Nykyaikainen vuokra-asunto Jätkäsaaresta

Sataman merellistä tunnelmaa modernilla asuinalueella

Tervetuloa Jätkäsaareen! ”Jätkis” on lähellä kaikkia Helsingin keskustan palveluita, silti sopivasti syrjässä kiivaimmasta sykkeestä. Meren ympäröimä alue on aktiivinen naapurusto, johon tiivis rakentaminen, suojaisat umpikorttelit, puistoalueet, kivijalkaliikkeet ja raitiovaunujen äänet luovat urbaanin ja kotoisan fiiliksen. Kamppi ja Ruoholahti ovat kävelymatkan ja ydinkeskusta reilun 10 minuutin ratikkamatkan päässä. Tutustutaan tarkemmin, mitä Jätkäsaari tarjoaa!

Kalastajia ja mörköjä

Jätkäsaaressa on asuttu 1800-luvun lopulta lähtien. Kalastajien asuinpaikan lisäksi saari toimi tuolloin helsinkiläisten virkistysalueena ja herrasväen huvilakaupunkina. 1900-luvun alkupuolella Jätkäsaareen perustettiin Länsisatama, joka laajeni Helsingin suurimmaksi. Kun tämä rahtisatama muutti Vuosaareen 2008, ryhdyttiin entiselle konttisäilytyskentälle rakentamaan uutta kaupunginosaa 18 000 asukkaalle ja 6 000 työpaikalle.

Jätkäsaaren suomenkielinen nimi on käännetty ruotsinkielisestä nimestä Busholmen. Alun perin sanan bus ajateltiin viittaavaan satamajätkiin (hamnbuse), mutta sanan alkuperästä on muitakin tulkintoja: buza tarkoitti muinaisruotsissa kauppalaivaa ja bus on murrekielinen sana mörölle. Saaren suomenkieliseksi nimeksi vahvistettiin vuonna 1928 Jätkäsaari.

Sataman perintö ja kulttuuri käsi kädessä

Jätkäsaaren mantereen puoleisessa päädyssä sijaitsevan Huutokonttorin nimi tulee ajalta, jolloin Jätkäsaaren satamatyöläiset kokoontuivat sinne aamuisin työnjakoon. Rakennus on muutettu pelastusasemaksi, ja se toimii Jätkäsaaren infokeskuksena sekä kirjastona.

Jos kirjastosta löytyi lainaksi kiva dvd, eikä kotona ole sille sopivaa soitinta, löydät luultavasti sellaisen Länsisataman vieressä sijaitsevasta Verkkokauppa.comin megamyymälästä. Verkkokaupan edessä huomion vie Tommi Toijan taideteos Bad bad boy. Julkista taidetta on Jätkäsaaren katukuvassa ”pahan pojan” lisäksi runsaasti, mm. Länsilinkin silta, puhelinkoppiin tehty Paluu tulevaisuuteen, Satama-reliefi sekä Jätkäsaarenlaiturin Horisontti. Ja lisää on tulossa.

Jos näyttämötaide kiinnostaa, tarkasta, mitä teatteri Viiruksella olisi juuri nyt ohjelmistossaan.

Irtiotto arjesta joka budjetille

Jätkäsaaresta on helppo lähteä reissuun: Viroon pääset laivalla suoraan Länsisatamasta.

Irtioton arkeen voi ottaa myös 16-kerroksisessa Clarion Hotel Helsingissä. Sen kattoterassilla ja uima-altaalla pääset nauttimaan huikeista merinäköaloista läpi vuoden.

Jos ulkomaailman maut kiinnostavat, mutta matkustaminen ei niinkään, on ratkaisu kulinaarinen lähimatka. Jätkäsaaren ravintolat tarjoavat autenttisia (vegaanisiakin) makuelämyksiä ympäri maailman Italiasta (Da Spizzico, Via Tribunali) Thaimaaseen (Siam City), Japaniin (Mashiro) ja Vietnamiin (Sen Việt Vegan Restaurant) – muutaman esimerkin mainitaksemme.

