Leppävaarassa kaikki on lähellä

Asu vaivattomasti vuokralla lähellä luontoelämyksiä ja palveluita

Leppävaara on Espoon keskuksista suurin ja vilkkain. Alueelta löytyy kaikki, mitä ihminen tarvitsee elääkseen ja voidakseen hyvin: palveluita, kulttuuria, harrastusmahdollisuuksia ja kauppoja. SATOlla on Leppävaaran alueella useita uusia vuokra-asuntoja.

Luonnonläheinen Leppävaara, tuttavallisemmin Lepuski, on moderni kaupunkikeskus, josta on erinomaiset liikenne- ja joukkoliikenneyhteydet kaikkiin ilmansuuntiin. Leppävaaralla eli entisellä Albergalla on myös rikas ja ainutkertainen historia ja mittava kulttuuriperintö. Historiansa aikana Leppävaarassa on aina ollut tilaa uusille asukkaille. Sopisiko Lepuski sinullekin? Tutustu Leppävaaraan näiden vinkkien avulla.

Vanhat kartanot (historian)nälkäiselle

Historia näkyy edelleenkin Leppävaaran kaupunkikuvassa. Vanhan Albergan puistoissa ja kartanon pihalla voi aistia tuulahduksen kadonneesta huvilakulttuurista ja sen suojissa kukoistaneesta taiteilijaelämästä: täällä ovat vaikuttaneet kaikki suurimmat Suomen taiteen kultakauden taiteilijat.

Tutustu myös Gallen-Kallela-museoon, joka on museoksi muutettu taiteilijan entinen koti. Gallen-Kalleloiden elämään kurkistamisen lisäksi siellä pääsee nauttimaan myös vaihtuvista näyttelyistä ja luentotilaisuuksista.

Läheltä museota löytyy Cafe Zoceria, josta saa museokierroksen päätteeksi erikoiskahveja, konditoriaherkkuja ja perinteikkäitä lounasannoksia.

Herkkusuita kiinnostaa varmasti myös Villa Lilla, joka on ravintolaksi muutettu puinen villa. Tämän paikan brunssit ja joululounaat ovat jo käsite. Lillan lounaalle kannattaa tulla pidemmänkin matkan takaa.

Leppävaarassa on monia muitakin kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoisia kohteita, joissa järjestetään erilaisia tapahtumia. Tsekkaa esimerkiksi Lepuskin sivuilta, mitä on meneillään!

Asukkaiden rakastamat runsaat palvelut ja verrattomat liikenneyhteydet

Nyky-Lepuskista löytyy modernin kaupungin runsaat palvelut. Leppävaaran asemalla on kävijämäärältään Suomen suurin kauppakeskus Sello, jossa toimii Suomen suurin ja monipuolisin kirjasto. Myös alueen ensimmäinen ostari, kauppakeskus Galleria Leppävaara, vetää kävijöitä vuodesta toiseen.

Leppävaara on pääkaupunkialueen kolmanneksi suurin risteysasema, ja sieltä pääsee kätevästi ja nopeasti junalla tai bussilla eri puolille pääkaupunkiseutua. Leppävaarasta Helsingin keskustaan ajelee 12 minuutissa paikallisjunalla. Poikittaissuunnassa Jokeri-linja kulkee ruuhka-aikoina 3-4 minuutin välein, ja vuoden 2024 aikana sen tilalla alkaa liikennöidä uusi pikaraitiotie Raide-Jokeri.

Harrastusmahdollisuuksia ja kattavat palvelut

Olisiko nyt aika mennä golfin peruskurssille? Sijainnista ei ainakaan jää kiinni, sillä Talin golfkentälle on Vermonniitystä kävelymatka. Tai miltä kuulostaisi frisbeegolf? Sillekin on viereisen Talin alueella omistettu oma puistonsa. Ja jos kahviloissa istuskelu on enemmän sinua, löytyy Vermonniityn ja Leppävaaran lukuisista kuppiloista herkkuja joka makuun - ja rentoa tunnelmaa.

