Koski kuohuu Kuninkaalassa

Vehreä pientaloalue kutsuu viihtymään

Tikkurilan suuralueeseen kuuluva Kuninkaala on idyllinen ja rauhallinen naapurusto. Sen keskellä sijaitsevat luonnonsuojelualue ja tiedekeskus Heureka tarjoavat tekemistä ympäri vuoden. Kurkkaa eteläisen Vantaan mahdollisuudet ja löydä elämäsi vuokrakoti!

Hiukan yli 2 800 asukkaan Kuninkaala sijaitsee aivan Tikkurilan kupeessa Helsingin ja Vantaan rajalla. Vehreä kaupunginosa on tunnettu kauniista puistoistaan ja keskellä virtaavasta Tikkurilankoskesta. Kuninkaalan laajat ulkoilu- ja virkistysalueet kutsuvat viihtymään. Yksityisautoilijalle alue tarjoaa loistavat liikenneyhteydet Kehä III:n liittymän ja Lahdenväylän läheisyyden takia, ja bussilla hurautat sujuvasti Tikkurilan juna-asemalle.

Historian havinaa

Kuninkaala on kulttuurihistoriallisesti merkittävä asuinympäristö, jossa uusi yhdistyy hienosti vanhaan. Vuonna 1708 löydetyn vanhimman kyläkartan mukaan alueella on sijainnut neljä merkittävää asuintaloa. Kuninkaala on saanut suomenkielisen nimensä niistä vanhimman, Konungsin talon mukaan. Jäljellä olevilla taloilla on rikas historia. Rakennukset sijaitsevat Kylänmäellä, lähellä tiedekeskus Heurekaa.

Vapaana virtaava Tikkurilankoski

Tikkurilankoski on monipuolinen ja upea jokimiljöö, joka on merkittävä osa alueen maisemaa. Tämä Kuninkaalan läpi virtaava koski yhdistää monimuotoisen luonnon ja alueen teollisen historian.

Koski soveltuu hyvin sekä retki- että kuntomelontaan. Koskessa on mahdollista myös kalastaa, kunhan kalastusluvat ovat kunnossa. Kuohuissa viihtyvät muun muassa meritaimenet ja lohet.

Kosken vierellä sijaitseva Väritehtaanranta on yksi Kuninkaalan kauneimmista puistoista – onhan se voittanut merkittävän Vuoden ympäristörakenne -palkinnon vuonna 2022. Viihtyisä puisto tarjoaa upeat puitteet esimerkiksi piknikille. Alue kutsuu asukkaita nauttimaan virtaavasta koskesta kaikkina vuoden aikoina.

Kalkkikallion luonnonsuojelualue kutsuu retkeilemään

Kuninkaalan yksi tunnetuimmista luontokeitaista on noin 19 hehtaarin kokoinen Kalkkikallion metsikkö. Vuonna 2007 eteläpuolinen osa Kalkkikalliota rauhoitettiin luonnonsuojelualueeksi. Kalkkikallion korkein kohta kohoaa 65 metrin korkeuteen, ja sen laelta voi nähdä horisontissa häämöttävät Kalasataman tornitalot ja meren. Tämä pieni metsä kätkee sisälleen monimuotoisen ekosysteemin, josta Kuninkaalan asukkaat pääsevät nauttimaan joka päivä.

Metsän siimeksessä voit kulkea rauhassa ja nauttia maisemasta harppomalla pitkin pitkospuita ja ihailemalla kaatuneita puunrunkoja ja pimeitä luolia. Alueella sijaitsee yhteensä neljä luolaa: Ketunluola, Susiluola, Pirunluola ja Keittoluola. Otatko haasteen vastaan ja löydät retkelläsi ne kaikki?

Ostosparatiisit kivenheiton päässä

Vantaan laajat ostosmahdollisuudet sijaitsevat aivan Kuninkaalan vieressä. Naapurissa on tunnettu Porttipuiston yritysalue, joka tarjoaa laajan valikoiman niin kodin tavaroita kuin vapaa-ajan tuotteita myyvien yritysten liikkeitä. Alueelta löytyy siis kaikille kaikkea – kierrätyksestä innostuneille Kierrätyskeskus ja sisustamiseen hurahtaneille Ikean tavaratalo. Muita tunnettuja yrityksiä alueella ovat Tokmanni, Rusta, Jysk ja Iittala.

Aivan Kuninkaalan kupeessa sijaitsee vuonna 2019 avattu Helsinki Outlet. Tässä ostoskylässä on mahdollisuus shoppailla yli 45 tunnetun tuotemerkkien tehtaanmyymälöissä. Alueella käy vuosittain yli miljoona kävijää!

Monipuolista tekemistä perheidyllissä

Kuninkaalan maamerkki on suosittu tiedekeskus Heureka, joka viihdyttää ja valistaa niin lapsia kuin aikuisiakin. Kesäisin Kuninkaalan kotiseututalolla Påkaksessa järjestetään Helatanssit, joka on kansantanssi- ja musiikkiperinteeseen painottuva koko perheen ulkoilmatapahtuma.

Kuninkaalasta löydät kaikki tarvittavat peruspalvelut kuten koulut ja päiväkodit. Vajaan kilometrin päässä palvelee Tikkurilan monipuoliset ostosmahdollisuudet ja tapahtumat. Myös Hakunilan terveysasema ja uimahalli sijaitsevat lähellä.

Olisiko Kuninkaala juuri sinulle sopiva asuinpaikka? Kurkkaa SATOn vapaat vuokra-asunnot ja löydä elämäsi koti Vantaalta!

Vapaat vuokra-asunnot | Kuninkaala

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Ihastuitko Kuninkaalaan? Löydä elämäsi koti.