Vuokra-asunto Hakunilasta

Hakunilassa asutaan vehreän luonnon keskellä

Luonnon ympäröimä Hakunila on suuralue sekä suurin kaupunginosa Vantaan itäisellä puoliskolla. Kauniit metsät, lähellä olevat palvelut ja hyvät liikenneyhteydet ovat Hakunilan valttikortteja, jotka tekevät alueesta mahtavan paikan asua. Jos ajatus vehreästä maisemasta oman ikkunan alla houkuttaa, kannattaa tutustua Hakunilan VuokraKoteihin.

Vantaan Hakunilassa asuu yli 11 000 asukasta ja alue kasvaa jatkuvasti. Se tunnetaan vehreydestään, maalaismaisemistaan, urheilupaikoistaan sekä historiallisista kartanoista. Urbaanit vuokra-asunnot sijaitsevat lähellä luontoa, ja palveluita varten ei tarvitse lähteä kauas. Hakunila on ihanteellinen vaihtoehto sinulle, joka kaipaat omaa rauhaa luopumatta arjen mukavuuksista.

Palvelut ja opiskelupaikat lähellä

Palvelut sijaitsevat Hakunilan keskustassa, Hakunilan ostarilla. Sieltä löydät palvelut kuten ruokakaupat, ravintolat, kuntosalin sekä terveysaseman. Näiden lisäksi ostarilla sinua palvelevat kirpputorit, Kela ja neuvola. Keskustan lähellä on myös Porttipuiston ostospuisto, josta ostat huonekalut ja sisustusesineet kotiisi. Jos et löydä tarvitsemaasi keskustasta, voit suunnata vieressä olevaan Mellunmäkeen.

Hakunilan suuralueella on yhteensä 27 päiväkotia ja kuusi peruskoulua. Hakunilan nuorisotilat toivottavat tervetulleiksi nuoret pelaamaan ja harrastamaan. Nuorisotilassa voi myös kokkailla ruokaa ystävien seurassa ja rentoutua Chilli-nurkassa.

Jos etsit koko perheelle sopivaa tekemistä tai tapahtumia, on luokkaretkiltä tuttu Fazerin vierailukeskus herkkusuiden kohde. Oppaat järjestävät kierroksia, joilla tutustutaan yrityksen historiaan sekä toimintaan ja lopuksi maistellaan Fazerin tuotteita.

Liikenneyhteydet joka lähtöön

Hakunila on loistava asuinpaikka myös hyvien kulkuyhteyksiensä vuoksi. Suuralue sijaitsee kolmen valtaväylän, Lahdenväylän, Porvoonväylän ja Kehä III:n, varrella. Mellunmäen metroasema on Länsimäen vieressä, kun puolestaan suuralueen sisällä kulkee lukuisia busseja.

Tulevaisuudessa alueen liikenneyhteydet paranevat. Vantaan ratikka tulee kulkemaan Mellunmäen metroasemalta Vaaralan, Hakunilan, Tikkurilan, Pakkalan ja Aviapoliksen kautta lentoasemalle. SATOn maahankintapäällikkö Antti Laine kertoo, että ratikka tulee kytkemään alueen laajempaan seudulliseen raideliikenteen verkostoon.

”Projekti on tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa. Rakentaminen voisi näillä näkymin alkaa vuonna 2024 ja varsinainen liikennöinti käynnistyisi noin vuoden 2028 tienoilla”, Antti toteaa.

”Ratikka tarjoaisi nopean, sujuvan ja tiheästi liikennöidyn yhteyden sekä metroon, lentokentälle että yhdelle maan vilkkaimmista juna-asemista, eli Tikkurilaan”, hän lisää.

Uuteen SATOkotiin?

Haluatko olla kotisi ensimmäinen asukas? Haaveiletko raikkaista pintamateriaaleista ja ajattomasta ilmeestä? Tutustu uusiin ja uudistettuihin vuokra-asuntoihimme.

Katso vapaat kodit

Urheilijan Hakunila

Mielit sitten lenkille, skeittaamaan tai pelaamaan jalkapalloa, löytyy sinulle vaihtoehtoja Hakunilan urheilupuistosta. Jalkapallokentät ovat käytössä ympäri vuoden ja talvisin alueelle pystytetään ylipainehalli. Yleisurheilukenttä, Sotungin koulun valaistu hiekkakenttä ja koripallo- ja tenniskentät ovat kaikille avoimia silloin, kun seurat eivät käytä niitä. Puiston yhteydessä on myös uimahalli, kuntosali, kattava skeittiparkki ja ulkokuntoilupaikka. Lenkkeilijän kannattaa suunnata kuntopoluille ja hiihtäjä pääsee nauttimaan samoista reiteistä talvella.

Kaupunkielämä kohtaa maalaisromantiikan

Hakunilassa luonto on lähellä kotiovea ja kauas ei tarvitse omalta pihalta kulkea nähdäkseen hevosia tai lampaita. Ratsastuskoulu Poni-Haka on toiminut jo vuodesta 1974 ja tarjoaa ratsastustoimintaa sekä kilpavalmennusta lapsille ja aikuisille.

Hakunilan Kormuniitystä löydät lampaita laiduntamassa ja lammasaitaus rajautuu Hakunilan urheilupuiston reunaan asti. Sen lähelle on rakennettu katselupaikkoja, joissa lampaita voi käydä tervehtimässä.

Historian havinaa Hakunilassa

Hakunila on suurin SATOn yksinään rakennuttama kaupunginosa, jota rakennettiin vuosien 1968–2000 aikana. Koteja alueella on noin 6 000 ja asukkaita 12 000. Nykyään SATOn vuokrakoteja on alueella 722 ja niiden asukkaita arviolta 1 200.

1500-luvulla alkunsa saanut Håkansbölen kartano on historiallinen nähtävyys. Alue on kehittynyt vuosien varrella. Nykyisen päärakennuksen suunnitteli arkkitehti Armas Lindgren. Rakennus valmistui vuonna 1908 ja se edustaa jugendtyyliä. Tänä päivänä Vantaan kaupunginmuseo sekä Museovirasto pitävät huolta kartanosta ja sen esineistä.

Håkansbölen kartanoon sekä aittaan pääsee tutustumaan kesäviikonloppuisin. Museonäyttelyssä kerrotaan palvelusväen näkökulmasta minkälaista elämää kartanossa ja sen ympärillä elettiin.

Håkansbölen kartanon lisäksi läheltä löytyy Nissbackan kartano, joka on myöskin peräisin 1500-luvulta. Nissbacka sijaitsee Sotungin koulun lähellä ja tänä päivänä siellä voi ihastella Laila Pullisen veistoksia. Kartano on yksityiskäytössä, mutta veistospuisto on auki kesäkuukausina kahdesti viikossa.

Hakunila kehittyy

Samalla kun Vantaan ratikka -projekti etenee, Hakunilantien ympäristöä ja keskustaa kehitetään.

”Hakunilaan on tarkoitus tuoda uutta asuin- ja liikerakentamista erityisesti täydennysrakentamalla nykyisen Hakunilantien ympäristöä”, Antti selventää.

Tavoitteena on rakentaa monipuolinen kaupunkiympäristö, joka palvelisi sekä asukkaita että yrittäjiä. Alue täyttyy virkistymispaikoista, joihin hakunilalaiset pääsevät rentoutumaan.

Voisiko Hakunila olla uusi alkusi?

Vapaat vuokra-asunnot | Hakunila

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Hakunilaan? Löydä elämäsi koti.