Vuoden asiakas kannustaa tervehtimään naapuria

SATOn vuoden 2020 asiakas pitää kotitalon pihan viihtyisänä, hoitaa aktiivisesti talon asioita ja käy naapureiden kanssa lenkillä.

"Sanoin palvelupäällikölle, että voi minkäs teit! Tuli ihan yllätyksenä, että minut valittiin vuoden asiakkaaksi”, naurahtaa Maila Saarikangas.

Maila on asunut SATOn taloissa Kontulassa vuodesta 1971 lähtien. Syksyyn 2020 asti Maila asui Porttikujalla, ja talon mentyä peruskorjaukseen oli edessä muutto lähistölle upouuteen taloon Keinulaudantielle.

”Oli se kyllä aika kova paikka muuttaa tutusta kodista pois”, Maila kertoo, ”Kävin lenkkeilemässä lähistöllä ja huomasin, että SATO rakentaa uutta taloa Keinulaudantielle. Kysyin sitten, voisinko saada uuden vuokra-asunnon sieltä, kun talo valmistuu.”

Katso Kontulan vapaat vuokra-asunnot

Kontulan pitkäaikainen asukas ei ole harkinnutkaan muuttoa kauemmas tutuilta kulmilta. Mailan mielestä Kontula on kaunis alue, joka on vuosien saatossa kehittynyt paljon myönteiseen suuntaan.

”Varsinkin tämä Keinulaudantien ympäristö on todella rauhallista aluetta. Hiihtoladullekin pääsee ihan tästä nurkalta”, Maila sanoo.

3 myyttiä Kontulasta »

Kotitalon hengenluoja

Maila oli Porttikujalla usean vuoden ajan mukana talotoimikunnassa järjestämässä asukaskokouksia ja talkoita aina keväisin ja syksyisin. Maila tunnetaan myös aktiivisena pihapiirin huolehtijana. Kontula-seura ja SATO valitsivat Porttikujan vuoden pihaksi vuonna 2009.

”Tänne Keinulaudantielle muutin syksyllä, joten ehdittiin palvelupäällikön kanssa laittaa vain kanervat pihalle. Katsotaan nyt sitten, mitä puuhaa kevät ja kesä tuovat tullessaan”, Maila hymyilee.

Vuoden asiakas kotinsa parvekkeella | SATO
Maila riisumassa kuusta koristeistaan kotinsa parvekkeella.

Maila on viihtynyt hyvin uudessakin kotitalossa. Erityisesti ilahduttaa uuden talon hyvä äänieristys ja mukavan oloiset naapurit.

”Nuoremmat naapurit ovat olleet todella avuliaita. Eilen meillä oli vesikatko, ja he tarjoutuivat hakemaan vesipostilta vettä iäkkäämmille naapureille”, Maila kertoo.

Porttikujalta muuttaneiden tuttujen naapureiden kanssa Maila pitää säännöllisesti yhteyttä ja käy heidän kanssaan lenkkeilemässä. Jokaisen ei tarvitse olla yhtä aktiivinen talon toiminnassa, ja tavallisilla käytöstavoilla pääsee naapuruudessa pitkälle.

”Täällä jokainen tervehtii toisiaan, vaikka emme vielä tunne kovin hyvin. Se on tosi kiva”, Maila sanoo.

Miksi Maila?

Näin SATOn raati perusteli Mailan valintaa Vuoden 2020 asiakkaaksi:

Maila on kotitalonsa hengenluoja, naapurien auttaja ja opastaja. Hän on ylläpitänyt talotoimikunnan toimintaa talkoineen ja jouluisine piparihetkineen ja huolehtinut aktiivisesti pihan viihtyisyydestä.

”Välittäminen on kaikista tärkeintä” - Vuoden 2019 asiakas löytyi Espoon Soukasta »

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin