Arjen niksi: Eteisen säilytysvinkit

Eteinen on kodin käyntikortti: Sen näkee ensimmäisenä kotiin tullessa, ja sen toimivuus on olennaista kiireisessä arjessa. Ahdas tila saattaa kuitenkin tursuta tavaraa. Miten tehdä eteisestä toimiva ja siisti? Nappaa helpot sisustusideat!

1. Säilytä vain sesonkiin sopivat käyttövaatteet

Tämä on vinkeistä tärkein! Pidä eteisessä käden ulottuvilla vain ne asut, joka sopivat vuodenaikaan ja joita tarvitset päivittäin. Vie kaikki sesonkiin sopimattomat vaatteet kotitalosi häkkikellariin tai varastoon. Raivaa harvemmin käytettäville varusteille, kuten juhlakengille, käsilaukuille ja harrastusvälineille, oma säilytystila esimerkiksi makuuhuoneeseen.

Katso vinkkejä makuuhuoneen säilytykseen ›

2. Järjestele eteisen naulakko siistiksi

Liian täysinä pursuavat naulakot hankaloittavat arkea ja näyttävät sotkuiselta. Kun olet karsinut turhat tavarat, seuraava askel onkin järjestää sisääntulo siistiksi.

Pienen vuokra-asunnon eteisen neliöt kannattaa hyödyntää lattiasta aivan kattoon asti.

Kokoa hajanaiset hanskat ja hatut koreihin, laatikoihin tai jopa matkalaukkuihin. Pinoa niitä hattuhyllylle, asettele jakkaralle tai piilota lipastoon.

Lue lisää eteisen järjestämisestä ›

3. Piilota kengät kaappiin

Sikin sokin lattialla lojuvat kengät ovat eteisen rumentaja numero yksi. Hanki siis kaappi, johon saat kengät piiloon. Kenkäkaapit eivät yleensä ole kovin syviä, joten sellainen mahtuu ahtaaseenkin eteiseen. Jos et löydä sopivaa, tuunaa kenkäkaappi itse tai teetä mittojen mukaan. Säilytystilaa voi myös rakentaa esimerkiksi portaiden alle – tai jopa porrasaskelmien sisälle.

Kurkkaa pienen asunnon sisustusvinkit ›

4. Varaa avaimille ja postille vakiopaikka

Uloslähdön ja sisääntulon sujuvoittaminen helpottaa arkea kummasti! Varaa laukuille ja kenkälusikalle oma koukku sekä avaimille ja postille laatikko tai rasia, johon ne on helppo nakata heti kotiin tullessa. Myös jakkara, johon voi laskea ostoskassin tai jolle voi istahtaa solmimaan kengännauhat, helpottaa kotoa lähtemistä.

Kun hankit säilytyspenkin, joka toimii myös istuimena, ratkaiset kaksi ongelmaa kerralla.

Nuori nainen tulee kauppakassin kanssa vaaleaan eteiseen, jonka oven vieressä kapea hylly pikkutavaroille. Etualalla viherkasvin oksia.
Pienet säilytystilat pienessä eteisessä vaativat mielikuvitusta. Tässä kodissa oven viereen sopi mainiosti kapea hylly pientavaralle.

5. Helpota lasten omatoimisuutta

Omat tavarat on helpompi löytää, kun jokaisella perheenjäsenellä on nimikoitu säilytyskori. Lempivärillä koodattu etiketti tai itse valittu, mieluisa kuva on näppärä keino motivoida lapsia riisumaan pipot ja hanskat oikeille paikoilleen. Voit myös asentaa lapsille oman naulakon matalammalle.

Kun tenavat ylettyvät ripustamaan takkinsa ja reppunsa itse, ne päätyvät todennäköisemmin oikealle paikalleen lattialle kasaantumisen sijaan.

6. Sisusta ahdas eteinen avarammaksi

Kapeaan eteiseen saa avaruutta peilillä, tarpeeksi tehokkaalla valaisimella sekä vaalealla eteismatolla. Eteisen ei myöskään tarvitse olla vain tylsä käytävä vuokrakotiisi, vaan voit sisustaa sen omaan tyyliisi sopivaksi – halusitpa sinne värikkään naulakon, näyttävän taulun tai vaikkapa punaisen maton. Näin kotiintulo on aina päivän paras hetki.

Katso ohjeet eteisen maton mitoittamiseen ›

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin