Kotkatie 6, Karakallio, Espoo

Verrattomat kulkuyhteydet ja kestäviä valintoja

SATO rakennuttaa Espoon Karakallioon Kotkatielle uusia vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Kohteeseen rakennetaan omalle tontille yhteensä 100 uutta vuokra-asuntoa. Samassa korttelissa sijaitsee kaksi vuonna 1965 rakennettua kerrostaloa, jossa on 121 SATOn vuokrakotia.

Maalämpöä ja oma aurinkovoimala

Tämän kohteen lämmönlähteeksi valittiin maalämpö, jossa hyödynnetään maaperään varastoitunutta energiaa. Maalämpö vähentää hiilidioksidipäästöjä ja maalämmön etuna on, että sitä voidaan käyttää myös rakennuksen viilentämiseen. Lisäksi kohteeseen toteutetaan uusiutuvaa energiaa tuottava aurinkovoimala. Talomme on käytönaikaisesti hiilineutraali, kun maalämmön lisäksi käytetään uusiutuvaa sähköä.

Kestäviä valintoja

Kestävät valinnat on huomioitu lämmitysmuodon lisäksi myös liikkumisessa. Kaikilla autopaikolla on sähköautojen latausmahdollisuus ja asukkaiden käyttöön tulee myös yhteiskäyttöauto. Rakennuksen hiilijalanjälkeä madaltavat myös uusiin asuntoihin sisäpihan puolelle tulevat kotimaiset puuparvekkeet. Puuparvekkeen hiilijalanjälki on negatiivinen eli puusta valmistettu parveke sitoo elinkaarensa aikana enemmän hiilidioksidia ilmasta kuin tuottaa sitä.

Helppoa liikkumista

Kotkatie sijaitsee Karakalliossa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Lähimmälle linja-autopysäkille on matkaa 300 metriä. Lähimmät juna-asemat sijaitsevat noin kahden kilometrin päässä Kerassa ja Kilossa. Autolla Kotkatieltä pääsee alle 10 minuutissa Leppävaaraan Selloon ja Kehä I:lle, Turunväylälle automatka kestää alle viisi minuuttia. Espoon Karakalliossa päivittäispalvelut löytyvät ostoskeskuksesta noin viidenkymmenen metrin päässä Kotkatiestä. Lähistöllä on hyvät ulkoilumaastot.

Aikataulu

Asunnot ovat muuttovalmiita joulukuussa 2023. Asunnot ovat vuokrattavissa Löydä koti -sivuilla kesällä 2023.

Kotkatie 6

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi ja kerromme lisää!

Jätä yhteystietosi

Talon tiedot

Sijainti
Kotkatie 6, Karakallio, Espoo

Vuokrattavia asuntoja
100

Rakennusten lukumäärä
1

Kerrokset
5

Huoneistotyypit
1h+kt 57 kpl
2h+kt 17 kpl
3h+kt 21 kpl
4h+kt 5 kpl

Hissi
Kyllä

Yleiset tilat
Talosauna, kerhohuone, pesula, kuivaustilat, polkupyörävarasto, irtaimistovarastot

Autopaikka/pysäköinti
Sähköauton latauspaikkoja

Laajakaista
Telia

Varallisuusrajat
Ei

Arvioitu valmistuminen
12/2023

Savuttomuus
Kyllä

Lämmitys
Maalämpö

Kuvassa Lupajantie 2:n luhtitalon parveke, jonka lasitusten läpi näkyy pihamaata, viereinen rakennus ja sininen syystaivas.

SATOn Osta vastuullisesti -kodit

Ulkopuolinen vastuullisuuspaneeli on valinnut kuusi SATOn vuokrakotitaloa mukaan Ostavastuullisesti.fi-sivuston kestävämpien valintojen joukkoon. Vuonna 2022 valmistuneet tai tulevina vuosina valmistuvat kotitalot ovat energiatehokkaita ja mainio valinta kestävämpiä valintoja etsivälle vuokralaiselle.

Lue lisää

Etkö jaksa odottaa?

Katso täältä uudet ja uudistetut SATO VuokraKodit, jotka ovat jo varattavissa tai juuri valmistuneet.

Katso vapaat kodit

Psst, tahdotko tietää ensimmäisenä?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet uutiset uusista SATO kodeista ensimmäisten joukossa.

Tilaa uutiskirje