Työpiste kunnossa

Julkaistu

29.7.2016

Kirjoittaja

Veera Luostarinen

Työpiste

Työskentely tai opiskelu kotona on yhä useammalle arkipäivää. Työelämässä olevista suomalaisista peräti 28 % tekee etätöitä ja jos opiskelijat lasketaan mukaan, on määrä varmasti vielä paljon suurempi.

Millaisen työpisteen tarvitset, riippuu tietenkin siitä, millaista työtä teet ja miten haluat työskennellä. Viihtyvyyteen kannattaa kuitenkin aina satsata.

Työpiste
Normaalia pienempi pöytä toimii hyvin kapeassa makuuhuoneessa. Lasipinta ja peili lisäävät valoisuuden tuntua.

Keskittymistä vaativissa tehtävissä, kirjoitustyössä ja päätetyöskentelyssä pöytä ja hyvä työasento ovat erityisen tärkeitä, sillä pitkään istuessa hartiat ja selkä ovat koetuksella. Jos kotona työskentely on päivittäistä ja kestää kerrallaan useamman tunnin kannattaakin työtuoliin ja työpöytään jo panostaa enemmän ja harkita säädettäviä kalusteita. Muutoin pöytänä ja tuolina voi käyttää mitä tahansa kalusteita kunhan niiden korkeudet ovat suunnilleen työskentelyyn sopivat. Lukemista varten voi ottaa mukavan asennon vaihteeksi sohvalta tai sängyltä.

Työpiste
Kartellin haitari-pöytä sopii väliaikaiseksi työpisteeksi. Kun työtilaa ei tarvita, pöytä muuntuu pienemmäksi ja palvelee esimerkiksi yöpöytänä tai sen voi helposti kasata kokonaan pois tieltä.

Tarjolla olevien kevyiden työpöytien ansiosta työpisteen saa helpommin luontevaksi osaksi muuta sisustusta. Kun työvälineet ovat kehittyneet inhimillisemmän kokoisiksi ei tarvetta massiivisille työ-, kirjoitus-, tai tietokonepöydille enää ole. Samalla myös erilliset työhuoneet ovat yhä harvemmin osa kotia. Kevyt työpöytä sulautuukin hyvin osaksi muuta sisutusta esimerkiksi olo- tai makuuhuonessa.

Työpöydän sijoittelussa kannattaa huomioida riittävä valon määrä jo oman virkeystason tähden. Auringonvalo piristää ja maisemassa on mukava lepuuttaa silmiään päätetyöskentelyn välissä. Jos et voi sijoittaa pöytää ikkunan eteen, kannattaa se sijoittaa mahdollisimman valoisaan paikkaan, kuten sivuseinälle, kunhan valo ei vain heijastu ruudulta. Tärkeintä on, ettet istu selin ikkunaan päin. Lisäksi työpisteellä on hyvä olla erillinen työpöytävalaisin.

Jos teet itse remonttia tai sisustat, jaa omat ideasi kanssamme. Tägää kuvaan #satojaideoita

Työpöydät, työpöytien tavarat, Eames-tuoli, pöytävalaisin, peili ja huonekasvit kuvausrekvisiittaa; Paperikori Granit; Matto Kierrätyskeskus; vuodevaatteet Stockmann; Kynätelineet Stockmann.