Vuokra-asunto Pitäjänmäen Talista

Lumoavan luonnon helmasta

Suurin osa SATOn Pitäjänmäen vuokra-asunnoista sijaitsee Talissa. Luonnonläheinen kaupunginosa tarjoaa niin paljon tekemistä ja näkemistä, ettei siellä asuminen ainakaan tylsää ole.

Talissa ei kuulu meteliä lukuun ottamatta pikkulintujen viserrystä ja golffareiden “fore”-huutoa. Pitäjänmäen kaupunginosaan kuuluva Tali sijaitsee Länsi-Helsingissä. Helsingin keskustasta pääsee vain yhdellä bussilla reilussa vartissa luonnonläheiseen Taliin. Kaupunginosan asukkaat arvostavat lukuisten kuntoilumahdollisuuksien lisäksi alueen rauhallista sijaintia. Hypi vaikka trampoliinipuistossa tai nauti oman siirtolapuutarhan antimista – Tali taipuu moneen!

1. Jupiter löytyy Talinhuipulta

Talin alueella kulkee lenkkipolkuja ristiin rastiin. Reippailusta tekee erityisen mukavaa se, että lenkkeilyn lomassa voi etsiä vaikkapa planeettoja! Vuonna 1992 valmistuneen aurinkokuntamallin aurinko sijaitsee Pajamäellä ja aurinkokuntamme kahdeksan planeettaa on sijoitettu Helsingin ja Espoon rajamaastoon suhteellisesti oikeille etäisyyksille toisistaan. Koska virallista karttaa aurinkokuntamme pienoismallista ei ole, taivaankappaleiden löytäminen vaatii hieman viitseliäisyyttä ja hyvät eväät reppuun.

Oiva aloituskohde on Jupiter, joka löytyy aivan Talinhuipulla sijaitsevan Talin Tallaajat ry:n frisbeegolf-radan kolmosväylän takana.

Talinhuippu, Takkatie

2. Talin Golfklubilla isketään avauslyönti keskelle väylää

Vuonna 1932 perustetun Helsingin Golfklubin hallinnoima Talin kenttä on Suomen vanhin golfkenttä. Se on avoin sekä jäsenille että vieraspelaajille. Golfia voi pelata kuka vain vauvasta vaariin – ja mummoon. Kesäperjantaisin klubilla on avoimet ovet, jolloin ensikertalaiset voivat pelata ilmaiseksi kauniissa ympäristössä.

Talin golfkenttä, Talin Puistotie 12

3. Oman maan antimia siirtolapuutarhasta

Talin siirtolapuutarha, Talinlehto, on yksi Suomen vanhimpia siirtolapuutarhoja ja sitä hallinnoi Talin Siirtolapuutarhayhdistys ry. Talinlehdossa on kesäisin järjestetty monia avoimia tapahtumia kuten juhannus- ja lavatansseja.

Talinlehdossa on sata 16–34-neliöistä siirtolapuutarhapalstaa, joiden viljelijöistä vaihtuu vuodessa noin kymmenkunta. Palstat vuokrataan Siirtolapuutarhayhdistyksen jäsenille. Kesällä palstan saa hoitoonsa 22–32 eurolla. Siirtolapuutarha on hauskaa ajanvietettä, jossa tapaa mukavaa porukkaa.

Talin siirtolapuutarha, Talin puistotie

4. Kirjastoautossa on tunnelmaa

Kirjastoautossa hoituvat kaikki kirjaston peruspalvelut, jotka hoituvat perinteisessä kirjastossakin. Yleisintä on lainaus ja varausten noutaminen, mutta kirjastoautosta voi myös hakea itselleen kirjastokortin, jos sellaista ei vielä ole.

Kirjastoauto pakataan kahdesti päivässä. Autossa on mukana noin 3 500 nidettä ja Pasilan varastossa roppakaupalla lisää.

Lastenkirjastoauto Skidi, Taimistontie 11:ssä ke 16.05–16.35, Taiteentekijäntie 7:ssä ke 18.00–18.45

Uuteen SATOkotiin?

Haluatko olla kotisi ensimmäinen asukas? Haaveiletko raikkaista pintamateriaaleista ja ajattomasta ilmeestä? Tutustu uusiin ja uudistettuihin vuokra-asuntoihimme.

Katso vapaat kodit

5. Pomppimisen iloa trampoliinipuistossa

Trampoliinipuisto Rush Helsingissä onnistuu erilaiset ilmalennot. Keväällä 2016 avatussa sisäliikuntapuistossa voi donkata trampoliinialustan avulla, kokeilla mitä erilaisimpia trampoliineja, hypätä stunt-hyppyjä ilmapatjalle tai vetäistä trampoliinialustalla vaikka ilmavan polttopallo-ottelun.

Hiki tulee varmasti ja hauskuuden huumassa ei väsymistä huomaa. Rush Helsingissä voit pitää hauskaa ja samalla kasvattaa koordinaatiota ja kehonhallintaa. Puistossa järjestetään myös ryhmäliikuntatunteja, jotka ovat lisänneet suosiotaan koko ajan.

Rush Helsinki -trampoliinipuisto, Valimotie 25

6. Hikeä, hikeä ja hikeä Talihallilla

Talin sulkapallo- ja squashkeskus Talihalli on kilpaurheilijoiden harjoituspyhättö, josta löytää liikunnan iloa myös ilman huippu-urheilun tavoitteita. Squashin lisäksi hallista voi kuka tahansa varata vuoroja sulkapallon pelaamiseen.

Sulkapalloseura HBC:llä on sporttikerho lähialueen koululaisille joka päivä 13.30–16.00. Se on vastaus kaupungin supistuksiin koululaisten iltapäiväkerhotoiminnassa. Mukaan pääsee ilmoittautumalla eikä tarvitse olla seuran jäsen.

Talihalli, Huopalahdentie 28

Tätä et tiennyt: Iso osa Talin Kutomotien alueen taloista on SATOn käsialaa ja mukana on kaksi erityistapausta: aiemmin puhelinyhtiön toimisto- ja tekniikkatilana toiminut Kutomotie 10a sekä vanha kutomorakennus Kutomotie 14a (linkit talojen sivuille) – molemmat nyt täynnä persoonallisia SATO VuokraKoteja!

Vapaat vuokra-asunnot | Pitäjänmäki

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Pitäjänmäkeen? Löydä elämäsi koti.