Monimuotoinen Arabianranta

Rentoa vuokra-asumista meren tuntumassa

Arabianrannan elävässä kaupunkiympäristössä uusi kohtaa vanhan. Pitkän historian kaupunginosa on tunnettu myös muotoilustaan ja puistoistaan. Tässä kolme vinkkiä sinulle, jonka haaveissa on vuokra-asunto Arabianrannasta.

Helsingin itäisen kantakaupungin alueella sijaitseva Arabianranta ei saanut nimeään Arabian tehtaista kuten yleensä luullaan. Arabia löytyy nimenä jo 1700-luvun asiakirjoista, koska tuolloin kaupunginosan sijainti koettiin kovin kaukaiseksi keskustaan nähden. Nykyään sijainti ei ole onneksi haaste, sillä kulkuyhteydet ovat loistavat: bussilla tai raitiovaunulla pääsee vartissa keskustaan.

Tutustu Arabianrantaan kolmen vinkin avulla.

1. Taidetta puistossa

Tapio Wirkkalan puisto (Arabiankatu 5) on Arabianrannan vetonaula. Design-puisto on nimetty muotoilija Tapio Wirkkalan mukaan ja sen on suunnitellut yhdysvaltalainen taiteilija ja ohjaaja Robert Wilson. Puisto on rajattu pensas aidoin yhdeksään eri huonemaiseen tilaan. Inspiroiva kokonaistaideteos tarjoaa vierailijoille tunnelmallisen kohtaamispaikan.

2. Korkeakoulu tehdastiloissa

Arabian ensimmäiset tehdasrakennukset perustettiin vuonna 1874. Posliinista ja muista taideteollisista tuotteista tunnettu Arabia on vakiinnuttanut asemansa arvostettuna brändinä. Yrityksen vanha tehdasrakennus on vieläkin pystyssä ja sen tiloissa toimii nykyään useita yrityksiä. Samassa korttelissa sijaitsee myös Metropolia-ammattikorkeakoulu.

Upouudet ja uudistetut kodit Arabianrannassa

Helsinkiin valmistuu tasaisin väliajoin uusia vuokra-asuntoja ja korjaamme kotitalojamme uusia vastaaviksi.

Löydä elämäsi koti

3. Kodikas asukaskahvila

Tuoretta kahvia, suussa sulavia leivonnaisia ja uunituoretta pullaa, Kaffila Bokvillan on Arabianrannan kodikas asukaskahvila. Kaffila toimii pääasiassa vapaaehtoisvoimin emännän ja harjoittelijan tuella. Kahville ja toimintaan mukaan ovat tervetulleita myös uudet osallistujat!

Tätä et tiennyt: Sen lisäksi, että iso osa Arabianrannan uusista taloista on SATOn käsialaa, Hämeentien toisella puolella on iso taloyhtiö, jonka nimi on Sato n:o 9. Se on ensimmäisiä sotien jälkeen rakennuttamiamme taloja Helsingissä.

Vapaat vuokra-asunnot | Arabianrannassa

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Arabianrantaan? Löydä elämäsi koti.

Selaile vapaita vuokra-asuntoja