Puistokatujen ja 50-luvun Helsingin Pohjois-Haaga

Sympaattisella asuinalueella viihdytään vuodesta toiseen

Pohjois-Haaga on perinteikäs ja tunnelmallinen asuinalue, jonka vuokra-asunnot ja ympäristö henkivät 50-lukulaista Helsinkiä. Keskustan läheisyys, hyvät liikenneyhteydet sekä vehreät kadut ovat alueen valttikortteja, jotka tarjoavat mukavuutta vuokra-asumiseen. Voisiko sinulle sopiva SATO VuokraKoti löytyä Pohjois-Haagasta?

Pohjois-Haaga on ensimmäisiä SATOn aluerakentamisprojekteja ja alueella on paljon uskollisia asukkaita, jotka ovat asuneet Pohjois-Haagassa sen rakentamisesta lähtien. Monet kaduista on nimetty suomalaisten näyttelijöiden ja näytelmäkirjailijoiden mukaisesti. Kävellessäsi voit nähdä esimerkiksi Aino Acktén, Ida Aalbergin sekä Adolf Lindforsin tiet, jotka haarautuvat Näyttelijäntiestä.

Kukkaloistoa kodin kupeessa

Pohjois-Haagan yksi upeimmista ja suosituimmista nähtävyyksistä on ehdottomasti Rodopuisto. Rakkaalla puistolla onkin monta nimeä: Laajasuonpuisto, Rhodopuisto ja Haagan Alppiruusupuisto. Puisto on varsinkin kesäkuun alussa loistava vierailukohde, sillä silloin siellä voi ihailla alppiruusujen kukintaa ja käydä lenkkeilemässä kukkaloiston keskellä. Puistossa on myös korokkeita, joiden päältä pääsee katselemaan edessä avautuvaa kukkamerta.

Koirat ovat tervetulleita

Alue on ideaali koirakavereille, sillä Pohjois-Haagasta ja sen lähistöltä löytyy erilaisia koirapuistoja sekä agilityharrastajien Platinum Areena. Aino Acktén koirapuisto on jaettu kahteen osaan isoille ja pienille hauvoille. Etelä-Haagassa on Haagan puiston koira-aitaus ja hieman sivummalla sijaitsee suuri Taka-Lassilan koirapuisto.

Palvelut ja tapahtumat vieressä

Pohjois-Haagan ostoskeskus sijaitsee Näyttelijäntie 14:ssa. Ostarilla ja sen lähellä on kaikki tarvittava arkeen: ruokakauppoja, ravintoloita ja kioski. Lisäksi Haagan terveysasema palvelee Huovitiellä. Lisäksi Pohjois-Haagasta on lyhyt kävelymatka Kauppakeskus Kaareen.

Vuosittain järjestettävä juoksutapahtuma Haaga Run kutsuu kaiken tasoiset juoksijat testaamaan kuntoaan 5 ja 10 kilometrin matkoilla. Juoksureitin lähtöviiva sijaitsee Runar Schildtin vehreässä puistossa ja reitti kulkee Pohjois-Haagasta Etelä-Haagaan ja päättyy Lassilan alueelle.

Pohjois-Haaga Päivä on koko perheen tapahtuma, jossa haagalaiset pääsevät nauttimaan kotipaikkansa yrittäjien, paikallisten seurojen ja järjestöjen ohjelmasta. Tapahtumapäivänä alue täyttyy ruokakojuista, peleistä ja kirpputoreista.

Päiväkodit ja koulut lähellä

Pohjois-Haaga sopii loistavasti lapsiperheelle, sillä lähistöltä löytyy päiväkoteja sekä Pohjois-Haagan yhteiskoulu. Perheen taaperoikäiset löytävät leikkikavereita esimerkiksi Aada ja Haaga -päiväkodeista. Lisäksi lähellä on englanninkielinen päiväkoti Laugh & Learn Playschool, joka on suunnattu 2–6-vuotiaille lapsille.

Vehreältä Ida Aalbergin tie 8:sta löytyy Leikkipuisto Ida, joka tarjoaa erilaista ohjattua toimintaa perheen pienille. Alueen sisätilat ovat tarkoitettu kerholaisille ja koululaisille.

Uuteen SATOkotiin?

Haluatko olla kotisi ensimmäinen asukas? Haaveiletko raikkaista pintamateriaaleista ja ajattomasta ilmeestä? Tutustu uusiin ja uudistettuihin vuokra-asuntoihimme.

Katso vapaat kodit

Erinomaiset liikenneyhteydet

Huopalahden asema on vartin kävelymatkan päässä ja junalla sujahtaa Helsinkiin alle kymmenessä minuutissa. Pohjois-Haagassa on myös oma rautatieasema, jossa lähijunat I ja P kulkevat Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja takaisin Helsinkiin. Linja-autopysäkkejä löytyy molemmista Haagoista.

Liikenneyhteydet paranivat entisestään, kun Raide-Jokeri valmistui. Raitiotiepysäkit on sijoitettu Vihdintielle, Huopalahden asemalle sekä Ilkantielle. Itäkeskuksen ja Keilaniemen väliä kulkeva Raide-Jokeri helpottaa poikittaisliikennettä ja asukkaiden kulkemista pääkaupunkiseudulla.

Opiskelijoiden Pohjois-Haaga

Lyhyt matka Helsinkiin ja oppilaitosten läheisyys on tehnyt Pohjois-Haagasta suositun opiskelijoiden keskuudessa, ja alueelta löytyykin lukuisia opiskelija-asuntoja. Esimerkiksi Ida Aalbergin tie 1 A:ssa sijaitsevat SATO VuokraKodit ovat oivallinen valinta opiskelijoille. Huomaathan, että Ida Aalbergin tie 1A:n soluasunnoissa vakuus on 250 euroa.

Ostarilla sijaitseva nuorisotila Haagan Lämpiö tarjoaa toimintaa ja hengailupaikan alle 29-vuotiaille. Lämpiöön voi tulla pelaamaan biljardia, pleikkaria ja pöytäfutista sekä juttelemaan ohjaajille. Alle 29-vuotiaat voivat myös hankkia Helsingin nuorisotilojen toiminnan jäsenkortin.

Pohjois-Haaga odottaa

Pohjois-Haaga on ihanteellinen asuinpaikka sellaiselle, joka arvostaa luonnonläheisyyttä, mutta ei halua luopua erinomaisista kulkuyhteyksistä. Alue sopii kaiken ikäisille asujille, mutta on erityisen loistava valinta opiskelijan ensimmäiseksi kodiksi sijainnin puolesta. Voisitko kuvitella asuvasi tunnelmallisessa Pohjois-Haagassa?

Vapaat vuokra-asunnot | Pohjois-Haaga

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Pohjois-Haagaan? Löydä elämäsi koti.