Kaupunkijuhannus on kokemisen arvoinen – DIY-vinkki kotikissoille: helppohoitoinen mehikasvipuutarha

Kaupunkijuhannus on kokemisen arvoinen juttu – se tarjoaa mahdollisuuden tutustua kotikulmiin uudella tapaa. Nauti hiljentyneistä kaduista ja valoisasta kesäyöstä rannalla. Kodin lämmössä on aikaa myös rakentaa oma pieni sisäpuutarha.

Juhannuksen säästä ei koskaan tiedä, mutta yksi on varmaa: kodin lämpöä ja ystävien seuraa ei voita mikään. Mitä jos viettäisit unelmiesi juhannuksen kaupungissa? Mukavaa tekemistä saat, kun loihdit pienen puutarhan kotiisi helpon tuunausprojektin avulla. Ohjeet löydät jutun lopusta.

1. Juhli yhdessä koko kaupungin kanssa

Ota selvää, missä kaupungin juhannuskokkoa poltetaan. Perinteikäs juhannuskokko johdattaa tunnelmaan ja samalla voi tutustua muihin kaupungissa juhannusta viettäviin.

2. Yhdistä piknik ja pihapelit

Pakkaa kesäherkut reppuun ja suuntaa suosikkipaikkaasi, rannalle, puistoon tai vaikka kallioille. Nosta pyörän tarakalle tai autoon vielä pihapeli, kuten mölkky tai petangi. Vinkki! Jos kaipaat peliseuraa, kutsu naapureita mukaan vaikka kotitalosi ilmoitustaululla tai kaupunginosan Facebook-sivujen kautta.

3. Nauti kulttuurista

Monet museot ovat osan juhannusta auki ja kaupungeissa on tarjolla myös musiikkia ja teatteria. Tarkista kotiseutusi tarjonta ja vietä kulttuurijuhannus.

4. Grillaa ja sauno

Juhannuksen perinteiset menot, grillaus ja saunominen, kuuluvat myös kaupunkiin. SATOn kerrostalojen pihapiiristä löytyy usein grillauspiste. Juhannuslöylyt saat kotisaunassa, kotitalosi saunassa tai yleisessä saunassa.

5. Näe kaupunki uusin silmin

Nauti hiljentyneestä kaupungista kävellen tai pyöräillen. Tuttu kotikaupunki näyttää aivan erilaiselta juhannuksena kuin arkena. Ikuista ihanat hetket valokuviin ja palaa kesätunnelmiin, kun pakkanen taas paukkuu talvella.

6. Kestävä ja kaunis mehikasvipuutarha kotonasi

Piristä kotia tuomalla kestävää vihreyttä sisälle! Trendikkäät mehikasvit ovat helppohoitoisia ja niistä syntyy kaunis koriste, joka ilahduttaa niin kotona kuin juhannusviemisinäkin.

Toteuta helppohoitoinen mehikasvipuutarha

Tarvikkeet:

 • Matalareunainen lasiastia
 • Koristekiviä
 • Koristehiekkaa
 • Multaa
 • Erilaisia pieniä mehikasveja, jotka viihtyvät samanlaisessa maaperässä.
 • Lapio
 • Hansikkaat

Toteuta:

 1. Lisää lasiastian pohjalle koristekivet.
 2. Lisää päälle multa, tasoita.
 3. Poista mehikasvit ruukuista ja istuta ne yksi kerrallaan multaan.
 4. Ripottele koristehiekkaa kasvien väliin, mullan peitoksi.
 5. Kastele valmis asetelma.

Näin se tehdään: