Vehreä Kannelmäki kutsuu kulttuuririentoihin

Aktiivista elämää ja monipuolisia palveluita

Vehreä ja luonnonläheinen Kannelmäki kutsuu tutustumaan. Kannelmäki on aktiivinen ja kehittyvä reilun 13 000 asukkaan asuinalue, jossa on helppo asua.

SATOlla on Kannelmäessä tarjolla monen kokoisia vuokrakoteja. Kantsusta löydät palvelut ja sopivan asunnon kaikkiin elämäntilanteisiin: toimivia tiloja löytyy niin yksin asuvalle kuin isonkin perheen arjen pyörittämiseen.

Kannelmäellä on pitkät perinteet ja paikkauskollista asukaskuntaa. Vilkaise Kannelmäki-liikkeen Facebook-sivuille ja tutustu aitoihin kannelmäkeläisiin! Ohessa myös muutamia muita vinkkejä alueeseen tutustumiseksi.

Aitoa 1960-lukua ja nykypäivää

Kannelmäki (entinen Vanhainen), on kaavoitettu kahdessa vaiheessa: vanha, väljemmin rakennettu osa 1950-luvulla ja uusi osa 1970-luvulta lähtien. Alueen pääkadut Kanneltie ja Vanhaistentie muodostavat ympyrän, jonka keskellä on puisto, Kannelmäen peruskoulu ja kirkko. 10 kilometrin päässä Helsingin keskustasta sijaitsevan ”Kantsun” kadunnimistön teemoina ovat musiikki ja Pohjanmaan pelimannipitäjät.

Kannelmäen kirkko on 1960-luvun arkkitehtuuria aidoimmillaan. 1968 valmistuneen rakennuksen kotamainen rakenne muistuttaa israelilaisten pyhäkkötelttaa, joka oli valmis otettavaksi mukaan ja pystytettäväksi uuteen, hedelmällisempään paikkaan. Muodollaan kirkko puhuu entiseen takertumista ja paikalleen juuttumista vastaan.

Tämä teema sopii edelleen hyvin kehittyvän Kannelmäen henkeen, sillä alueelle rakennetaan yhä: Kannelmäen vanhan ostoskeskuksen tilalle tulee uudet kodit noin 600 ihmiselle ja ratikkakin on tulossa.

Keskustaan vai ulkomaille?

Kannelmäki on yksi Vantaankosken radan lähijunan asemista Kehäradan varressa. Asemalla pysähtyvät I- ja P-junat. Helsingin keskustaan pääsee noin 13 minuutissa ja suoraan Helsinki-Vantaan lentokentälle noin 20 minuutissa.

Kannelmäki sijaitsee jo nyt erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien äärellä. Tulevaisuudessa myös pikaraitiovaunun suunnitellaan ulottuvan kauppakeskus Kaaren kohdalle saakka. Kätevä ratikkayhteys tulee kulkemaan keskustasta Munkkinimen kautta päätepysäkilleen Kantelettarentielle.

Länsi-Helsingin kulttuurikeskus Kanneltalo

Kannelmäen juna-aseman välittömässä läheisyydessä sijaitsee Kanneltalo. Tässä monipuolisessa teatteri- ja konserttikeskuksessa esitetään vuosittain useita kantaesityksiä sekä monipuolista vierailuohjelmistoa. Tapahtumia on kaikenikäisille: Kanneltalossa voi harrastaa tanssia, käydä lastentapahtumissa, kuunnella musiikkia tai vaikka osallistua taidenäyttelyyn. Tapahtumia, työpajoja ja esityksiä on ympäri vuoden.

Kanneltalossa on myös kirjasto, nuorisotalo ja työväenopisto.

Uuteen SATOkotiin?

Haluatko olla kotisi ensimmäinen asukas? Haaveiletko raikkaista pintamateriaaleista ja ajattomasta ilmeestä? Tutustu uusiin ja uudistettuihin vuokra-asuntoihimme.

Katso vapaat kodit

Monipuolinen kauppakeskus Kaari - ostoksia ja hengailua

Kannelmäkeläisen ei tarvitse lähteä kauemmaksi isommillekaan ostoksille. Kannelmäessä sijaitsee vuonna 2013 valmistunut Kauppakeskus Kaari, josta löytyy Prisman lisäksi noin 80 erikoisliikettä, Sokos-tavaratalo ja ravintolamaailma.

Keho ja mieli virkeäksi Kartanonhaan ulkoilualueilla

Malminkartanon ja Kannelmäen välissä mutkittelevan Mätäjoen molemmin puolin aukeaa laaja Kartanonhaan viheralue. Joen mutkaan on kaivettu erilaisten lintulajien suosima allas, jossa on suuri laituri.

Kartanonhaasta löytyy myös Helsingin kaupungin vuokraamia viljelypalstoja, koirien ulkoilutusalue sekä pieni golf-harjoittelupaikka. Talvella alueella voi hiihtää.

Vapaat vuokra-asunnot | Kannelmäki

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Kannelmäkeen? Löydä elämäsi koti.