Rauhallinen ja vehreä Kaivoksela

Monipuolisia vuokrakoteja pienkerrostaloalueella Länsi-Vantaalla

Myyrmäen suuralueeseen kuuluva Kaivoksela on tyyni kaupunginosa, joka sijaitsee aivan Helsingin ja Vantaan rajalla. Perinteikäs asuinalue on juuri sopiva sinulle, joka etsit huoletonta kaupunkiasumista luonnon helmassa. Lue lisää ja löydä elämäsi koti Vantaalta!

Hiukan yli 4 000 asukkaan Kaivoksela sijaitsee aivan Hämeenlinnanväylän varrella tarjoten loistavat kulkuyhteydet ympäri pääkaupunkiseutua. Ohi viilettävät bussilinjat ja Myyrmäen juna-aseman läheisyys takaavat helpon ja vaivattoman liikkumisen. Kaivokselaa ympäröi laaja luontoalue, jossa riittää ihmeteltävää ja tekemistä koko perheelle.

Historian havinaa

Kaivoksela ja iso osa sen kaduista ovat saaneet nimensä Sillbölen rautakaivoksen mukaan, joka toimi alueella vuosina 1744–1866. Nykyään suojeltu muinaisjäännösalue oli yksi Suomen tuottoisimmista rautakaivoksista.

Kaivosalue on käymisen arvoinen paikka sen veden täyttämien kuilujen ja suurten louhosten vuoksi. Alueella sijaitsee kaksitoista avointa kaivoskuilua, joista syvin on 51 metriä pitkä. Useimmat kuilut on aidattu turvallisuuden vuoksi paaluaidoilla.

Arvokas purolaakso osana Kaivokselan luontomaisemaa

Kaivokselassa sijaitseva purolaakso on kulttuuriperinnöllisesti merkittävä monipuolinen luontoalue. Laakso on osa Vantaanjoen lasku-uomaa ja sen varrelle voi lähteä ulkoilemaan ja nauttimaan arvokkaasta luontomaisemasta ja rentouttavasta puron solinasta. Kaivokselan metsälähiön aluekokonaisuus on Vantaan kaupunginmuseon mukaan kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja sillä on arvoa maakunnallisesti.

Purolaaksossa voi hyvinä päivinä bongata satakielen laulamassa tai vesimyyrän uiskentelemassa. Purojoen rannoilla kasvaa harvinaisia kasvilajeja kuten harajuurta, leväkköä ja sääskenvalkkua. Laakson rehevä kosteikkoalue ja sen varsi muodostavatkin kaupungin keskelle arvokkaan ekokäytävän.

Purolaaksosta on helppo jatkaa kävelyä Malminkartanon omenatarhalle, jossa järjestetään joka vuosi perinteinen sadonkorjuupäivä. Omenatarhaan on mukava mennä yhdessä perheen kanssa piknikille, sillä puistosta löytyy pöytäryhmiä ruokailuun.

Liikkujan paratiisi

Kaivokselan liikunta- ja virkistyspaikat tarjoavat loistavat edellytykset monipuoliseen liikkumiseen ja rentoutumiseen. Erilaisista liikuntamahdollisuuksia pääsee nauttimaan Kaivokselan liikuntapuistossa, josta löytyy tenniskenttiä, ulkokuntosalilaitteita ja Parkour-alue sekä treenipaikat yleisurheilun harrastajille.

Kaivokselassa sijaitsee Kaarelan ratsutalli ja ympärivuotinen padelhalli. Alueelta löytyy myös virkistävä Vetokannaksen uimaranta, josta on syntynyt alueen asukkaiden suosittu kohtaamispaikka. Uimapaikka rakennettiin sorakuoppaan jo 1960-luvulla. Tällä uimarannalla voit käydä pulikoimassa läpi vuoden. Kesällä alueella voi pelata rantalentopalloa ja tuunata kesäkroppaa ulkokuntoilulaitteilla.

SATOn Pronssikuja 1 , Ruostekuja 3 ja Aapramintie 4 vuokrakodit ovat kaikki kävelymatkan päässä alueen virkistyspaikoista.

Kaivokselan kaupat ja palvelut

Kaivokselasta löytyy hyvin kaikki tarvittavat peruspalvelut kuten koulut, päiväkodit ja monipuoliset ostosmahdollisuudet. Myyrmäen terveyskeskus ja uimahalli sijaitsevat kävelyetäisyydellä.

Alueella toimivat suuret Lidlin ja S-marketin myymälät, joten kauas ei tarvitse ruokaostoksille lähteä! Juna-aseman tuntumassa sijaitsee suosittu kauppakeskus Myyrmanni, jossa voit tehdä ostoksia yli 80 liikkeen valikoimasta.

Kaivokselassa on myös suuri yritysalue, joka on tunnettu sen laajasta autokauppojen keskittymästä. Alueella toimii myös vanha kauppakeskus.
Kaivoksela yllättää asukkaansa monipuolisuudellaan – löytyisikö täältä elämäsi koti?

Vapaat vuokra-asunnot | Kaivoksela

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Kaivokselaan? Löydä elämäsi koti.