Vermonniityn lähialueelta löydät palvelut laidasta laitaan ja valtavasti ohjattua vapaa-ajan tekemistä kaiken ikäisille: esimerkiksi urheilua, musiikkia, taideharrastuksia ja koiran kanssa harrastamista. Koulukeskus ja päiväkodit sijaitsevat alueella. Lähietäisyydellä on lasten kanssa muutenkin paljon puuhamahdollisuuksia: on leikki- ja teemapuistoja, museoita, merenranta, ulkoilualueita ja uimahalli.

Vermonniityn oma lähikauppa laajenee pian suuremmaksi päivittäistavaramyymäläksi. Suuret marketit sekä laaja valikoima ravintoloita ja kauppoja löytyy läheisestä Sellon kauppakeskuksesta. Tiesitkö muuten, että Sello on Suomen kauppakeskuksista kävijämäärältään se suurin?

Koiraharrastajan ja ulkoilijan urbaani unelmakaupunginosa

Löytyykö kotoa nelijalkainen ystävä, joka nauttii metsälenkeistä? Tai kaksijalkainen, joka nauttii kävelystä tai lenkkeilystä? Talin puistoalue alkaa aivan Vermonniityn kupeesta ja jatkuu yhtenäisenä viheralueena lähes Pitäjänmäen asemalle asti. Alueella on useita koirapuistoja, meren rantaa (bongaile lintuja Ison Huopalahden lintupaikalla), Talin siirtolapuutarha ja esimerkiksi Ursan aurinkokuntamallin Jupiter.

Myös Vermonniityssä on iso koirapuisto, jossa voit tutustua alueen muihin koiran omistamiin. Lähialueelta löytyy kattavat palvelut ihmisen parhaalle ystävälle eläinlääkäristä trimmaukseen. Tai ehkä agility onkin teidän juttunne? Tämä on sekä koiran että omistajan lempinaapurusto, jossa riittää mielenkiintoista nuuskuteltavaa kuonon koosta tai mallista riippumatta.

Uuteen SATOkotiin?

Haluatko olla kotisi ensimmäinen asukas? Haaveiletko raikkaista pintamateriaaleista ja ajattomasta ilmeestä? Tutustu uusiin ja uudistettuihin vuokra-asuntoihimme.

Katso vapaat kodit

Kulttuuria monivivahteisessa, kehittyvässä kaupunkikeskuksessa

Kiinnostaako musiikki tai tanssiesitykset? Kulttuuria kuluttavalle Leppävaara on helppo valinta. Sellosalissa järjestetään ympäri vuoden erilaisia konsertteja ja esityksiä laidasta laitaan. Kauppakeskus Sellossa on suuri elokuvateatteri. Musiikkia tai tanssia voi harrastaa itsekin - Leppävaarasta löytyy useita musiikkiopistoja ja laaja skaala erilaisia tanssikouluja.

Aiemmin Leppävaara, eli Alberga, oli vahvasti ruotsinkielistä maatalousaluetta kartanoineen. 1900-luvun alussa alueelle alkoi muuttaa kasvavassa määrin suomenkielistä työväkeä. Leppävaarassa on siis totuttu muuttajiin. Eri puolilta Suomea ja maailmaa työskentelemään muuttaneille ihmisille on kaikille riittänyt tilaa. Leppävaaranraitilla kuulee nykyisinkin kymmeniä eri kieliä ja näkee ihmisiä maailman eri puolilta. Suvaitsevaisuus on kautta historian ollut Leppävaarassa elämäntapa ja se näkyy myös paikallisessa ravintola- ja kauppatarjonnassa.

Jos Leppävaaran tapahtumat, kehittäminen ja historia kiinnostavat enemmänkin, voit liittyä Leppävaara-seuran jäseneksi. Seura on toimittanut useita kirjoja alueen historiasta ja järjestää monenmoisia tapahtumia, esimerkiksi Raittikarnevaalit kerran vuodessa.

Leppävaara jatkaa kasvuaan pitkälle tulevaisuuteen. Alueelle suunnitellaan ja rakennetaan koko ajan lisää niin uusia toimitiloja, palveluja kuin asuntojakin. Kiinteistöasiantuntijat luonnehtivat Leppävaaraa Espoon tällä hetkellä vetovoimaisimmaksi alueeksi. Ja mikäs on Lepuskissa asuvan!

Ehkä sinäkin kuulut juuri tänne?

Vapaat vuokra-asunnot | Leppävaara

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Leppävaaraan? Löydä elämäsi koti.