Aktiivista elämää idän kasvukeskuksessa

Moderni ja viihtyisä vuokrakoti Herttoniemestä

Herttoniemeä, eli asukkaiden kesken Hertsikaa, on tituleerattu Helsingin trendikkäimmäksi metroradanvarren kaupunginosaksi. Tämä moderni ja urbaani seutu yllättää hyvin erilaisilla alueillaan ja hyvin pitkällä historiallaan. Herttoniemessä on monta tapaa elää sekä paljon tekemistä ja näkemistä. Kurkataanpas muutamia esimerkkejä!

Pronssikaudelta nykypäivän kasvukeskukseksi

Herttoniemi on yksi pääkaupunkiseudun vanhimpia asuinpaikkoja: pysyvä suomalainen asutus on tullut paikalle luultavasti jo 1100-luvulla. Tätäkin aikaisemmasta asutuksesta on todisteena prossikaudelle noin 1500-500 eaa ajoitettuja kivihautoja, joista toista pääsee Sorsapuistossa tutkimaan ihan lähietäisyydeltä.

Herttoniemi-nimen on muuten arveltu olevan peräisin joko muinaisruotsin herttuaa tarkoittavasta sanasta tai yhden 1400-luvun asukkaan, Laurens Herthogen nimestä. Nykyinen Herttoniemi on saanut alkunsa 1700-luvulla kartanon tiluksista, jotka ulottuivat Puotilaan, Malmille, Viikkiin ja Myllypuroon asti.

Loistavat päivittäispalvelut

26 000 asukkaan Herttoniemessä on kaikki kaupat, mitä arjessa tarvitsee. Lähipalvelukeskus Hertsistä löydät niin kirjaston, liikuntapaikkoja, ravintoloita kuin kauppoja sekä monia päivittäispalveluita kynsienhuollosta autopesulaan. Helsingin kaupungin nuorisopalvelu järjestää toimintaa Hertsissä sijaitsevassa nuorisotilassa, jonne nuorisolainen voi mennä muun muassa hengaamaan, kokkailemaan, musisoimaan tai pelaamaan pelejä.

Hertsin ruokakauppatarjontaa laajentavat niin ikään metron lähellä sijaitsevat Lidl, K- ja S-marketit. Kurkkaa myös Marimekon tehtaanmyymälään, joka sijaitsee Herttoniemen teollisuusalueella. Eikä Herttoniemestä tietenkään voi puhua mainitsematta kuuluisinta kortteliravintolaa, Treffi Pubia, jonka hampurilaisannoksella on vankkumaton ihailijakuntansa.

Oman palstan kasviksia ja pulahdus kesäiseen mereen

Herttoniemi-seura julkaisee Herttoniemeläinen-paikallislehteä. Seura myös edistää kaupunginosassa asumisen mukavuutta, paikalliskulttuuria ja vuokraa viljelypalstoja. Kiinnostaisiko talviuinti? Seuran kautta siihenkin on mahdollisuus.

Bongaa tikka!

Vanhasta Herttoniemestä (Länsi-Herttoniemi) noin puolet on metsää ja puistoa. Paikalliset asuintalot ovat pitkälti 1950-luvulla rakennettuja, tunnelmallisia kerros- ja pientaloja.

Kivinokalta alkava Viikin-Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualue jatkuu Saunalahden puolelle asti. Suojellussa puistossa on upeita polkuja, hiekkateitä, rantalehdikkoja ja monipuolista puustoa. Tutustu puistoon vaikkapa Puumerkkipolkua pitkin tai kiipeä Fastholman lintutorniin lintuja bongailemaan.

Monenlaista kesäiloittelua Kivinokassa

Kivinokan puoleisella suojelualueella vaellellessa voi ihastella jääkaudella kallioon muodostuneita hiidenkirnuja. Kivinokalla sijaitsee myös 1800-luvulla rakennettu Kulosaaren kartano ja kulttuurin ystäville Kivinokan kesäteatteri. Kiinnostaako mökkeily keskellä kaupunkia? Siihen on oiva tilaisuus Herttoniemen siirtolapuutarhassa, jonne on kävelymatka metrolta. Kesällä uimisen ja auringonpalvonnan ystävät löytävät sielunystäviä Kivinokan hiekkauimarannalta.

Tutustu Herttoniemen vuokrakoteihin

Löydä elämäsi vuokrakoti Herttoniemestä.

Löydä elämäsi koti

Auringonlaskut Herttoniemenrannassa

Herttoniemenranta on Herttoniemen uusin asuinalue, jonka rakentaminen aloitettiin 1990-luvulla. Ennen sitä se palveli öljysatamana. Herttoniemenrannassa on paljon rantaviivaa, upea hiekkaranta Tuorinniemessä (jossa myös koirille on oma, aidattu uintipaikkansa) ja kotoisia kortteliravintoloita. Herttoniemenrannassa SATOllakin on useita valoisia vuokra-asuntoja lähellä merta, metroa, kauppoja, leikkipuistoja ja päivähoitopaikkoja.

Jos skeittaus kiinnostaa, on Tuorinniemenrannan skeittipuisto oivallinen paikka niin aloittelijalle kuin jo pidempään lajia harrastaneelle. Toinen skeittipuisto, Hilleri, sijaitsee vanhan Hertsikan puolella.

Ja niitä auringonlaskuja voi ihailla muun muassa rantakallioilta, Tuorinniemen uimarannalta tai aallonmurtajalta, josta aukeaa rauhoittava näkymä merelle kohti Kulosaarta ja Tullisaarta.

Kartanoelämää läpi vuosisatojen

Palataanpa lopuksi sinne, mistä koko nyky-Herttoniemen tarina alkoi.

Herttoniemenrantaan kuuluva Herttoniemen kartano puistoineen on koko Hertsikan helmi. Alueesta kaavailtiin aikoinaan suomenruotsalaisen kulttuurin ulkoilmamuseota. Tätä varten paikalle siirrettiin 1900-luvun alussa useita rakennuksia, muun muassa nykyään maamerkkinä toimiva tuulimylly sekä Knusbackan museomaatila. Herttoniemen kartano palvelee yleisöä kesäisin nykyään museona ja sen sivurakennuksessa herkkusuita kutsuu läpi vuoden auki oleva tunnelmallinen ravintola Wanha Mylly. Myös kartanon puistosta voi nauttia vapaasti ympäri vuoden, myös koiran kanssa.

Vapaat vuokra-asunnot | Herttoniemi

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Herttoniemeen? Löydä elämäsi koti.