Tervetuloa yhteisölliseen Martinlaaksoon

Monipuolinen kaupunginosa on Vantaan yllättäjä

Martinlaakso on kasvava ja kehittyvä, noin 13000 asukkaan kaupunginosa Länsi-Vantaalla. Asukkaiden kesken Martsarina tunnettu alue tarjoaa ihanteellisen asuinpaikan niille, jotka etsivät viihtyisää ja rauhallista elinympäristöä hyvien palvelujen ja liikenneyhteyksien varrella. Alueella on runsaasti erikokoisia vuokra-asuntoja moneen eri elämäntilanteeseen. Tutustu, mitä kaikkea Martsarista löytyy!

Martinlaaksosta maailmanmaineeseen

Kuka on ehkä se kuuluisin martsarilainen? Varman vinkin antaa Martinlaaksossa sijaitseva Mika Häkkisen aukio. Toinenkin F1-radoilla päristellyt Mika on kotoisin samoilta huudeilta, Salo sukunimeltään. Suomen kuuluisimmat Mikat varttuivat Raiviosuonmäen pihapiireissä 1970-luvun alussa.

Lisäksi ainakin Virve Rosti, Annikki Tähti ja Jorma Hynninen ovat martinlaaksolaisia, kuten metalliyhtye Amorphiskin.

Vantaan kauneimpia kulttuurimaisemia

Nykyisen Martinlaakson seutu oli hämäläinen erämaa, kunnes viikinkiajan ja ristiretkien jälkeen alueelle vakiintui uudisasukkaita Hälsinglandista. Historiallisista tunnelmista voi nauttia alueen jopa satoja vuosia vanhoilla tiloilla. Vuokraa Vantaa-Seuralta juhlapaikaksi vaikka Övre Nybackan entinen talonpoikaistila, jonka historia ulottuu jopa 1500-luvulle. Myös yli 150 vuotta vanha Villa Smedsin hevostila on vuokrattavissa tapahtumakäyttöön.

Ulkoilijan unelmaseudut

Martinlaaksossa luonto on lähellä: mäkialueita, metsäreittejä ja -polkuja löytyy ympäri Martsaria.

Länsi-Vantaan suosituin viheralue, Raappavuori, levittäytyy korkeuseroltaan noin 30-metristen kallioharjanteiden ympärille. Raappavuorten pohjoisrinteiltä löytyy hyviä pulkkamäkiä. Alueella on niittyjä, reheviä lehtoja, monenmoisia pesijöitä ja harvinaisiakin kasvilajeja. Eläin- ja kasvibongaajan mielimaastoa siis!

Laajavuoren kiviaines on noin 1800–1900 miljoonaa vuotta vanhan vuorijonon juurta. Sen ympärillä on laaja metsä- ja puistoalue, jossa sijaitsee lisäksi muun muassa päiväkoti ja leikkipuisto.

Kivivuori on Martinlaakson kolmesta mäestä matalin. Sen kupeessa vuonna 2001 valmistuneessa alppiruusupuistossa ovat esillä kaikki 9 kotimaista rhododendronlajiketta. Puiston alppiruusuista suurin osa kukkii toukokuun lopulta kesäkuun puoliväliin.

Koko kesän harrastukset

Mitä tehdä tänä kesänä? Martinlaaksossa riittää harrastusvaihtoehtoja: Pelaa vaikka pesäpalloa kavereiden kanssa Laajakorven hiekkakentällä tai seuraa Vantaanjoen Juoksun liigapelejä. Ja jos pesis ei niin innosta, on vieressä massapohjaisia tenniskenttiä sekä skeittipaikka. Talvisin voit luistella alueen monitoimiareenan yhteydessä olevalla tekojäällä.

Lisää tekemistä löytyy uimahallilta, ja voimaharjoittelun ystävälle saman rakennuksen kellarikerroksessa on kuntosali.

