Jätteiden lajittelu ja kierrätys

Kannustamme sinua kierrättämään. Kotitalossasi on joko jätehuone, jätekatos tai pyöreät osittain maanalaiset jätteidenkeräysastiat.

Jätteiden lajittelu ja kierrätys on helppoa, kun lajittelet roskasi huolella omiin keräysastioihinsa ja erottelet toisistaan muun muassa seka- ja biojätteen, lehdet sekä kartongin. Huolellisella lajittelulla varmistat jätteiden jatkokäsittelyn mahdollisimman ympäristöystävällisellä tavalla.

Jätteiden lajitteluohjeet löydät jäteastioiden tuntumasta. Kysy tarvittaessa rohkeasti apua naapureiltasi tai palvelupäälliköltä/isännöitsijältä.

Pidä myös pihapiirisi siistinä. Älä jätä roskapusseja tai muita jätteitä keräyspisteiden ulkopuolelle, lattialle tai ovien eteen. Toimita isot tavarat, kuten käytöstä poistamasi huonekalut ja kodinkoneet niiden kunnosta riippuen joko kierrätyskeskukseen tai suoraan jäteasemalle. Voit myös hyödyntää erilaisia noutopalveluita.

Osallistu aktiivisesti taloyhtiön talkoisiin ja kierrätystapahtumiin. Näin tutustut paitsi naapurustoon, edistät myös kaikkien asukkaiden viihtyvyyttä!

Kotona - lisää vinkkejä lajitteluun

Piirroskuva, jossa lapsi ja vaari ruokkivat lintuja sipottelemalla siemeniä suoraan maahan ja kuvan päällä ruksi. Värinä pinkki.

Tarkkana kun ruokit lintuja

Jotta linnuille tarkoitettu ruoka ei päätyisi rotille, käytä lintujen ruokintaan ripustettavia vaihtoehtoja kuten talipalloja ja siivoa ruokintapaikka säännöllisesti.