Luonnonkaunis ja värikäs Karakallio

Viihtyisä asuinalue Turuntien varrella

Suur-Leppävaaran suuralueeseen kuuluva Karakallio on luontoa ja monipuolisia palveluita rakastavan kotipaikka. Karakallio lumoaa taiteen ystävät näyttävillä muraaleilla, ja ulkoilijoiden iloksi alueella on valaistu kuntoreitti. Lue lisää ja löydä elämäsi vuokra-asunto Espoosta!

Karakallion eli tuttavallisemmin Kartsin tunnusomaisia piirteitä ovat sen kallioinen maasto, viihtyisät luontopolut ja piristävät julkiset taideteokset. Rauhallinen asuinalue sijaitsee Espoossa aivan Turuntien varrella. Alueella asuu tällä hetkellä yli 5 500 asukasta. Lämminhenkinen naapurusto hurmaa luontoa rakastavan kaupunkilaisen ja tarjoaa laajat liikunta- ja kulttuurimahdollisuudet muutaman askeleen päässä kotiovelta. Hyvät liikenneyhteydet helpottavat liikkumista Karakalliosta niin omalla autolla kuin bussilla ympäri pääkaupunkiseutua. Keran ja Kilon juna-asemat sijaitsevat vain muutaman kilometrin päässä.

Rauhallinen miljöö

Karakallion historia ulottuu 1960-luvulle, jolloin ensimmäiset kerrostalot nousivat alueelle. Karakallio on rakennettu sopusoinnussa luonnon kanssa, ja asuntokanta on jätetty riittävän väljäksi. Näin luonto pääsee osaksi maisemaa myös kotipihoilla. Karakallio on kehittyvä alue, ja lähivuosien aikana sinne on tulossa täydennysrakentamista. Karakallion entinen ostoskeskus purettiin vuonna 2023, ja tilalle rakennetaan uusi korttelikokonaisuus.

Karakallion Kotkatie 6:een on valmistunut kesällä 2023 yli 100 uutta SATOn vapaarahoitteista vuokra-asuntoa. Juuri valmistuneet kodit on rakennettu vehreisiin maisemiin, pienen kielometsikön viereen. Rakentamisessa on pyritty tekemään kestäviä valintoja, ja Kotkatie 6 kotitaloon on rakennettu uusiutuvaa energiaa tuottava aurinkovoimala.

Lue lisää Kotkatie 6 asunnoista ja hae uutta asuntoa!

Upea luonto tarjoaa loistavat liikuntamahdollisuudet

Karakallion tunnetuin ulkoilureitti on Rastaalanmetsän alueella sijaitseva Karakallion luontopolku. Sitä pitkin pääset tutustumaan alueen luontokohteisiin, kuten lähes hehtaarin laajuiseen suojeltuun pähkinäpensaslehtoon, jonka kasvillisuus kukoistaa monimuotoisena ja rehevänä. 1,5 kilometrin mittainen polku on vaivaton kulkea ja soveltuu mainiosti kaikenikäisille retkeilijöille.

Muutaman kilometrin päässä sijaitseva Leppävaaran urheilupuisto tarjoaa monipuoliset liikuntamahdollisuudet jalkapallosta skeittaamiseen. Lähellä sijaitsee myös Leppävaaran uimahalli, jossa uiminen onnistuu vuoden jokaisena päivänä. Kesäisin Leppävaaran maauimala tarjoaa upeat puitteet hellepäivien viettoon. Vie koko perhe tänne polskimaan!

Kulttuuri on Karakalliossa lähipalvelu

Karakalliossa on jo pitkään toteutettu julkisen taiteen installaatioita, ja alue onkin tunnettu lukuisista upeista muraaleistaan ja muista julkisista teoksista. Asuinalueella piileekin aivan erityinen aarre: Karakallion taidealue, jossa järjestetään vuosittain ohjelmaa taidekävelyistä erilaisiin työpajoihin.

Kerää siis ystäväporukka tai perhe yhteen ja lähde tutustumaan Karakallion taideteoksiin. Löydät ne helposti tästä kartasta.

Karakallion kaupat ja palvelut

Aivan SATOn Karakallion kotitalojen tuntumasta löytyvät kaikki tarvittavat peruspalvelut kuten koulu, päiväkoti ja ruokakauppa. Karakalliossa on myös kulttuuri- ja nuorisopalveluita tarjoava Karatalo, jossa järjestetään mm. Espoon kuvataidekoulun ja Espoon työväenopiston opetusta.

Lapsille ja nuorille alue tarjoaa runsaasti mielekästä puuhaa liikuntapuistojen, leikkikenttien ja luontopolkujen muodossa. Karakallio on hyvin perheystävällinen alue, josta löytyy tekemistä koko perheelle. Alueella toimii Karakallion nuorisotila, joka on pelipainotteinen nuorten vapaa-ajan viettopaikka. Karakallion asukaspuisto tarjoaa taas perheen pienemmille ja heidän vanhemmilleen paikan kohdata alueella asuvia muita perheitä.

Ruokaostoksillekaan ei tarvitse lähteä kauas, sillä Karakalliosta löytyy Lidl. Aivan kivenheiton päässä sijaitsevat myös S-market ja K-market.

Karakallion naapurissa oleva Leppävaara tarjoaa monipuoliset palvelut, lukuisia ravintoloita ja vilkkaan juna-aseman. Kauppakeskus Selloon hurauttaa Karakalliosta noin 15 minuutissa. Sellossa pääset nauttimaan yli 170 liikkeen valikoimasta, elokuvateatterista ja konserttisalista. Kauas ei tarvitse siis lähteä, kun haluat kokea kulttuurielämyksiä.

Karakallio yllättää asukkaansa monipuolisuudellaan ja vehreällä luonnolla – löytyisikö sinulle täältä elämäsi koti? 

Vapaat vuokra-asunnot | Karakallio

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Karakallioon? Löydä elämäsi koti.