Suhde169 Arabianranta Helsinki aluesivu

Monimuotoisen Arabianrannan vuokra-asunnot sijaitsevat aivan meren tuntumassa

Arabianrannan elävässä kaupunkiympäristössä uusi kohtaa vanhan. Pitkän historian kaupunginosa on tunnettu myös muotoilustaan ja puistoistaan. Tässä kolme vinkkiä sinulle, jonka haaveissa on vuokra-asunto Arabianrannasta.

Helsingin itäisen kantakaupungin alueella sijaitseva Arabianranta ei saanut nimeään Arabian tehtaista kuten yleensä luullaan. Arabia löytyy nimenä jo 1700-luvun asiakirjoista, koska tuolloin kaupunginosan sijainti koettiin kovin kaukaiseksi keskustaan nähden. Nykyään sijainti ei ole onneksi haaste, sillä kulkuyhteydet ovat loistavat: bussilla tai raitiovaunulla pääsee vartissa keskustaan.

Tutustu Arabianrantaan kolmen vinkin avulla.

1. Taidetta puistossa

Tapio Wirkkalan puisto on Arabianrannan vetonaula. Design-puisto on nimetty muotoilija Tapio Wirkkalan mukaan ja sen on suunnitellut yhdysvaltalainen taiteilija ja ohjaaja Robert Wilson. Puisto on rajattu pensas aidoin yhdeksään eri huonemaiseen tilaan. Inspiroiva kokonaistaideteos tarjoaa vierailijoille tunnelmallisen kohtaamispaikan.

Tapio Wirkkalan puisto, Arabiankatu 5

2. Korkeakoulu tehdastiloissa

Arabian ensimmäiset tehdasrakennukset perustettiin vuonna 1874. Posliinista ja muista taideteollisista tuotteista tunnettu Arabia on vakiinnuttanut asemansa arvostettuna brändinä. Yrityksen vanha tehdasrakennus on vieläkin pystyssä ja sen tiloissa toimii nykyään Aalto-yliopiston Taideteollinen korkeakoulu.

Taideteollinen korkeakoulu, Hämeentie 135 C

Suhde31 SATO Vuokra asunnot Helsinki kaupunginosa

3. Kodikas asukaskahvila

Tuoretta kahvia, suussa sulavia leivonnaisia ja uunituoretta pullaa, Kaffila Bokvilla on Arabianrannan kodikas asukaskahvila. Kaffila toimii pääasiassa vapaaehtoisvoimin emännän ja harjoittelijan tuella. Kahville ja toimintaan mukaan ovat tervetulleita myös uudet osallistujat!

Kaffila Bokvilla, Hämeentie 125

Tätä et tiennyt: Sen lisäksi, että iso osa Arabianrannan uusista taloista on SATOn käsialaa, Hämeentien toisella puolella on iso taloyhtiö, jonka nimi on Sato n:o 9. Se on ensimmäisiä sotien jälkeen rakennuttamiamme taloja Helsingissä.

Vapaat vuokra-asunnot | Arabianranta

2

yksiötä

8

kaksiota

1

kolmiota