Löydä unelmiesi vuokra-asunto Kalasatamasta

Rentoa asumista meren ja palveluiden äärellä

Helsingin kantakaupungin elävässä Kalasatamassa vain muutos on pysyvää. Kaupunginosa tarjoaa värikkäitä palveluita ja tekemistä Sompasaaren saunasta Teurastamon maukkaisiin ruokiin sekä tietenkin tyylikkäät vuokra-asunnot.

Helsingin itäisessä kantakaupungissa sijaitseva Kalasatama elää vahvaa muutoskautta. Sörnäisten kaupunginosan Kalasatamasta on tulossa tiiviisti rakennettu alue, jonka rakennustyöt valmistuvat kokonaan vuoteen 2030 mennessä. Silloin alue tarjoaa kodin noin 18 000 ja työpaikan noin 10 000 helsinkiläiselle. Kulosaaren sillan kupeeseen nousee lisäksi tornitalojen ja kauppakeskuksen kokonaisuus Redi.

Kaupunginosa tutuksi 6 vinkillä:

1. Toni&Toni on moneen taipuva pyöräliike

Toni&Toni -pyöräliikkeelle Kalasatama on hyvä kauppapaikka, jonne pääsee helposti ja jossa vuokrat eivät ole yhtä korkeita kuin keskustassa. Liike on perustettu pyöräilyn ammattilaisille ja aktiiviharrastajille – niille, jotka tietävät, mitä haluavat. Vaikka liike on tarkoitettu ammattilaisille, korjataan ja huolletaan siellä kaikkia pyöriä.

Toni&Toni, Sörnäistenlaituri 3

2. Kävelykierros Kalasatamassa

Kalasatamassa auto kannattaa jättää suosiolla parkkiin. Tilapäiset liikennejärjestelyt saavat kokeneenkin suunnistajan pään pyörälle. Iltapäiväkävelystä kaupunginosan kaduilla saa koko perheelle mukavan seikkailuretken.

Kierroksella kannattaa suunnata Sompasaaren laiturille, missä on hyvin säilyneitä kalastusaluksia. Maisemaa voi vaihtaa alueen rantabulevardille eli Sörnäistenlaiturille, jossa maukasta nepalilaisruokaa tarjoilevan Pikku Nepalin terassilla pääsee nauttimaan aurinkoisista ja lämpimistä päivistä. Jos kävelyretken jälkeen on vielä virtaa keskustan humuun, Helsingin uusimmalta eli Kalasataman metropysäkiltä pääsee rautatieasemalle muutamassa minuutissa.

3. Sompasaaren muuttuva sauna

Sompasaaren laiturin päässä sijaitsee Helsingin epävirallisin sauna. Sen tarina alkoi vuonna 2012, kun sauna-aktiivit päättivät antaa joutomaalle käyttöä. Sauna on uudistunut joka vuosi, kun virkamiehet ovat yleensä loppukesästä vaatineet purkamaan sen.

Saunaa ei voi varata, mutta sitä saa lämmittää kuka tahansa, milloin tahansa. Jatkuvasti uudistuva sauna symboloi hyvin muuttuvaa kaupunginosaa. Sompasaunan lauteilta avautuu upeat näkymät merelle.

Sompasauna, Sompasaaren eteläkärki

4. Maukasta ja puhdasta ruokaa Teurastamolta

Kalasatamassa ollaan persoonallisten palveluiden äärellä. Alueelta löytyy esimerkiksi kaupungin parhaaksi kehuttu arabialainen ruokakauppa. Teurastamon alueelta saa myös muun muassa Roslundin lihakaupan legendaarisia hampurilaisia. B-Smokeryn ribsejä ja Jädelinon itse tehtyä artesaanijäätelöä. Kitchen Kellohalli toimii Sörnäisten tunnelmallisen vanhan teurastamon tiloissa. Lounasaika pitää kokit kiireisenä ja keittiön lihapullat vievät kielen mennessään.

Teurastamo, Työpajankatu 2

Uuteen SATOkotiin?

Haluatko olla kotisi ensimmäinen asukas? Haaveiletko raikkaista pintamateriaaleista ja ajattomasta ilmeestä? Tutustu uusiin ja uudistettuihin vuokra-asuntoihimme.

Katso vapaat kodit

5. Värikästä graffititaidetta Sompasaaressa

Graffititaiteiluun avautuu oiva mahdollisuus lukuisilla Sompasaaren laiturin aidoilla, jotka ovat muotoutuneet urbaania kaupunkikulttuuria henkiväksi graffititaiteen tyyssijaksi saaren eteläkärjessä. Maalaaminen aitoihin on luvallista, sillä graffitiseinät ovat työmaa-aitoja. Aidat poistuvat sitä mukaa, kun alueen rakentaminen edistyy.

6. Sirkuksen taikaa Circus Helsingissä

Kansainvälisesti useita palkintoja voittanut Circus Helsinki tarjoaa sirkusopetusta taaperoista nuoriin ja aloittelijoista ammattilaisiin. Sirkuksen taikamaailmaan voi tutustua yleisön seasta tai osallistumalla opetukseen.

Sirkuksesta tykätään, sillä siinä voi kokeilla lähes kaikkea ja voi itse vaikuttaa siihen, mitä haluaa tehdä.

Circus Helsinki, Sörnäisten Rantatie 22

Tätä et tiennyt: SATO voitti aikoinaan Capellan puistotie 2:n tonttikilpailun, koska suunnitelmamme oli raadin mukaan: ”Ennennäkemätön, persoonallinen, hienostunut ja vahva arkkitehtoninen kokonaisuus, jonka ratkaisu hyödyntää modernin arkkitehtuurin perinteitä uudella tavalla.”

Vapaat vuokra-asunnot | Kalasatama

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Kalasatamaan? Löydä elämäsi koti.