Opiskelija-asunnot

Yksiö, kaksio vai solu? SATOlta löydät juuri sinulle sopivan vuokrakodin. Ja vuokravakuus 0€!

Helppoa vuokra-asumista hyvillä paikoilla

Tiesitkö, että SATOn vuokra-asunnot sopivat mainiosti myös opiskelijalle? SATOlla on noin 25 000 asuntoa Suomen suurimmissa kaupungeissa - Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku. Tarjolla on monenlaisia vuokrakoteja sekä oppilaitosten läheisyydessä että näppärien joukkoliikenneyhteyksien varrella.

SATOkoti on loistava valinta opiskelijalle, sillä valikoimassamme on runsaasti vaihtoehtoja erilaisiin elämäntilanteisiin. Etsitpä opiskelija-asuntoa yksin, kumppanin, kämppiksen tai isomman perheen kanssa, meillä on sinulle sopiva koti. Myös lemmikit ovat tervetulleita lähes kaikkiin asuntoihimme. Voit hakea SATOkotia riippumatta siitä, millainen opiskelija olet: meille mahtuvat niin päätoimiset kuin osa-aikaisetkin opiskelijat kaikista oppilaitoksista. Ja mikä parasta: SATOkodista ei tarvitse muuttaa pois opintojen jälkeenkään!

Vuokravakuus on lähes kaikissa kodeissamme 0 euroa, joten et tarvitse monen kuukauden vuokrarahaa vakuutta varten.

Miksi valita SATOn opiskelija-asunto?

 • SATO on vastuullinen ja luotettava vuokranantaja, jolla on selkeät käytännöt ja sopimukset
 • Vuokravakuus on pääsääntöisesti 0 €
 • Laaja valikoima isompia ja pienempiä vuokrakoteja, mainioilla sijainnella
 • Heti vapaita asuntoja
 • Lemmikit ovat tervetulleita (pois lukien Ida Aalbergin tie 1a)
 • Iso joukko osaavia ammattilaisia huolehtii, että asumisesi sujuu
 • Nettiyhteys kuuluu lähes kaikkien kotien vuokraan
 • Monissa kotitaloissamme on ilmainen pesutupa
 • SATOkodista ei tarvitse lähteä opintojen jälkeen

Tutustu SATOon ja asukaslupauksiimme tarkemmin täällä.

Millaista asuntoa etsit?

Selaa tästä erilaisia vapaita tai kohta vapautuvia asuntoja. Yksiö, kaksio, solu vai kenties kimppakämppä? SATO on helppo ja luotettava tapa vuokrata juuri sinulle sopiva koti.

Nuori tummatukkainen mies istuu pesutuvan lattialla ja selailee kännykkää. Vieressä korillinen vaatteita.

Haaveilun tueksi hakuvahti

Kun teet hakuvahdin, saat tiedon toiveitasi vastaavista vapautuneista kodeista sähköpostiisi. Hakuvahteja voit tehdä yhden tai useamman ja halutessasi jakaa ne kavereiden kanssa.

Tee hakuvahti

Miten haen asuntoa?

 1. Tsekkaa asuntotarjontamme ja lisää sinulle sopivimmat kodit hakemuksellesi Löydä koti -sivulla
 2. Tunnistaudu ja lähetä hakemus
 3. Myyntineuvottelijamme on sinuun yhteydessä, jos voimme tarjota sinulle hakemaasi asuntoa

Elo-syyskuussa vapautuvia asuntoja ei ole vielä paljon tarjolla, mutta niitä vapautuu koko ajan kesän aikana. Jos et vielä löytänyt valikoimastamme toiveitasi vastaavia koteja, tee hakuvahti, niin ilmoitamme sinulle, kun sellainen vapaututuu.

Lue lisää siitä, miten SATOkodin hakeminen etenee »

Tutustu koteihin

Miten olisi kimppakämppä?

Joskus ajatus yksin asumisesta tuntuu ylivoimaiselta joko rahallisesti tai seurankaipuun kannalta. Silloin kannattaa ottaa pohdintaan kimppakämppä.

SATO vuokraa kotejaan myös kimppa-asunnoiksi, mutta varsinainen vuokrasopimus tehdään korkeintaan kahden asukkaan nimiin. Toisin sanoen, kun vuokraatte kaveriporukalla yhteisen kodin, on siinä kaksi päävuokralaista ja loppujen tulee tehdä päävuokralaisten kanssa alivuokrasopimus. Silloin asunnosta ovat päävastuussa SATOlle päävuokralaiset, ja alivuokralaiset taas ovat vastuussa päävuokralaisille. Selaa vapaita, myös yhteisasumiseen sopivia asuntoja ja löydä uusi kotisi.

Toiselle paikkakunnalle muuttaminen

Muutatko uudelle paikkakunnalle? Etsitkö ensimmäistä omaa kotia? Kokosimme vinkkejä ja lisää tietoa siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon: vinkit ensimmäiseen uuteen kotiin.

Kun muutat kokonaan toiselle paikkakunnalle opiskelupaikan takia, suosittelemme lämpimästi sinua poimimaan hakemuksellesi myös ARA-asuntoja. Niiden asiakasvalinnassa teemme ns. tarveharkintaa, ja opiskelupaikan perässä muuttaminen on yksi positiivisesti asunnon saamiseen vaikuttava tekijä.

Vapaat ja vapautuvat ARA-asunnot »