Kivimäkeä koristaa partiolaisten kämppä, jonka rakensivat helsinkiläiset lippukunnat 1960. Kämpän nykyisten omistajien, Vantaan Metsänkävijöiden järjestämä keväinen Partiopamaus on suosittu yleisötapahtuma. Siellä pääsee esimerkiksi kirppistelemään, näkemään partiotaitonäytöksiä ja syömään leirinuotiolettuja.

Vai olisiko palstaviljely enemmän sinun juttusi? Sekin onnistuu, sillä alueella on vuokrattavia viljelypalstoja.

Mattoja voi pestä Jokiuomanpuistossa ja siellä on myös koululaisten suunnittelema lähiliikuntapaikka, koirapuisto ja minigolfrata.

Helposti lähestyttävää kulttuuritarjontaa ja ohjattua toimintaa

Martinlaakson sydämessä sijaitseva Kulttuuritalo Martinus on alueen tärkeä kulttuurikeskus, jossa järjestetään monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille ympäri vuoden. Syvenny vaikkapa teatteri- ja musiikkiesityksiin, elokuviin tai näyttelyihin. Martinuksessa voi bongata myös showmaailman tähtiä, sillä se on suosittu äänitys- ja TV-taltiointipaikka. Martinusta pitää kotisalinaan Vantaan Viihdeorkesteri, joka on Suomen ainoa viihdemusiikkiin keskittynyt sinfoniaorkesteri.

Vihertien asukaspuistossa ja avoimessa kohtaamispaikassa on tarjolla monipuolista ohjattua toimintaa alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ohjelmassa on liikuntaa, lauluja ja loruja, erilaisia ratoja, satuja ja kivaa yhdessä tekemistä.

Martsarin aktiivinen nuorisotalo tarjoaa monenlaista toimintaa 10-17 -vuotiaille nuorille. Nuta järjestää retkiä, koulutuksia, tapahtumia, ja on turvallinen paikka hengailla ihan muuten vaan.

Parikymppinen Eliisa ihailee maisemia korkean talon parvekkeella. Eliisalla lippalakki ja ruutupaita. Taustalla vehreää Martinlaaksoa.

Reilusti martsarilainen

Kyselimme meidän Martinlaakson asukkailtamme, mikä Martsarissa on parasta ja haastattelimme vastaajista Eliisaa (kuvassa) ja Viiviä. Heidän mielestään Martinlaakso on rento ja rauhallinen, ja siellä on kerta kaikkiaan hyvä asua.

Lue lisää

Paras asuinpaikka ulkoilijalle on... Vantaa?

Vantaa on mystinen yhdistelmä erämaata, lähikauppaa ja muutaman minuutin junamatkaa lentoasemalle.

Bongaa parhaat ulkoilumaastot

Uuteen SATOkotiin?

Haluatko olla kotisi ensimmäinen asukas? Haaveiletko raikkaista pintamateriaaleista ja ajattomasta ilmeestä? Tutustu uusiin ja uudistettuihin vuokra-asuntoihimme.

Katso vapaat kodit

Kenelle Martinlaakso sopii?

Martsarissa on helppo asua sekä opiskelijan että jo työelämään siirtyneen: on kattavat palvelut, uudistettu ostoskeskus loistavat julkiset liikenneyhteydet ympäri pääkaupunkiseutua niin junalla kuin busseilla. Autolla liikkuminenkin on helppoa, sillä lähellä on useita valtaväyliä. Martinlaakso on rauhallista aluetta, ja sitä arvostavat niin alueen lapsiperheet kuin varttuneemmatkin asukkaat.

Martsarilaiset ovat monipuolista joukkoa. Moni asukas kokee, että alueella on hyvä henki ja että siellä on positiivinen ja avoin ilmapiiri.

Avaisitko sinä sydämesi Martsarille?

Katso Martinlaakson vapaat asunnot

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Lue lisää

Ihastuitko Martinlaaksoon? Löydä elämäsi koti.