Vuoden asukas arvostaa luontoa ja juttukavereita

Maaliskuisessa Turussa pihat ovat vielä lumen peitossa, kun Urpo Huukkala saa SATOn Vuoden 2022 asukkaan plakaatin hyppysiinsä. Urpon kotitalon palvelupäällikkö Antti haastelee Urpon kanssa arjesta ja asumisesta, ja elämästä ylipäätään.

"Emme talomestari Jannen kanssa pistäisi pahitteeksi, jos Urpon kaltaisia asukkaita olisi enemmänkin", toteaa SATOn palvelupäällikkö Antti Tuomola kukitettuaan Vuoden 2022 asukkaaksi valitun Urpo Huukkalan.

"Toimelias ja sosiaalinen mies tulee juttuun niin naapureiden kuin meidän satolaistenkin kanssa, ja pitää huolta kotitalonsa ilmapiiristä."

Kaksi miestä kättelee talvisella pihamaalla. Oikealla vuoden asukas Urpo, jolla kädessään plakaatti ja päässä lakki. Molempia  hymyilyttää.
Palvelupäällikkö Antti kävi kukittamassa Urpon kotipihalla. Kaffet juotiin yhdessä talomestari Janne Helttulan kanssa.

Eläkeläisen arkea värittävät ystävät ja luonto

Urpo on tehnyt elämäntyönsä telakalla muun muassa isoja LNG-säiliöaluksia ja niiden jättimäisiä kaasusäiliöitä rakentaen. Teräksen ja raudan vastapainoksi mies on aina rakastanut luontoa, ja eläkkeelle jäätyään saanutkin nauttia entistä enemmän sienestämisestä ja kalassa käymisestä - talvisin intohimona on istua pilkillä.

Ja mikäs siinä luonnosta nauttia, kun asustaa tutuilla kulmilla Pansiossa avoveden ja ulkoilualueiden tuntumassa. Nykyisessä kodissaan Urpo on viihtynyt lähes kolmekymmentä vuotta - erityisen iloisena ikkunoista avautuvista vehreistä näkymistä.

"Ei ihme, että naapurit ovat tuttuja - onhan Urpolla ollut aikaa tutustua", Antti hymyilee. "Urpon kanssa on vain yksinkertaisesti mukava jutustella!"

Ystävien ja tuttavien tapaaminen on Urpolle tärkeää, ja tarinaa isketään tutuissa kahviloissa kupposen äärellä ja satunnaisesti bingoa pelaten. Myös telakka-ajan työkaverit ovat säilyneet tärkeinä ystävinä, ja uusienkin kasvojen kanssa Urpo tulee juttuun vikkelästi.

Kotitalon siisteys ilahduttaa

Vuosien varrella Urpo on pitänyt yhteyttä SATOon itsensä ja muidenkin asukkaiden puolesta. Talomestari Janne kiittää Urpoa hyväntuulisesta aktiivisuudesta ja palvelupäällikkö Antti huomauttaa, että osa asioista olisi saattanut jäädä SATOlta huomaamatta ilman Urpoa.

"Hyvänä esimerkkinä piha-alueella ollut romuauto, joka saatiin poistettua Urpon vinkin ansiosta."

Viimeisin Urpoa ilahduttava juttu onkin siisteys, sillä kotitalon yhteisten tilojen siivous on parantunut huomattavasti uuden huoltoyhtiön myötä.

SATO perustelee Urpon valintaa vuoden asukkaaksi näin:

"Niin SATOn kuin naapureidenkin mielestä mahtava Urpo pitää huolta kotitalostaan ja sen ilmapiiristä. Urposta on ollut iso apu talon palvelupäällikölle ja koska hän on aina positiivinen ja pyyteetön, on hänen kanssaan erityisen mukava jutella ja hoitaa asioita."

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin