DIY: Teemabileet StudioKodin tapaan

Myöhäiset ystävänpäivänjuhlat, aikainen vappu, rakkaan isotädin 80-vuotissynttäripirskeet - oli juhliesi aihe mikä vain, teet niistä ikimuistoiset nappaamalla käyttöösi SATO StudioKodin bileideat.

SATOn ensimmäinen StudioKoti-talo täytti joulukuun alussa viisi vuotta. Vantaan Martinlaaksossa sijaitsevien 68 miniyksiön asukkailla on ollut vuosien varrella useita iloisia yhteisiä juhlia, joiden juju on ollut huolella mietitty teema. Kyselimme asukkailta menneistä kemuista ja suosituimmiksi osoittautuivat karkelot, joiden teema liittyy matkailuun.

Päästötöntä lentomatkailua

Tervetuloa Teneriffalle, joka näyttää erehdyttävästi olkkariltasi, mutta tuntuu kaukomailta.

Kun juhlien järjestäjä laittaa ylleen lentäjän vermeet ja opettelee lentokapteenin elkeet, voivat kesäleninkeihin ja koristeltuihin crocseihin pukeutuneet vieraat napata stuertilta kookosdrinksunsa ja istahtaa lentomatkan ajaksi rennosti ykkösluokan nojatuoleihin, joissa turvavyötkin tuntuvat silkkihuiveilta.

Lentomatkan aikana saattaa toki sattua ja tapahtua - StudioKodin Teneriffan matkalla koneen turbiiniin eksyi pelikaani ja kapteeni joutui tekemään pakkolaskun. 

StudioKoti-talosta vapautuu vuokra-asuntoja harvakseltaan. Täytä hakuvahti ›

Lavasteilla tunnelmaa

Kanariansaarten stemminkiä oli StudioKodin yhteistiloihin luotu maalaamalla kaunis rantamaisema talon yhteistilan isoon ikkunaan. Pienemmässä kodissa saman asian ajavat vaikkapa useammasta isosta paperiarkista koostetut maisemamaalaukset ja matkajulisteet.

Turisteille voi rakentaa monenlaista tutkittavaa: Eläintarha kylppäriin, kivinäyttely pikkueteiseen ja Teiden tulivuori parvekkeelle - StudioKodissa viimeksi mainittu oli toteutettu kattokerroksen yhteiseen saunatilaan.

Mitä useampi huone sinulla on juhlien järjestämiseen, sen useamman Teneriffalta tutun nähtävyyden voit vieraillesi luoda: Kirkkaan tähtitaivaan parvekkeen kattoon, La Lagunan maisemia heijastettuna makuuhuoneen seinille, ryppyperunoita keittiön limoviikunan katveessa.

Vieraiden roolitusta

Mikään ei estä nappaamasta muutamaa vierasta mukaan juhlien suunnitteluun ja toteutukseen. Teneriffan matkalla studiokotilaisista yksi muuttui ennustajaksi, jonka luona muut pääsivät kuulemaan kohtaloistaan. Toinen talon asukkaista oli järjestänyt omaan asuntoonsa reivit UV-valoineen ja bilekansa pääsi pistämään jalalla koreaksi.

Ruotsinristeily maakravuille

Tätä risteilyä ei myrskyävä sää haittaa, eikä matkan jälkeen keinuta, ainakaan tyrskyjen takia. StudioKodissa bileiden teeman keksinyt toimi kapteenin ja risteilyisännän roolissa täysin rinnoin, ja yllätysesiintyjänä StudioKoti-talon kattoterassilla esiintyi tietenkin Roxette.

Piirroskuva, jossa merimiesasuun pukeutunut naisihminen kurkkaa ovella, kun sisäpuolella on ilmapalloista tehty pallomeri.

Vain mielikuvitus rajana

Ruotsinlaivahan on jo itsessään teemojen ja tapahtumien sekamelska, joten saman tunnelman saa kotikekkereihin aikaan helposti. Meriteemoitettua sapuskaa noutopöydästä, joka on koristeltu muovihummerein? Trubaduuri eteisessä tapailemassa Wonderwallia? Taxfree-myymälästä itse tehtyjä aivan liian isoja irtokarkkipusseja halaushintaan?

Ja kaikenhan ei tarvitse olla ihan jetsulleen: Laivamatkaan kuuluva karaoke onnistuu pelikonsolin laulupelillä ja jääkaapin voi ehostaa näyttämään einesautomaatilta.

StudioKodissa pallomeri oli toteutettu täyttämällä yksi pikkukoti monenvärisillä ilmapalloilla!

Tylsätkin jutut voi teemottaa

Vieraiden joukossa keliaakikkoja tai moniallergikkoja? Valmista kaikki sapuskat kerrankin sopimaan juuri heidän ruokavaliolleen ja koristele buffetpöytä kieli poskessa teeman mukaisesti - gluteeniton kattaus koristeltuna maissintähkillä ja keltaisen sävyin, maidoton menu lehmäprinttilautasilta - toki vain jos tiedät vieraiden huumorintajun riittävän.

Juhlat pikkubudjetilla? Teemaksi reppureissaaminen, buffet kotipihan grillikatoksessa retkikeittimen kera ja jokaiselle tehtäväksi valmistella oma kummitustarinansa.

Kerrostalon järjestyssäännöt? Pestaa serkkupoika laivapoliisiksi, joka lempeästi ohjaa liian pitkään juhlimaan innostuneet vieraat kohti ulko-ovea ja tilaa tarvittaessa taksin tai kaksi.

Muista ilmoittaa ilottelusta naapureille

Pidit sitten kemut kotonasi tai pihan grillipaikalla, ilmoita asiasta hyvissä ajoin naapureille kotitalosi ilmoitustaululla. Eikä mikään tietenkään estä kutsumasta naapurit matkalle mukaan!