Pieni kylpyhuone järkevään järjestykseen

Julkaistu

23.3.2016

Kirjoittaja

Veera Luostarinen

Pieni kylpyhuone

Pienet kylpy- ja wc-tilat ovat tavallisia etenkin ennen 70-lukua akennetuissa kaupunkiasunnoissa, jolloin pesutiloihin ei vielä suunniteltu tilavarausta pesukoneelle. Pieni kylpyhuone voi kuitenkin olla tehokas ja käytännöllinen ja mikä parasta, se ei vie turhia neliöitä kodin muilta huoneilta. Tällainen tapaus löytyi myös tuunauskohteestamme.

Pieni kylpyhuone
Uusissa ja peruskorjatuissa SATOn vuokrataloissa on peilivalon lisäksi yleisvalaistus katossa, mutta vanhemmissa kylpyhuoneissa ainoa valaistus voi olla peilin tai peilikaapin valo seinällä. Jos tila tuntuu hämärältä, tarkista voitko vaihtaa valaisimeen kirkkaamman lampun ja pyydä tarvittaessa apua isännöitsijältä.

Kylpyhuoneremontit ovat vuokranantajan vastuulla, joten asukas ei voi tunkeutua niissä pintoja syvemmälle. Vedeneristyksien, lattiakallistuksien ja muiden tärkeiden asioiden huomioimiseen tarvitaan alan asiantuntija, mutta onneksi kylpyhuoneen ilmeeseen voi vaikuttaa myös muilla keinoin. Pientä kylpyhuoneen tuunausta voi tehdä turvallisesti vuokra-asunnossa, kunhan ei poraa seiniin reikiä. Mikäli sinulla on tuunausprojekti mielessä, käy tutustumassa SATOn omatoimiremontti-ohjeisiin.

Viihtyisyyteen vaikuttaa esimerkiksi tilan valaistus. Seinävalaisin riittää hyvin pienen tilan valaistukseksi, kunhan valonlähde on tarpeeksi kirkas. Hyvä valaistus lisää myös tilan tuntua. Valaisimesta ja valaisinkuvusta riippuen voit kokeilla juuri sopivaa valonlähdettä omaan kylpyhuoneeseesi. Tunnelmaa voi lisätä myös maalaamalla. Kerron aiheesta lisää myös seuraavassa postauksessa! Tässä pikku-kylppärissä maalasimme tilaa tummentavan puisen paneelikaton vaaleaksi kosteisiin tiloihin sopivalla Tikkurilan Luja-maalilla, ja tulos kirkasti tilan ilmettä kivasti

Pieni kylpyhuone

Valaistuksen lisäksi tekstiilivalinnoilla pystyy vaikuttamaan paljon pienen tilan yleistunnelmaan. Esimerkiksi pelkällä suihkuverhon värin valinnalla voi saada aikaan jo suuren muutoksen tunnelmassa. Vaikka oma maku ja tyyli on tärkeä, ota myös tilan sävyt ja materiaalit huomioon, kun teet valintaa. Vaalea tai neutraalin sävyinen suihkuverho ovat varmoja valintoja esimerkiksi silloin, kun lattian tai seinän laatat ovat värilliset. Tässä kylpyhuoneessa beigen väristä saumoitusta ja lattiaa on tuettu puisilla varusteilla sekä harmaa-valkoisella Marimekon suihkuverholla. Vaalean ja pellavan sävyiset pyyhkeet jatkavat samaa neutraalia linjaa.

Suihkuverhon ja pyyhkeiden lisäksi voit vaikuttaa tilan tunnelmaan matoilla. Ne lisäävät myös tilan käyttömukavuutta. Tähän pieneen tilaan valittiin puinen lattiaritilä tekstiilimaton sijaan, sillä se pysyy hyvin kuivana, vaikka vesi leviäisi lattialla suihkun aikana.

Monimutkaisia säilytysratkaisuja pieneen kylpyhuoneeseen ei mahdu. Pienessä tilassa järjestelmällisyys onkin valttia: pakkaa pientavarat, meikit ja muut tarvikkeet pussukoihin ja koreihin, ja jätä tärkeimmät ja kauneimmat esineet esille. Helposti lisää säilytytystilaa saat esimerkiksi imukupein tai tarralla kiinnitettävillä pikku koreilla, hyllyillä tai koukuilla.

Verso Design -tikashylly, Suihkuverho, korikärry, puinen lattiaritilä ja pyyhkeet, Stockmann; Saippuapullot, Granit; Kosmetiikkatuotteet, Stockmann ja kuvausrekvisiittaa; Virkatut korit, kuvaustekvisiittaa.

Jos teet itse remonttia tai sisustat, jaa omat ideasi kanssamme. Tägää kuvaan #satojaideoita