Vuokra-asunto Itä-Pasilasta

Betoninen Itä-Pasila hurmaa rouhealla ainutlaatuisuudellaan

Helsingin Itä-Pasila näyttää ulkopuolelta kovalta ja betoniselta, mutta sen lämmin sydän hurmaa leikkipuistoilla ja taiteella. SATOn Pasilan vuokra-asunnoista on myös näppärät kulkuyhteydet joka puolelle pääkaupunkiseutua.

Pasila sijaitsee noin kolmen kilometrin päästä Helsingin keskustasta ja jakautuu neljään osa-alueeseen: Keski-, Itä-, Länsi-, ja Pohjois-Pasilaan. Itä-Pasilan kovan betonikuoren alla on lämmin sydän, ja sen kaduilla kuulee kieliä jokaisesta maailman kolkasta.

Perehdy Itä-Pasilaan viiden vinkin avulla.

1. Mäkelänrinteen uimahalli on treenaajien paratiisi

Suomen suosituimmassa uimahallissa viihtyvät matkauimarit ja uimakoululaiset. Hallin erikoisuutena on 50 metriä pitkät radat ja korkeat hyppytornit. Uimisen lisäksi hallissa voi treenata kuntosalilla ja erilaisissa jumpissa. Sporttinen halli on myös televisiosta tuttu – siellä on järjestetty monia kansainvälisiä arvokisoja ja kuvattu tv-sarja.

Mäkelänrinteen uimahalli, Mäkelänkatu 49

2. Urbaania katukulttuuria Pasilan Galleriassa

Urbaani Pasila on katukulttuurin kukoistava kehto. Aitoa ja autenttista graffititaidetta esittelee niin sanottu “Pasilan Galleria” eli Teollisuuskadun ja Mäkelänkadun yhdistävä hylätty junatunneli. Tunnelin läpi voi kävellä ja se on toiminut monien elokuvien kuvauspaikkana. Underground-henkiselle kävelylenkille kannattaa ottaa mukaan taskulamppu ja kamera. Hereillä kannattaa myös olla, sillä läheisen työmaan autot käyttävät reittiä huoltotunnelina.

“Pasilan Galleria”, junatunneli Teollisuuskadun pohjoispäässä

3. Radanvarren 100-vuotias Rauhanasema on nähnyt paljon

Bunkkerimaisten virastotalojen suojassa nököttää söpö keltainen puutalo. Se tunnetaan Rauhanasemana, joka rakennettiin vuonna 1915 Vammeljoen rautatieasemaksi Kannakselle. Taloa on kuvattu Itä-Pasilan kauneimmaksi rakennukseksi. Rauhanasema oltiin jo aikeissa purkaa, mutta Rauhanliitto astui peliin ja siirsi sen radanvarresta nykyiselle paikalleen. Nykyään talo toimii kansalaisjärjestöjen päämajana ja sen tiloja voi vuokrata yksityistilaisuuksiin.

Rauhanasema, Veturitori 3

Uuteen SATOkotiin?

Haluatko olla kotisi ensimmäinen asukas? Haaveiletko raikkaista pintamateriaaleista ja ajattomasta ilmeestä? Tutustu uusiin ja uudistettuihin vuokra-asuntoihimme.

Katso vapaat kodit

4. Leikkipuisto viihdyttää yhdessäololla

Leikkipuisto Lehdokki on aamupäivisin pikkulasten ajanviettopaikka ja iltapäivisin puistoon saapuu pieniä koululaisia iltapäiväkerhoon. Kerran viikossa Lehdokissa järjestetään isä-lapsitoimintaa. Silloin leikitään, kokataan ja käydään retkillä. Puistossa juuri leikki ja yhdessäolo ovatkin tärkeysjärjestyksessä ensimmäisellä sijalla.

Leikkipuisto Lehdokki, Kasörinkatu 3

5. Kirjastossa kuin olohuoneessa

Vuonna 1986 valmistunut Kaarlo Leppäsen suunnittelema Helsingin kaupunginkirjaston pääkirjasto sijaitsee Itä-Pasilassa. Kirjastossa on noin 170 000 julkaisua. Varaston kahdeksan hyllykilometrin mittaisesta kokoelmasta löytyy 250 000 kirjaa lisää. Paikkaa on kuvailtu pasilalaisten olohuoneeksi, jossa järjestetään näyttelyitä, kielikahviloita ja kirjapiirejä.

Pasilan kirjasto, Rautatieläisenkatu 8

Tätä et tiennyt: Junailijankuja 10:n vuokra-asunnoista isot kaksiot sopivat loistavasti kimppa-asunnoiksi pohjaratkaisunsa ansiosta.

Vapaat vuokra-asunnot | Itä-Pasila

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Itä-Pasilaan? Löydä elämäsi koti.