Kahvittelun ystävää hemmotellaan vastapaistetuilla herkuilla Bella Baquettessa, Persialaisessa vegekahvila Banu Cafessa ja hauskasti nimetyssä Kakuttaassa.

Kansainväliseen makuun sopii myös Maustekauppa, josta löytyvät kaikki tarvittavat mausteet oman elämänsä huippukokille.

Hajosivatko housut, kun söit liikaa? Ei hätää, ne voi korjauttaa Ompelimo 18:ssa. tai ostaa valmiiksi ehjät Siisti Kirppikseltä.

Tutustu Jätkäsaaren vuokrakoteihin

Löydä elämäsi vuokrakoti Jätkäsaaresta.

Löydä elämäsi koti

Paljon palveluita, harrastuksia ja erilaisia koteja

Peruspalvelut löydät Jätkäsaaressa läheltä tai vielä lähempää. Saaressa on laaja valikoima ruokakauppoja isommista pieniin kivijalkakauppoihin. Lisää liikkeitä löytyy lähikauppakeskus Ruoholahdesta kanavan toiselta puolelta. Perheen pienemmät pääsevät opin tielle Jätkäsaaren peruskoulussa, ja nykyisten päiväkotien seuraksi rakennetaan uusia asukasmäärän kasvaessa.

Jätkäsaaressa on loistavat julkisen ja kevyen liikenteen yhteydet. Valmiin Jätkäsaaren pinta-alasta viidennes tulee olemaan puistoaluetta, jossa on tilaa loikoiluun, liikuntaan ja leikkimiseen. Suurin viheralue, Hyväntoivonpuisto, on valmistuttuaan kilometrin mittainen ja lähes sata metriä leveä keidas, jossa kulkevat saaren kevyen liikenteen pääväylät.

Urheilusta kiinnostunut löytää Jätkäsaaresta monenlaisia ohjatun liikunnan harrastusmahdollisuuksia. Pelailla voit monipuolisesti sekä sisä- että ulkotiloissa: tutustu tekojääkentän sekä Jätkäsaaren tekonurmen ja kuplahallin liikuntatarjontaan. Myös Easy training-sisäsalilla saat hien pintaan ja Runner’s high antaa juoksijalle uutta näkökulmaa. Jätkäsaaren pikkuputiikeista löytyy muuten sporttaajalle tarvikkeetkin vaatteista lisäravinteisiin.

Musiikista kiinnostunut voi syventää taitojaan Stadin musakoulussa tai Guitar Trainerilla.

Nelijalkaiset ystävätkin on otettu huomioon kaupunginosan suunnittelussa. Karvakorvan kanssa voi suunnata Jätkäsaaren koirapuistoon tai hemmotella lemmikkiä Bonjour-koiratrimmaamossa.

Uuden ajan asumista

Jätkäsaaren arkkitehtuuri on virtaviivaista ja kokeilevaa: rohkeita värejä, erilaisia asuntotyyppejä, monen muotoisia parvekkeita ja rakennettuja kattotasoja. SATOn modernit vuokrakodit sijaitsevat Rionkatu 11:ssä, Malagankatu 7:ssa ja Atlantinkatu 12:ssa.

Uuden ajan asuminen vaatii uuden ajan kierrätysratkaisuja. Jätkäsaaressa on innovatiivinen putkikeräysjärjestelmä, jossa jätteet sujahtavat 70 km/h maanalaista putkistoa pitkin keräysasemalle. Rööriin mahtumattoman ja sopimattoman jätteen (mm. metalli ja lasi) voi viedä erilliseen lajitteluhuoneeseen, joita alueella on useita.

Tutustu Jätkäsaaren vuokra-asuntoihin ja löydä elämäsi koti yhdeltä Helsingin merellisimmistä alueista!

Vapaat vuokra-asunnot | Jätkäsaari

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Jätkäsaareen? Löydä elämäsi koti.

Selaile vapaita vuokra-asuntoja