Metrolla kotiin Matinkylään

Länsiväylän varrella kaikki on lähellä

Matinkylässä on yksi Espoon suurimmista palvelukeskittymistä. Peruspalvelut, harrastusmahdollisuudet ja kaupat löytyvät kaikki muutaman sadan metrin säteellä Matinkylän metroasemalta, jonne pääsee AB-lipulla. Lähellä metroa sijaitsee myös useita SATOn vuokrakoteja, joita on rakennettu samaan tahtiin alueen palveluiden kehittymisen kanssa. Helppoa ja modernia elämistä tarjoava Matinkylä on oivallinen valinta Espoon monipuolisen luonnon, meren ja palvelujen parissa viihtyvälle.

Puraise Isoa Omenaa

Länsiväylän varrelle rakennettu kauppakeskus Iso Omena on Matinkylän keskus. Mitä tällä ostarilla ei ole, sitä tuskin arjessaan tarvitsee. Monipuolisten shoppailumahdollisuuksien lisäksi keskuksessa on tarjolla sekä viihdettä että palveluja.
Ompun palvelutorilta löydät muun muassa kirjaston, nuorisopalvelut, neuvolan, terveysaseman, ja Kelan. Kierrätys on helppoa kauppakeskuksessa vierailevalle: Ekopisteessä saat kierrätettyä vanhat tekstiilit, muovin, paristot ja muut yleisimmät kotitalousjätteet.
Myös suuret ruokakaupat löytyvät saman katon alta ja ravintolamaailmassa on tarjolla herkkuja jokaiseen makuun. Iso Omenan ympäristössäkin on monta pikku puotia kansainvälisyyttä arvostaville makunystyröille: esimerkiksi Virolainen Pikku Market ja Asian & African Food Shop.

Vesileikkejä läpi vuoden

Luonnonvesissä pulikoimisesta nauttivalle oikea osoite on Matinkylän uimaranta. Tämä kaunis biitsi sijaitsee meren rannalla puiden suojassa. Kesäkaudella uimareita valvoo uimavahti ja rannalta löytyy uimakoppien ja suihkujen lisäksi myös beachvolleykenttiä, mutta talvellakin pääsee uimaan. Rantaan on nimittäin sijoitettu toinen Espoon merenrannan talviuintisaunoista: Löylykontti Matinkylä palvelee avantouimareita ajanvarauksella.

Jos uimareissulla iskee nälkä, sen saa helposti sammumaan ravintola Nokkalan Majakan pöytien ääressä merelle tuijotellen. Kun ruoka on nautittu, voit suunnata uimarannan toiselle puolelle jälkiruokakahveille Cafe Merenneitoon, jolla on oma laituri ja terassi meren rannassa. Merenneidossa järjestetään kesäisin myös tapahtumia, muun muassa perinteiset juhannustanssit.

Ja jos meressä uiskentelua enemmän kiinnostaa vain ihmisille tarkoitettu vesialue, suosittelemme Espoon uusinta sisäuimahallia Iso Omenan vieressä. Vuonna 2022 avattu esteetön halli hyödyntää uusiutuvaa energiaa: allasvedet lämpiävät pääosin maalämmöllä ja sähköä hallin tarpeisiin tuotetaan aurinkopaneeleilla. Altaiden korkean vedenlaadun takaa uusi kalvosuodatustekniikka. Kokeilepa myös terapia-altaan ilmaisia Hydrohex-virtuaalivesijumppia!

Uuvuta mukula, opeta uutta

Onko käsissäsi ylienerginen juniori vailla päämäärää? Ottakaa suunnaksi Iso Omenasta löytyvä Duudsonit Activity Park. Seikkailupuiston pääsylipun hinta on hyvinkin kilpailukykyinen ja tekemistä riittää puumajoissa seikkaillessa, trampoliinilla pomppiessa sekä tasapaino ja -taitoradoilla riekkuessa. Lajille sopivaa tekemistä löytyy myös lapsiperheen ei-ehkä-ihan-niin-virkeille vanhemmille: seikkailupuiston aulasta löytyy muutama ilmainen hierontatuoli. Namaste!

Entä kiinnostaisiko lastasi monikielinen koulutus? Matinkylässä peruskoulutusta on tarjolla kahdella kotimaisella kielellä ja päivähoitoa suomeksi, ruotsiksi sekä ainakin ranskaksi, venäjäksi ja englanniksi.

Monenlaista urheilullista ajanvietettä

Urheilulliselle Matinkylä on näppärä alue: voit valita uuden lajin vaikka kerran kuukaudessa eivätkä vaihtoehdot lopu ensimmäisen vuoden aikana, tässä mainittu vain muutamia.

Kuntosaleista pitävälle tarjolla on useampiakin vaihtoehtoja Foreveristä uimahallin kuntosaliin. Melonnasta kiinnostunut soutelee kohti Natura Vivan Matinkylän Melontapistettä (myös kursseja ja suppailun kausikortti saatavilla!).

Käsityöihmiset ja muuten ihmisten kohtaamisesta kiinnostuneet suuntaavat naapuruustalo Matinkylään joka on kaikille avoin kohtaamispaikka ja toimintatila. Talo tarjoaa itse tehtyjen leipomusten lisäksi edullisesti myös esimerkiksi suomenkielen kursseja ja opastusta älylaitteiden käyttöön. Tutustu muuhunkin kurssitarjontaan: käsitöitä, joogaa, jumppia…

Pyöräilyä voi Matinkylässä harrastaa monessa muodossa, esimerkiksi Matinkylän BMX-radalla. Natura Vivasta voit vuokrata myös Fatbiken ja tutustua merenranta-alueeseen omatoimisesti.

Junnuillekin on tarjolla vaikka minkä moista liikettä. Miten olisi baletti, nykytanssi tai vaikka steppi? Espoon tanssiopistosta löydät ne kaikki. Tai miten olisi Ringette tai luistelukoulu? Suuntaa Ilmatar-tekojääareenalle ja valitse lajisi!

Koiran kanssa ulkoilevalla sopivia puistoalueita on Matinkylässä runsaasti. Meren läheltä löytyy myös Rantametsän koirapuisto.

Ja jos kaikki muu on jo testattu, niin Matinkylän urheilupuistoon ja tekonurmelle voi mennä palloilemaan muuten vaan.

Tervetuloa tutustumaan Matinkylän SATO-vuokrakoteihin. Psst: tarjolla myös ARA-asuntoja.

Vapaat vuokra-asunnot | Matinkylä

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Matinkylä? Löydä elämäsi koti.