Vuokra-asunto Mellunkylästä on luonnonystävän valinta

Liity aktiiviseen, kasvavaan kaupunginosaan

Monipuolinen Mellunkylä on pienen kaupungin kokoinen asuinalue, johon kuuluvat Kontula, Mellunmäki, Vesala, Kivikko ja Kurkimäki. Kasvavan kaupunginosan parhaita puolia ovat viihtyisät puistot, loistavat liikuntamahdollisuudet sekä monenlaisiin elämäntilanteisiin sopivat vuokra-asunnot.

Puistot ja kalliot kutsuvat ulkoilijaa

Mellunkylä on tunnettu lukuisista viheralueistaan, ja esimerkiksi Vesalan Aarrepuistoa on kehuttu jopa Helsingin parhaaksi puistoksi. Viehättävän viherkeitaan erityispiirteitä ovat sen poikki mutkitteleva Mellunkylänpuro sekä poikkeuksellisen monipuolinen kasvillisuus. Erilaisia kasvilajeja on puistossa peräti toista sataa, ja osa niistä on harvinaisia.

Ulkoilmasta ja alueen monipuolisesta luonnosta voi nauttia myös kiipeämällä vaikkapa Mellunmäessä sijaitsevalle Naulakalliolle, jossa kannattaa pysähtyä hetkeksi ihailemaan Vuosaaren ja Kontulan suuntiin avautuvaa upeaa näköalaa. Kontulan Mustikkamäen kallioilla voi maiseman lisäksi tutustua myös historiallisiin linnoitusrakennelmiin.

Liikuntaharrastuksia vuoden ympäri

Kuntoilijan aika ei taatusti käy pitkäksi Mellunkylässä, sillä alue tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia sekä sisä- että ulkoliikuntaan kaikkina vuodenaikoina. Upeat lenkkeilyreitit alkavat heti kotiovelta, ja niiden varrelta löytyy useita suosittuja ulkokuntoilupaikkoja, esimerkiksi Linnanpellonpuistosta.

Pallopelien ystävä suuntaa Kontulan tai Vesalan liikuntapuistoon pelaamaan tennistä, koripalloa tai jalkapalloa, ja vesipeto pääsee polskimaan Kontulan uimahallissa.

Talvilajien harrastajia ilahduttaa puolestaan Mellunmäestä Mustavuoren suuntaan avautuva hiihtolatu sekä Kontulan liikuntapuiston tekojäärata. Lisäksi metro vie vain muutamassa minuutissa Myllypuron puolella sijaitsevaan Liikuntamyllyyn, jonka monipuoliseen lajitarjontaan kuuluvat esimerkiksi kiipeily, itsepuolustuslajit ja salibandy.

Helsingin kaupunki järjestää alueella myös edullista alueliikuntaa, jonka tarkoitus on lisätä niin asukkaiden hyvinvointia kuin alueen yhteisöllisyyttäkin. Tarjolla on monenlaisia lajeja tuolijumpasta sulkapalloon, joten osallistua voi matalalla kynnyksellä omasta kuntotasosta riippumatta.

Kävelymatka metroasemalle

Yksi Mellunkylän parhaista puolista on sujuvat liikenneyhteydet. Alueella sijaitsee kaksi metroasemaa — Mellunmäessä ja Kontulassa — ja lisäksi julkisen liikenteen verkostoa täydentävät useat alueella liikennöivät bussilinjat. Mellunkylästä on helppo kulkea töihin tai kouluun moneen suuntaan, myös ilman omaa autoa. Mellunkylän SATOkotien sijainti onkin loistava esimerkiksi Metropolian Myllypuron kampuksen opiskelijoille.

Alueen liikenneyhteydet monipuolistuvat entisestään tulevaisuudessa, jos Mellunmäestä lentoasemalle liikennöivä Vantaan ratikka rakennetaan. Raide-Jokeri alueella jo liikennöikin.

Puurakenteisia koteja Lupajantielle

Rauhalliselle pientaloalueelle Lupajantie 2:een valmistuu kesäkuussa 2022 kuusi puurakenteista luhtitaloa, jotka kätkevät sisäänsä yhteensä 112 SATO VuokraKotia tehokkaista yksiöistä toimiviin perheasuntoihin. Kaikissa kodeissa on joko oma terassi tai lasitettu parveke, jossa on mukava nauttia viihtyisästä pihapiiristä.

Asumisen ekologisuus on otettu huomioon talojen suunnittelussa monella tavalla. Rakennusmateriaaliksi valittu puu kestää aikaa sekä kulutusta ja sitoo hiilidioksidia ympäristöstään. Talot lämpiävät maalämmöllä, joka hyödyntää maaperään varastoitunutta energiaa ja vähentää hiilidioksidipäästöjä. Lisäksi Lupajantie 2:een tulee aurinkopaneelit.

Seuraa alueen ajankohtaisia kuulumisia Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -verkoston Facebook-sivulta »

Vapaat vuokra-asunnot | Mellunkylä

Ihastuitko Mellunkylään? Löydä elämäsi koti.