Tee-se-itse: Mosaiikkiruukku sirpaleista

Menikö lautanen rikki? Päällystä punasaviruukku kauniilla lautasen paloilla.

Mosaiikkiruukku
Kaunis sirpaleilla somistettu ruukku ei valitettavasti kestä sadetta. Muista nostaa ruukku talvella pakkaselta suojaan sisätiloihin.

 

mosaiikkiruukku
1) Maalaa ruukun sisäosa ja ulkoreunan yläosa alkydimaalilla, jotta mullasta haihtuva kosteus ei irrota sirpaleita. Naputtele vasaralla lautanen rikki sanomalehden sisällä. Levitä paksu kerros ulkotiloihin sopivaa puuliimaa palaseen. Poista ylimääräinen liima palan ympäriltä. Liimaa palaset 2–5 mm:n välein. Anna kuivua vähintään vuorokausi.

 

Mosaiikkiruukku
2) Täytä palojen välit saumauslaastilla, esimerkiksi Kiilto-kaakelisaumalaasti kestää ulkona. Levitä laasti sormin kaikkiin koloihin. Ole tarkkana, että laastia tulee joka kohtaan. Muista käyttää suojakäsineitä. Poista ylimääräinen laasti heti kuivalla kankaalla.

 

Mosaiikkiruukku
3) Ota vettä astiaan, kostuta sieni ja pyyhi palat puhtaiksi, huuhtele sieni välillä. Kastele lopuksi pyyhe, väännä se kuivaksi ja kiedo ruukun ympärille. Kun pyyhe on kuiva, myös laasti on kuivunut. Älä heitä huuhteluvettä viemäriin!

Pst, tämän ruukun vieressä näyttäisi tosi makealta kynsilakalla marmoroitu kahvimuki! Ja hei, osaat tehdä sen itse, katso Joukon vinkkivideo!

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin