Vastuullisuus ei ole vakavaa – viisi vinkkiä kierrätykseen kavereiden kanssa

Arjen vastuulliset valinnat ovat tärkeitä, mutta eivät totisia. Kierrätyksestäkin voi tehdä kivaa, kun sen tekee ystävien kanssa. Poimi alta vinkit kaveriporukan vastuullisiin illanviettoihin!

1. Järjestä kotonasi vaatekirppis

Kaipaatko vaihtelua vaatteisiisi, mutta et haluaisi ostaa lisää kaapintäytettä? Ratkaisu: Järjestä vuokrakodissasi vaatekirppis! Tämä kierrätysklassikko yhdistää vaihtamisen ja löytämisen riemun. Jokainen kutsuvieraasi tuo ennalta sovitun määrän itselleen tarpeettomia vaatteita, jotka asetellaan kuin vaateputiikkiin konsanaan. Rahaa tässä kaupassa ei kuitenkaan tarvita – maksuvälineenä ovat vaihdettavat vaatteet.

Voit myös järjestää kirppiksen SATOkotisi pihalla ›

2. Kutsu kaverit kirjapiiriin

Pölyttyykö kirjahyllyssäsi romaaneja, jotka olet lukenut vain kerran? Jo luetut opukset vaihtuvat uusiin, kun kutsut kaverisi säännöllisesti kokoontuvaan kirjojen vaihtopiiriin. Kukin tuo mukanaan kirjan, jonka esittelee muille ja lopuksi suosittelee sitä yhdelle osallistujista. Samalla herkutellaan vaikkapa höyryävällä juomalla sekä suolaisilla ja makeilla suupaloilla. Sopii täydellisesti syksyn pimeneviin iltoihin!

Kirjoja voi kierrättää myös Bookcrossing-sivuston kautta ›

3. Suunnittele yhteinen saunailta

Sauna on monen kodin sähkösyöppö. Sähkön säästäjän kannattaa siksi lämmittää sauna harvakseltaan ja kerralla isolle porukalle. Mikä olisikaan mukavampaa, kuin kutsua kaverit vuokra-asuntoosi yhteiseen saunailtaan! Löylyjen lämmössä yhdessä istuskelu ja rupattelu on paitsi ihanaa ajanviettoa, myös vastuullinen tapa saunoa. Rentojen pikkujoulujen kestosuosikki!

Katso lisää neuvoja vuokrakotisi sähkönsäästöön ›

Piirroskuvassa vaaleatukkainen iloinen ihminen ojentaa tekemänsä linnunpöntön miesystävälleen. Taustalla työkaluja ja ikkunan takana lintuja oksalla.

4. Anna ekologinen lahja

Olivatpa kyseessä tuparit, synttärit tai joulu, voit kannustaa vastuullisuuteen antamalla ekologisia lahjoja. Kertakäyttökulttuurin vastakohtia voivat olla esimerkiksi kierrätyskaluste, kestojuomapullo, palashampoo tai vaikkapa kangaskassi.

Myös itse tehdyt lahjat sekä aineettomat elämykset ilahduttavat. Parasta lahjoissa on, kun sekä antajalle että saajalle tulee hyvä mieli – ja samalla kiittää luonto.


Vinkki: Askartele lahjaksi valaisin suodatinpusseista ›

5. Ideoi yhteinen kierrätyshaaste

Mikä kannustaisikaan vastuullisuuteen paremmin kuin pieni kilpailu? Pistä siis pystyyn kierrätyshaaste! Jokainen voi vaikkapa listata parin viikon ajalta, kuinka paljon on vähentänyt sekajätteen määrää. Lopuksi voitte palkita voittajan ja koko porukan järjestämällä yhteisen tapahtuman, kuten kirjapiirin tai saunaillan. Vastuullisuudesta siis teemaan sopiva palkinto ja samalla rentoa yhdessäoloa – totta kai.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin