Kaipaako koti uutta ilmettä? Tartu maalitelaan!

Kun koti kaipaa pientä päivitystä, ota rohkeasti värit käyttöön. Seinien maalaaminen on paitsi mukavaa ja terapeuttista, se on kivaa tekemistä esimerkiksi sadepäivän ratoksi. 

Tuleva syksy saa innostumaan kodin laittamisesta. Uudet verhot ehkä? Jalkojen alle pehmeä matto, ja muutamat tyylikkäät tyynyt sohvannurkkaan? Tai kenties upouusi maalikerros seiniin?

Ihan kaikissa vuokra-asunnoissa ei saa omin päin remontoida, mutta SATOkotiin saat tehdä omatoimiremontin tai keveämmän maalausurakan, jos kotisi kaipaa uutta ilmettä. Tarjoamme tuunaajille SATOn maalaussetin, jossa on mukana tarvikkeita ja maalit. Jos asunto vaatii kuntonsa puolesta remonttia, kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun vaikkapa OmaSATOn kautta.

Vinkit maalausremontin aloittamiseen

1. Varsinainen maalaaminen on työn herkullisin osa. Kannattaa kuitenkin panostaa kunnolla valmistelu-, irrotus-, puhdistus- ja hiomishommiin, jotta lopputulos ei ala heti hiertämään silmää.
Kurkkaa selkeät valmistelu- ja työohjeet täältä »

2. Mieti, kuinka paljon muutosta tai uudistusta kotisi tarvitsee. Jo esimerkiksi keittiön kaappien väriä vaihtamalla voit saada aikaan uuden ilmeen – pikkubudjetilla saat keittiön katseenvangitsijat maalattua ja ilmeen päivitettyä.
Katso, miten kaappien maalaaminen muutti lähiökeittiön tunnelman »

3. Jos et halua kajota kaappeihin, niin keittiön kaakelien maalaaminen muuttaa myös ilmeen kerta heitolla.
Täältä löydät vinkit välitilan maalaamiseen »

4. Kokeile rohkeasti värejä – tee olohuoneen tai makuuhuoneen tehosteseinästä katseenvangitsija ja käytä rohkeasti useampaa eri sävyä. Jos uskot taitojesi riittävän, voit käsitellä seinän struktuuripinnoitteella tai käyttää sapluunaa. Jos päädyt tekemään SATOkotiisi struktuuri- tai sapluunamaalausta, ilmoita niistä etukäteen kotitalosi palvelupäällikölle omatoimiremontin ilmoituslomakkeella.

5. Elämää nähneen kylpyhuoneen stemminkiä voi piristää – kylppärin ei tarvitse olla aina valkoinen. Vanhemmissa kylpyhuoneissa on usein maalattua pintaa katon lisäksi myös seinissä. Myös kaakelisaumojen tuunaaminen voi muuttaa ilmettä reippaasti. 
Käytimme rohkeasti tummaa vihreää 70-luvun kylpyhuoneessa - katso tulos »

Linkki SATOn asiakaslupauksiin, kuvassa isä ja tyttäret SATOkodin keittiössä.

Tämä juttu on julkaistu alunperin syyskuussa 2017 ja päivitetty elokuussa 2020.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin