Tee lomamatka omaan kotiin

Kotikissan lomafiilis syntyy helpolla. Aina sitä ei tarvitse lähteä etsimään omaa pesää kauempaa.

Laiskottelu tekee hyvää

Arkena elämä menee helposti suorittamiseksi: on töitä, kotihommia, harrastuksia ja muita menoja. Jätä välillä kalenteriin tyhjää tilaa, piilota kello ja vaihda vapaalle. Perustele tämä perheenjäsenille tai muille epäluuloisille vaikkapa terveyssyillä. Laiskottelun on todettu laskevan stressiä ja alentavan verenpainetta.

Tee mitä haluat

Kuka sanoo, että vapaapäivänä pitäisi kohkata ja juosta koko ajan paikasta toiseen? Yhtä hyvin voi jäädä kotiin, ja nauttia sen rauhasta hyvällä omallatunnolla. Jos retkeily ei innosta, vedä verhot alas, ja nauti vaikka hyvästä elokuvasta – ihan keskellä päivää. Kyllä, se on sallittua.

Löydä lähipiiri

Vaikka varsinaiselle lomareissulle ei lähtisikään, läheltäkin löytyy paljon puuhaa. Piipahda pihalla tai talon yhteistiloissa rupattelemassa naapurin kanssa tai kutsu ystävä kylään. Monella asuinalueella on tarjolla puistojumppaa tai muuta toimintaa, johon voi osallistua. Jos kaipaat seuraa, tarjoudu oman talon lapsiperheelle hoitoavuksi, koiran ulkoiluttajaksi tai mummon juttukaveriksi.

Näe lähelle

Mitä lähempänä asiat ovat, sitä harvemmin ne huomaa. Kävele lähikauppaan vaihteeksi sitä pidempää reittiä, ja katsele maisemia kaikessa rauhassa. Poikkea vaikka kahvilaan samalla reissulla. Tai vieraile katsastamassa kotiasi lähinnä oleva nähtävyys tai luontoelämys. Milloin viimeksi olet käynyt siellä? Lähiympäristö näyttäytyy aivan uudessa valossa, kun pysähdyt sitä seuraamaan. Viheralueet ovat meidän kaupunkilaisten olohuone.

Ota piha haltuun

Kerrostalon pihalla voi tehdä muutakin kuin grillata. Nauti aurinkoisena päivänä vaikkapa iltapäiväkahvit vaihteeksi piknikhenkeen ulkona, yksin tai naapurin kanssa. Tai rentoudu hetki kirjan kanssa kesästä nauttien.

Ei mitään tekemistä

Lomasi on onnistunut, kun jossakin vaiheessa tulee hetki, ettet tiedä mitä tekisit. Nauti siitä. Parhaat oivallukset syntyvät usein juuri silloin, kun mieli virtaa ja ajatukset pääsevät laukkaamaan vapaasti. Kun olet hetken maannut sohvalla, mielessäsi on varmasti jo monta innostavaa puuhaa, mihin seuraavaksi voisit ryhtyä.
 
Ihanaa lomaa kaikille SATOkotien asukkaille, niin ihmisille kuin lemmikeillekin!