Kotien vuokraamista ja myymistä 30 vuoden kokemuksella

Katja Grönroos on lähes kolmen vuosikymmenen aikana myynyt ja vuokrannut kaikkia SATOn asumismuotoja ja nähnyt, miten SATO on kasvanut rakennuttajasta vuokranantajaksi. Tehtävien monipuolisuus ja mahtavat kollegat ovat Katjan mielestä työn suola.

Katja Grönroos aloitti uransa SATOlla vuonna 1993. Hän on myynyt ja vuokrannut kaikkia SATOn asumismuotoja, viimeisimpänä uutuutena SATO JoustoKoti. Nykyisin hän vetää uudiskohdetiimiä, joka vastaa uusien ja uudistettujen kotien vuokraamisesta ja myynnistä.

Monipuoliset tehtävät ja mahtavat työkaverit ovat työn suola.

SATOlla on monenlaisia mielenkiintoisia asuntoja sekä vuokrauksessa että myynnissä. Uudiskohdetiimin työn alla on muun muassa kahden valmiina myytävän talon asuntojen myynti. Tiimin työpäivä alkaa asiakkaiden läpikäymisellä:

”Kutsumme uudet kiinnostuneet asuntonäytöille ja olemme yhteydessä edellisen illan näytöillä käyneisiin,” Katja kertoo.

Asuntoesittelyt järjestetään useimmiten iltapäivisin ja viikonloppuisin.

”Työ painottuu esittelyjen vuoksi iltapuolelle, mutta hyvän tiimin kanssa jaksaa kiireisemmätkin ajat”, hän toteaa.

”SATO on luotettava asumisen asiantuntija yli 80 vuoden kokemuksella.”

Myyntityön lisäksi Katja on mukana uusien hankkeiden ja kotitalojen suunnittelussa.

”Annan mielipiteeni suunnitteilla olevien vuokra-asuntojen pohjaratkaisuista ja vuokran määristä,” avaa Katja.

Monipuoliset tehtävät ja kivat työkaverit

Katjan mielestä parasta hänen työssään on sen monipuolisuus ja se, että hän on päässyt hankkeisiin mukaan alusta alkaen. Hän on myös päässyt tapaamaan uusia ihmisiä niin töissä kuin asuntomarkkinoilla.

”SATOlla on aina ollut mukava työskennellä, olenhan täällä jo todella pitkään viihtynytkin.”

Lisäksi hän kehuu työkavereitaan: ”Kivat asiansa osaavat työkaverit ovat auttaneet etenkin silloin, kun on ollut haastavampia hetkiä.”

Myyjän tärkeimmät ominaisuudet

Katja kertoo, että myyntityössä pärjää parhaiten sellainen henkilö, joka kuuntelee asiakasta.

”Kuuntelutaito on välttämätön, jotta myyntityössä menestyy,” hän sanoo ja jatkaa, ”asiakas ei aina itsekään tiedä, mitä mahdollisuuksia asuntomarkkinoilla on, ennen kuin myyjä ehdottaa tai esittelee ratkaisuja. Joskus pienimmätkin asiat voivat kertoa myyjälle kaiken tarpeellisen. Kuuntele siis tarkkaan!”

Tulevalle myyntineuvottelijalle Katja antaisi vinkiksi:

”On hyvä olla valmis muutoksiin ja asettua asiakkaan kenkiin. Lisäksi kannattaa opetella kaikki oleellinen tieto myytävästä tai vuokrattavasta kodista, jotta voi tarjota asiakkaalle parhaan vaihtoehdon.”

Toiveet ja vaatimukset huomioidaan

Asuntomarkkinat ovat muuttuneet digitaaliseksi ja se näkyy Katjan myyntityössä. Esimerkiksi sosiaalinen media vaikuttaa siihen, miten asiakkaat löytävät vapaana olevat vuokra-asunnot.

”Mainoskanavat ja niiden merkitys ovat kasvaneet”, hän kertoo ja lisää, ”samalla asuntoa etsivien vaatimukset ja toiveet ovat muuttuneet.”

”Moni toivoo asunnon olevan lähellä työpaikkaa tai harrastuksia”, Katja avaa.

Lisäksi asunnonetsijä arvostaa hyvää pohjaratkaisua ja tilasuunnittelua. Parveke tuo lisäneliöitä pieneenkin asuntoon ja siksi se löytyykin monien toivelistalta:

”Parveke on todella tärkeä monelle ja se saattaa ratkaista, syntyykö kauppoja vai ei.”

Katjan mukaan SATO on ajan hermoilla uusien ja uudistettavien kotien suhteen.

”Kuuntelemme toiveita ja otamme ne huomioon sekä uusien, että peruskorjattavien kotien kohdalla,” Katja toteaa.

”SATO on ajan hermoilla.”

Vastuullisuus näkyy myyntityössä

Katjan työpöydällä olevat As Oy Sompasaaren Prikin kodit ovat hyvä esimerkki nykyajan rakentamisesta, jossa vastuullisuus on huomioitu heti alusta lähtien. Kotien pinnat valittiin kestävyyden ja ajattomuuden mukaan. Esimerkiksi kylpyhuoneen kalusteet ovat SATOn omaa Kide-mallistoa, jotka kestävät kovaa kulutusta.

Valmis koti vastuullisine ratkaisuineen on turvallinen valinta asunnon ostajalle sekä vuokraajalle.

”Asunnon ostaja tai vuokraaja saa avaimet valmiiseen kotiin,” Katja lisää.

Priki tarjoaa huoletonta asumista palveluiden ja merellisten maisemien ääressä.

Seuraavaksi Katja on mukana Kirkkonummen ja Mellunkylän uudiskohteissa. Mellunkylän Lupajantielle valmistuu kuusi 2-kerroksista luhtitaloa maalämmöllä ja aurinkopaneeleilla varustettuna. Moduuleista rakentuvat puurakennukset ovat loistava vaihtoehto vastuullisuutta arvostaville asujille. Puolestaan Kirkkonummen keskustan läheisyyteen valmistuu kaksi kerrostaloa ja yhteensä 79 vuokra-asuntoa. Vesitorninmäellä sijaitsevien kerrostalojen lämmönlähteeksi valittiin myös maalämpö.

”Vuoden vaihteen jälkeen aloitamme vuokrausta uusiin koteihin,” Katja paljastaa.