Näin irtisanot vuokra-asuntosi

Vuokra-asunnon irtisanominen voi tuntua monimutkaiselta jutulta irtisanomisaikoineen, muuttopäivineen ja loppusiivouksineen. Onneksi sähköinen irtisanomislomake neuvoo sinua sitä täyttäessäsi, ja tältä sivulta löydät vastaukset erikoistilanteisiinkin.

Voit irtisanoa vuokra-asunnon sähköisellä irtisanomisilmoituksella pankkitunnusten avulla. Pankkitunnusten lisäksi sinulla tulee olla voimassa oleva sähköpostiosoite sekä matkapuhelinnumero.

Jos sopimuksen on allekirjoittanut useampi asukas, tehkää irtisanominen vuorotellen: Ensimmäisen asukkaan irtisanottua seuraava asukas saa sähköpostiohjeistuksen, jonka kautta voi sitten irtisanoutua omalta osaltaan.

Suosittelemme sähköisen irtisanomisen tekemistä lämpimästi, sillä se saapuu meille nopeammin ja varmemmin kuin paperinen.

Täytä irtisanomisilmoitus

Jos et pysty tekemään sähköistä irtisanomista, voit irtisanoa vuokra-asunnon myös täyttämällä tulostettavan irtisanomisilmoituksen. Täytetyn lomakkeen voit toimittaa postitse meille tai tuoda suoraan johonkin SATOn toimipisteistä.

Tulosta vuokra-asunnon irtisanomisilmoitus (.pdf)

Irtisanomisen vahvistaminen

Irtisanomisilmoituksen saavuttua SATOon toimitamme sinulle vahvistuskirjeen sähköpostitse (tai postitse, jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta). Vahvistuksen yhteydessä saat myös muutto-ohjeet ja piipahdamme tarkistamaan kotisi yleensä viiden arkipäivän sisällä. Jos vahvistusta ja ohjeita ei kuulu kolmen päivän sisällä, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Jos teet irtisanomisen sähköisesti, muistathan tehdä sen loppuun asti, jotta saat jo lähettämisestä kuittauksen.

Tärkeä tietää

Vuokra-asunnon irtisanomisessa tulee aina olla allekirjoitus: joko pankkitunnuksin vahvistettu sähköinen allekirjoitus tai kynällä kirjoitettu tavallinen allekirjoitus. Irtisanomista ei voi tehdä sähköpostitse eikä puhelimitse. Käytäthän siis joko sähköistä irtisanomisilmoitusta tai tulostettavaa irtisanomisilmoitusta, jotta irtisanominen on varmasti pätevä.

Koronapandemian aikaan monella on vaikeuksia päästä tulostimien äärelle, ja siksi otamme vastaan myös käsin kirjoitettuja irtisanomisilmoituksia. Avaa lomake ruudulle ja täytä tyhjälle paperille huolellisesti ja selkeällä käsialalla samat tiedot kuin olisit täyttänyt tulostettavalle lomakkeelle. Nappaa allekirjoitetusta irtisanomisestasi kuva ja lähetä se osoitteeseen irtisanominen@sato.fi.

Usein kysyttyä irtisanomisesta

Irtisano ajoissa, autamme muutossa

Lue lisää