Vuosaaren upea luonto ja palvelut

Metrolla kotiin, kävellen ulkoilualueille

Vuosaari, asukkaiden kesken Vuokki, on Helsingin suurin kaupunginosa. Merellinen Vuosaari on 40 000 asukkaan rakastettu asuinalue, jossa riittää tekemistä joka makuun. Tutustutaan siis Vuosaareen vähän paremmin. Kuten paikalliset sanovat: ”Mitä iistimpää, sitä siistimpää!”

Sataman perintö ja huikeita huviloita

Vuosaari, alkuperäiseltä nimeltään Norsö, oli saari vielä 1500-luvulla. Nor tarkoittaa pitkää ja kapeaa, virtaavaa salmea, jollainen erotti Vuosaaren mantereesta. Alueella käytiin kalastamassa ja ensimmäiset vakituiset asukkaansa se sai vasta keskiajalla.

Huviloita Vuosaareen alettiin perustaa 1900-luvun alussa, kun höyrylaivaliikenne alueelle käynnistyi. Huvikauden elävään historiaan voi tutustua säilyneissä huviloissa, vaikkapa Villa Andaniassa, Uutelan Villa Vuosannassa tai Villa Ivan Falinissa. Kurkkaa myös Kulttuurikeskus Sofiaan, joka niin ikään toimii nykyään majoitus- ja kokoustilana.

Vuosaaren tiiviimpi asuttaminen alkoi 1960-luvulla, kun Keski-Vuosaaren ja Rastilan kerrostaloalueita alettiin rakentaa. Nykyään Vuosaaren osista merkittävästi asutusta on Keski-Vuosaaressa, Kallahdessa, Meri-Rastilassa, Rastilassa ja Aurinkolahdessa.

Vuonna 1996 valmistunut Kauppakeskus Columbus sijaitsee metron sisäänkäynnin vieressä. Metroasema otettiin käyttöön pari vuotta kauppakeskuksen jälkeen. Ostoskeskuksesta löytyvät kaikki arjessa tarvittavat päivittäistavarakaupat, ravintoloita ja palveluita. Metrolla Vuokista hujauttaa Helsingin keskustaan noin 20 minuutissa.

Herppipolulta makkaranpaistoon

Vuosaari on partiohenkisen luonnonystävän unelmakaupunginosa. Paitsi että alueella on oma partiojaostonsa (tietysti) - Rastipartio - on luonnossa paljon näkemistä, tekemistä ja kokemista. Luonnontilaan jätetyissä alueissa riittää aktiivisemmallekin patikoijalle valloittamista, sillä luontopolkuja risteilee ympäri luonnonsuojelualueita. Osaan näistä löytyy hienot opastemateriaalit verkosta.

Tutustu esimerkiksi Uutelan ulkoilualueeseen tai Ramsinniemen ja Mustavuoren luonnonsuojelualueisiin. Suomen luonnonvaraisen vesieläimistön ystäville: Särkkäniemen erikoisuutena on herppipolku.

Kun sammakot on nähty, voi kiipeilystä innostunut kavuta Vuosaaren huipulle. Sen huipulta näkyy pitkälle merelle ja Vuosaaren yli kohti Vantaata. Ja jos makkaranpaisto houkuttaa, kaikille avoimia grillipaikkoja ja upeita maisemia löytyy esimerkiksi Nuottaniemestä, Niemenapajasta ja Meri-Rastilasta.

Puistoelämää

Vuosaaren viheralueet ovat monipuolisia ja niitä on paljon. Ilmaisilta puistoalueilta löytyy tekemistä niin lapsille, aikuisille kuin karvakorvillekin. Käy pelailemassa tai jumppaamassa ulkokuntosalissa Heteniityn kentällä, koiran kanssa Uutelan koirapuistossa ja lasten kanssa vaikka skeittaamassa jossain Vuosaaren tai Rastilan kolmesta skeittipuistoista.

Onko frisbeegolf sinun juttusi? Vuosaaressa sijaitseva frisbeegolfrata on monen harrastajan suosikki. Jos olet enemmän perinteisen golfin ystävä, voit valita sopivan tiiajan koko Suomen suurimmasta talviharjoitteluradasta Planmeca Golfista tai Vuosaari Links-kentältä.

Tutustu Vuosaaren vuokrakoteihin

Löydä elämäsi vuokrakoti Vuosaaresta.

Löydä elämäsi koti

Merellisiä harrastuksia kesä- ja talviaikaan

Oman veneen omistajalle Vuosaari tarjoaa useita eri satamia, auringonottaja taas voi kesän tullen suppailla Aurinkolahdessa tai ottaa aurinkoa Kallahden rannalla. Melonnasta kiinnostunut suuntaa Vuosaaren melontakeskukseen. Tai miten olisi saaristoristeily? Vuosaaresta pääsee kesäaikaan laivakyydillä Itäistä saaristoreittiä pitkin Kalasatamaan.

Talvella Kallvikinniemen edustalla pääsee retkiluistelemaan muiden alan harrastajien kanssa. Toki Vuosaaressa on myös oma jäähallinsa, jos luistimilla sivakointi kiinnostaa myös kesäkautena.

(Meri-)Rastilan verrattomat maisemat

Meri-Rastilan tie vie läpi saman nimisen kaupunginosan. Meren rannalla, lähellä Ramsinniemeä sijaitsee Hotel Rantapuisto, joka rakennettiin alun perin Suomen Yhdyspankin koulutuskeskukseksi. Nykyään tämä 1960-luvun helmi on täysin kunnostettu kulttuurikeskus ja hotelli, jossa voi syödä, viettää juhlapyhiä tai vaikkapa kokoustaa upeissa merellisissä maisemissa. Matalassa rakennuksessa on aikakaudelle tyypilliset isot ikkunat, joista voi ihailla säänvaihtelua merellä ja rannassa. Rantasauna lämpenee kesät-talvet ja uimaan pääsee pulahtamaan Kallahden vilvoittaviin vesiin.

Ja se varsinainen Rastila, se löytyy Itäväylän toiselta puolelta. Jos karavaanielämä kiinnostaa, ota suunta kohti Rastilan Camping-aluetta.

Oma vuokrakoti Vuosaaresta

Vuosaari on tätä, mutta vielä niin paljon muutakin! Alueen luontoon ja nähtävyyksiin tutustut parhaiten kävellen. Ja mikäs olisi mukavampaa kuin tehdä sitä omasta vuokrakodista käsin. Meiltä löydät kivan kodin Meri-Rastilasta Meri-Rastilan tieltä tai Harustieltä ja vanhan Vuosaaren puolelta muun muassa Venemestarintieltä. Uuden Vuosaaren puolelta Pohjavedenkadulla, Iiluodontiellä ja Leikosaarentiellä on SATOkoteja ja Aurinkolahdessa voit asua vuokralla Kauniinilmankujalla ja Aurinkotuulenkadulla.

Vapaat vuokra-asunnot | Vuosaari

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Vuosaareen? Löydä elämäsi koti.