Säästä energiaa vuokra-asunnossa

Energiatehokkaasti toimiminen on monelle jo luonnollinen osa arkipäivää, onneksi. Me SATOssa otamme energia-asiat vakavasti ja teemme jatkuvasti toimenpiteitä asumisen ympäristökuormituksen pienentämiseksi.

Haluamme vähentää energiankulutustamme, veden ominaiskulutusta ja esimerkiksi rakennustemme kasvihuonekaasujen päästöintensiteettiä. Isona vuokranantajana meillä on mahdollisuus vaikuttaa merkittävästi energiankulutukseen esimerkiksi optimoimalla kotitalojemme lämmityksen, ilmanvaihdon ja vedenkulutuksen.

Energiankulutuksen alentaminen on pitkäjänteistä työtä. Olemme mm. seuranneet ja säädelleet kotien sisälämpötilaa tekoälyn avulla jo vuosia. Noin 21 000 SATOkodissa on lämmpötila- ja kosteusanturi, joka tuottaa meille arvokasta dataa kulutuksesta. Kotiemme energiankäytöstä suurin osa kuluu lämmitykseen, johon kiinnitämme energiakriisin aikana erityisesti huomiota.

Lue lisää kodin lämpötilasta

Haluamme kannustaa myös asukkaitamme säästämään sähköä ja vettä ja tekemään muita asumisen päästöjä pienentäviä arjen tekoja. Kokosimme alle muutamia säästövinkkejä.