Onko SATOn asunnoissa tulo-tai varallisuusrajoja?

Osa SATOn vuokra-asunnoista on valtion tukemia arava- ja korkotukiasuntoja, joissa asukkaaksi valittavan henkilön tai perheen tulojen ja/tai varallisuuden tulee mahtua valtion asettamiin rajoihin. Asuntojen tiedoissa on maininta "Varallisuusrajat". Näissä asunnoissa asukasvalinta perustuu tarveharkintaan, johon vaikuttavat varallisuuden lisäksi myös asunnon tarve sekä hakijan/hakijoiden varallisuus ja tulot. Hakiessasi varallisuusrajat -merkittyjä asuntoja, täytä asuntohakemuksessa myös asunnontarvetta, varallisuutta ja tuloja koskevat kohdat.

Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla voimassa olleista uusien asukkaiden ja asunnon vaihtajien tiukoista euromääräisistä tulorajoista on luovuttu 1.3.2018.

Varallisuusrajat:
Hakijatalouden koon kasvaessa varallisuusrajaa korotetaan Helsingissä, KUUMA-kunnissa, Porvoossa ja muissa kunnissa 5 000 € henkilöä kohden. Espoossa, Vantaalla ja Jyväskylässä 10 000 € henkilöä kohden.Mikäli Tampereella hakijaruokakuntaan kuuluu neljä hakijaa tai enemmän, korotetaan varallisuusrajaa 10 000 € henkilö kohden. Lisätietoja asiasta saat kaupunkien ja kuntien sekä Asuntorahaston (ARA) nettisivuilta.

*KUUMA-kunnat: Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula, Vihti

Lisätietoa tulo- ja varallisuusrajoista löydät ARAn asukasvalintaoppaasta.

Suurimpaan osaan SATOn vuokra-asunnoista ei kohdistu varallisuuteen tai asunnon tarpeeseen liittyviä kriteereitä.