Vuokra-asunto Hervantajärveltä

Urbaania vuokra-asumista luonnon lähellä

Hervantajärven asukkaita hemmotellaan: valtavat ulkoilualueet alkavat melkein kotiovelta ja silti ratikalla pääsee Hervannan palveluiden äärelle muutamassa minuutissa. Lähellä on järviä, metsää, liikunta- ja ulkoilupaikkoja sekä marjamaita.

Uusi, noin 2 900 asukkaan Hervantajärven asuinalue sijoittuu Hervannan ja Ruskonkehän eteläpuolelle, noin kahdeksan kilometrin päähän Tampereen keskustasta. Hervantajärvi on ratikkalinja 3:n päätepysäkki, josta pääsee Hervantaan 5 minuutissa ja Tampereen keskustaan 24 minuutissa. Reippaillenkin matka taittuu nopeasti: Hervannan kauppakeskus Duoon on noin 2 kilometrin kävelymatka.

Rakentuvan alueen korttelit ja kaartuvat kadut myötäilevät maaston muotoja. Vaikka asuinalue on kaupungissa, sitä ympäröi lähes koskematon luonto. Hervantajärven etuja ovatkin luonnonläheisyys, useiden työ- ja opiskelupaikkojen läheisyys sekä hyvät liikenneyhteydet.

Tutustu alueeseen näiden viiden vinkin avulla!

1. Luonnossa liikkujan unelmamaastot

Hervantajärven retkeily- ja luonnonsuojelualueella voi harrastaa muun muassa kävelyä, hiihtoa, maastopyöräilyä, vaeltamista ja polkujuoksua. Alueella on noin 10 km opastettua reitistöä sekä kaksi tulipaikkaa. Viitastenperän taukopaikalla Hervantajärven rannalta löytyy myös uniikki, luonnonmukaisesti suunniteltu laavukokonaisuus puuliitereineen ja kuivakäymälöineen.

Hervantajärven retkeily- ja luonnonsuojelualue

2. Monipuolinen Heinurinmäen puisto

Heinurinmäen toiminta- ja kuntoilupuistoon on tulossa peli- ja pallokenttiä, skeittipaikka, BMX-rata ja kuntoilupaikka. Tekonurmella päällystetty pallo- ja pelikenttä jäädytetään talvisin luistinradaksi. BMX-pyörärata suunnitellaan lajivaatimukset täyttäväksi ja myös aloittelijoille sopivaksi. Skeittipuistoon on kaavailtu maantasoon sijoitettavia skeittielementtejä, jotka sopivat kaikentasoisille rullalautailijoille. Myös kuntoilupaikan välineistöön panostetaan. Hervantajärven raitiotiepysäkille on puistosta noin 500 metriä.

Hervantajärven Heinurinmäen puiston yleissuunnitelma hyväksyttiin

3. Puhdasvetinen uimaranta kutsuu polskimaan

Tampereen alueella on 160 yli hehtaarin kokoista järveä ja lampea, joista lähinnä asutusta olevien vedenlaatua tutkitaan säännöllisesti. Parhaiten virkistyskäyttöön soveltuvien järvien joukkoon mahtuu myös Hervantajärvi. Sen rannalta löytyy yksi Tampereen kauneimmista uimapaikoista: rauhallisella Hervantajärven uimarannalla on kesällä mukavan lämmintä ja kirkasta vettä. Rannan viereinen nurmialue sopii loistavasti piknik- tai auringonottokäyttöön. Täällä viihtyy kesäpäivänä koko perhe tai kaveriporukka!

Tampereen kaunein uimaranta Hervantajärvellä

4. Joutsenpuistoon uusi leikkipaikka kaikenikäisille

Hervantajärven alueella sijaitsevaan Joutsenpuistoon, lähelle ratikkaradan kääntöpaikkaa, valmistuu syksyllä 2022 uusi leikkipaikka. Joutsenpuiston leikkipaikka sijoittuu puiston itäreunalle rakentuvan päiväkodin viereen. Leikkivälineiksi puistoon on valittu keinuja, leikkimökki-liukumäki, köysirata, karuselli ja jousikeinuja sekä hiekkalaatikko. Tilaa on myös istuskelulle, kuntoilulle ja pallopeleille. Valaistun puiston ilme tulee olemaan luonnonläheinen: leikkipaikan reunustaa täydennetään puuistutuksilla.

Uusi leikkipaikka Joutsenpuistoon

Uuteen SATOkotiin?

Haluatko olla kotisi ensimmäinen asukas? Haaveiletko raikkaista pintamateriaaleista ja ajattomasta ilmeestä? Tutustu uusiin ja uudistettuihin vuokra-asuntoihimme.

Katso vapaat kodit

5. Tapahtumapaikaksi Majarannan tilaussauna

Juhlat tai tilaa vaativa kokous tiedossa? Tapahtumapaikaksi voisi sopia Hervantajärven rannalla sijaitseva Majarannan tilaussauna ja juhlatila. Tupa soveltuu niin juhlaan kuin rentoon illanviettoon sekä kokouskäyttöön. Majarantaan sopii yhtäaikaisesti 30–40 henkeä, saunan puolelle kerralla kymmenisen saunojaa. Löylyjen jälkeen voi pulahtaa uimaan kirkasvetiseen Hervantajärveen. Mitäs juhlittaisiin?

Majarannan tilaussauna, kokous- ja juhlatila

Valitse sinulle sopivin asumismuoto

SATO on vahvasti mukana rakentamassa Hervantajärvenrannan aluetta. Heti alkuvuodesta 2023 alueelle valmistuu SATO JoustoKoteja ja keväämmällä vuokrattavia SATOkoteja.

Vapaat vuokra-asunnot | Hervantajärvi

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Hervantajärveen? Löydä elämäsi koti.