon pohjaratkaisu oli todella toimiva ja helppo sisustaa mieleisekseen. Integroidut keittiön kodinkoneet ja vaatekaapit tuovat kivasti lisätilan tuntua”, Suti jatkaa.

Tutustu uusiin vuokra-asuntoihin | SATO

90 prosenttia uudiskohteeseen muuttaneista on tyytyväisiä kotiinsa

SATOn kyselyyn vastanneilla ylivoimaisesti tärkein kriteeri vuokrakodin valinnassa oli sijainti. Sutille Jätkäsaari ei ollut asuinalueena tuttu, mutta sijainti meren äärellä kasvavalla ja uudella alueella veti puoleensa. Uudet kotikulmat ovat yllättäneet positiivisesti.

”Jätkäsaaressa on tosi paljon palveluita ja hyvät liikuntamahdollisuudet ympäri vuoden. Puolessa tunnissa pääsee melkeinpä kaikkialle, ja täältä on helppo kulkea niin ratikalla, kävellen, kaupunkipyörällä kuin omalla autollakin, jolle löytyy toimiva parkkihalli maan alta”, Suti kiteyttää kotikulmiensa parhaat puolet.

Lähes 90 prosenttia SATOn kyselyyn vastanneista oli tyytyväisiä vastarakennetussa talossa olevaan kotiinsa. Myös Suti on samoilla linjoilla: ”Tämä asunto oli ehdottomasti oikea valinta minulle, aivan täydellinen."

En ole katunut päivääkään. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että haluan jäädä Jätkäsaareen.

Jätkäsaaren vapaat vuokra-asunnot | SATO

Omannäköiseen kotiin on hyvä tulla

Uudenkarheat 27 neliötä ovat Sutin omin sanoin sisustettu hotellihuonemaiseen tyyliin. Suti on työskennellyt aiemmin lentoemäntänä ja on aina nauttinut siisteihin hotellihuoneisiin saapumisesta lennon jälkeen. Sisustuksessa on paljon vaaleita ja raikkaita värejä sekä suomalaista muotoilua.

”Kodin täytyy olla paikka, johon on hyvä tulla. Tykkään sanoa, että jokaisella pitäisi olla vähän luksusta arjessa", Suti sanoo.

Sutin koti Jätkäsaaressa | SATO
Sutille on tärkeää, että koti on kutsuva. Suunnitelmissa on sisustaa iso lasitettu parveke ihanaksi kesäkeitaaksi.

Jokainen koti on omalla tavallaan luksuskoti, oli se kenen tahansa. Pääasia, että koti on omannäköinen, syntyy se tunne sitten vaikka matosta, ruokapöydästä tai sängystä, Suti toteaa.

Sutin kodin sydän on lasinen pöytä, jonka äärellä sujuu niin opiskelu kuin illanvietto ystävien kanssa. Suti tykkää kutsua ystäviään kylään ja haluaa, että vieraillakin on tervetullut ja kodikas olo.

”Moni ystävä on sanonut, että on tämä kyllä Sutin näköinen koti”, Suti hymyilee.

Kiehtooko upouusi koti? Tutustu suunnitteilla oleviin SATOkoteihin »

Luvut on kerätty SATOn kyselystä marraskuun 2020 lopulta. Kyselyyn vastasi 172 SATOn asukasta.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin