Etelä-Haagan puistomainen tunnelma hurmaa

Viihtyisiä vuokra-asuntoja kantakaupungin liepeillä

Viheralueistaan tunnetun Etelä-Haagan ilme on kodikas ja seesteinen. Päivittäispalvelut, koulut ja päiväkodit sijaitsevat kävelyetäisyydellä, ja monipuoliset liikenneyhteydet takaavat vaivattoman pääsyn kattavampien palveluiden ääreen. Alueella on myös viihtyisiä ja persoonallisia SATOn vuokra-asuntoja, jotka on perusteellisesti remontoitu 2022-23.

Peruspalvelut, kivijalkaliikkeitä ja vilkas tori

Etelä-Haagassa kaikki tarvittava löytyy läheltä, niin ruokakaupat, ravintolat, terveysasema, apteekki kuin kirjastokin. Kaupunginosassa on kouluja ensimmäisestä luokasta lukioon sekä useita päiväkoteja, myös englanninkielinen The Little English Kindergarten.

Vaikka Etelä-Haaga sijaitseekin hieman kantakaupungin ulkopuolella, alueella pääsee nauttimaan tunnelmallisten kivijalkaliikkeiden tarjonnasta. Laadukkaita luonnonmateriaaleja arvostava tyyliniekka voi tehdä ostoksia BYPIAS -vaateliikkeessä, ja herkuttelija noutaa Haagan Leivästä tuoreet pullat viikonlopun aamiaiselle.

Haagan tori tunnetaan vilkkaana tapahtuma- ja kohtaamispaikkana. Kesäisin siellä voi nauttia perinteiset torikahvit ja tehdä löytöjä käsityö- ja kirpputorimyyjien kojuista. Tori ei kuitenkaan hiljene talvellakaan, vaan siellä pääsee nauttimaan esimerkiksi katuruokafestivaalien antimista tai joulutorin tunnelmasta.

Näppärät kulkuyhteydet – myös raitiovaunulla

Julkiset kulkuyhteydet ovat Etelä-Haagassa vertaansa vailla: alueen asukkaita palvelee Huopalahden juna-asema, josta matka Helsingin keskustaan taittuu parhaimmillaan alle kymmenessä minuutissa, sekä lukuisat bussit, muun muassa sukkelat runkolinjat 200 ja 300. SATOn kodeista suurin osa sijaitsee ns. Kultareunan alueella, jonne kävelee sujuvasti myös raitiovaunu 10:n päätepysäkiltä.

Liikenneyhteydet paranivat entisestään, kun pikaraitiotie Raide-Jokeri aloitti matkustajaliikenteen vuonna 2023. Raitiovaunu pysähtyy Etelä-Haagan alueella Huopalahden aseman tuntumassa sekä Steniuksentiellä, ja kuljettaa matkustajia Keilaniemen sekä Itäkeskuksen suuntiin.

Alppiruusupuisto on vehreän alueen kruunu

Etelä-Haaga tunnetaan monista upeista puistoistaan, joiden kiistaton ykkönen on Alppiruusupuisto, tuttavallisemmin Rodopuisto. Yleisölle avoimen puiston eteläosassa kasvaa ikivihreitä alppiruusuja ja pohjoislaidalla atsaleoja, joita pääse ihailemaan sekä katselutasanteilta että puiston läpi mutkittelevilta esteettömiltä pitkospuilta. Kukinta-aikaan kesäkuussa puisto houkuttelee paikalle tuhansia pääkaupunkiseudun asukkaita sekä turisteja väriloistoa ihailemaan.

Myös muut alueen puistot ovat vierailun arvoisia ja sopivat mainiosti ulkoiluun ja lenkkeilyyn. Leikkipuisto Isonnevasta löytyy liukumäkien ja leikkivälineiden lisäksi monenlaista tekemistä perheen pienimmille, ja siellä järjestetään muun muassa perhekahvilatoimintaa ja ohjattua iltapäiväkerhotoimintaa koululaisille. Koiranomistajat voivat sen sijaan suunnata lemmikkinsä kanssa tutkimaan alueen useita koirapuistoja.

Uuteen SATOkotiin?

Haluatko olla kotisi ensimmäinen asukas? Haaveiletko raikkaista pintamateriaaleista ja ajattomasta ilmeestä? Tutustu uusiin ja uudistettuihin vuokra-asuntoihimme.

Katso vapaat kodit

Hyvinvointia keholle ja mielelle

Vehreiden lenkkipolkujen lisäksi Etelä-Haagassa on lukuisia muita mahdollisuuksia liikuntaan ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Hotel Haaga on todellinen hyvinvointikeskus: sen tiloissa toimiva Fit Haaga tarjoaa ryhmäliikuntatunteja yinjoogasta vesijumppaan, modernin ja hyvin varustellun kuntosalin sekä hierontapalveluja. Hotellin yhteydessä toimii myös Opetushoitola Verso, jossa on saatavilla erilaisia rentouttavia kauneudenhoitopalveluita kuten kuumakivihierontaa ja kasvohoitoja edulliseen hintaan.

Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun eli SYK:n tiloissa toimiva uimahalli on alueen asukkaiden iloksi avoinna myös yleisölle. Hallissa on neliratainen 25 metrin allas, uinnin harjoitteluallas sekä sauna.

Etelä-Haagasta ei ole pitkä matka naapurikaupunginosan puolelle Talihalliin sulkapalloilemaan tai padelia pelaamaan.

Perinteikkään Kultareunan uudistetut vuokra-asunnot

Niin kutsutulla Pohjolan alueella sijaitseva Etelä-Haagan Kultareuna on lintukoto keskellä kaupunkia. Alueen 1950- ja 60-luvun henkeä huokuvissa, kulttuurihistoriallisesti arvokkaissa pienkerrostaloissa on yhteensä yli sata isojen ikkunoidensa ansiosta avaran tuntuista ja valoisaa SATOkotia, joiden peruskorjaus valmistui 2023.

Tutustu Kultareunan peruskorjattuihin koteihin:

Tutustu kylämäiseen Kultareunaan asukkaiden silmin

Vapaat vuokra-asunnot | Etelä-Haaga

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Löytyykö uusi kotisi Etelä-Haagasta?