Rauhallinen ja yhteisöllinen Pähkinärinne

Luontoa pursuava asuinalue tarjoaa koko perheelle tekemistä

Myyrmäen suuralueeseen kuuluva Pähkinärinne on luontoa rakastavan kaupunkilaisen koti. Kulttuurihistoriallisesti arvokasta maisemaa värittävät punatiiliset talot ja kaunis Lammaslampi, joka tarjoaa asukkaille monipuolisia virkistymismahdollisuuksia. Lue lisää ja löydä elämäsi vuokra-asunto Vantaalta!

Pähkinärinne sijaitsee Myyrmäen vieressä aivan Helsingin ja Vantaan rajalla. Tämä Vihdintien, Rajatorpantien ja Lammaslammen välissä oleva naapurusto hurmaa luonnon rauhaa rakastavan kaupunkilaisen ja tarjoaa laajat ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet muutaman askeleen päässä kotiovelta. Kauemmas kotoa lähtevä pääsee sujuvasti matkaan bussilla ja omalla autolla Vihdintietä pitkin.

Klassikko jo syntyessään

Pähkinärinnettä alettiin rakentamaan vuonna 1970 arkkitehti Pentti Aholan johdolla ja tarkoituksena oli rakentaa arkkitehtuurisesti yhtenäinen alue. Pähkinärinne on saanut nimensä Lammaslammen pohjoispuolella sijaitsevan Pähkinäpuiston rauhoitetun pähkinäpensaslehdon mukaan.

Pähkinärinteen erityispiirteinä ovat tiilirakennuksissa käytetyt punaisen, valkoisen ja sinisen tehostevärit, jotka piristävät kerrostalomaisemaa. Vantaan kaupunki on noteerannut naapuruston kaupunkikuvallisesti arvokkaaksi kohteeksi valitsemalla sen rakennusperintölistaukseensa.

Monimuotoinen luonto on asukkaiden ylpeyden aihe

Lammaslampi on Pähkinärinteessä sijaitseva upea ja ainutlaatuinen luontokokonaisuus, joka kutsuu viihtymään ja retkeilemään hyvin hoidettuine puistoineen ja rantamaisemineen. Alueella on monta erilaista retkikohdetta, kuten Tuonelan tammimetsä sekä Soltorpin, Furumossenin, Äijänsuon ja Linnainmetsät. Niissä voi bongailla komeita puita ja kauniita sudenkorentoja sekä harvinaisia eläinlajeja kuten rauhoitettuja viitasammakoita tavallisten sammakoiden ja rupikonnien ohella.

Lammaslammella on rantaviivaa noin kilometri ja sen varsille on rakennettu sopivia lenkkipolkuja. Lammella on kaksi laituria, joilta asukkaat voivat pulahtaa kesäisin uimaan. Alueella on myös koirien uimaranta, jossa lemmikit pääsevät viilentäytymään helleaallon iskiessä.

Pähkinärinne tarjoaa koko perheelle kiinnostavia luontomahdollisuuksia, joten retkihousut jalkaan ja menoksi!

Yhteisöllisyys lämmittää

Pähkinärinteen asukkailla on mahdollisuus omatoimiseen viljelyyn alueen lähiviljelypalstoilla. Kaupunkiviljely tuo alueelle yhteisöllistä toimintaa ja viljelypalstoilla järjestään mm. vuosittainen sadonkorjuujuhla.

Kesäisin Pähkinärinteessä pääsee minigolfaamaan Pähkinärinteen ratagolfilla virvokkeiden ja jäätelön voimalla. Talvisin asukkaat pääsevät hiihtämään kaupungin ylläpitämillä yhdyshiihtoladuilla, joita pitkin voi sivakoida Myyrmäkeen asti.

Pähkinärinne tarjoaa myös erilaisia kaupunkitapahtumia ja Lammaslammella järjestettiinkin vuonna 2022 ulkoilmaelokuvatapahtuma Kino Lammaslampi. Monista alueen tapahtumista tiedottaa aktiivinen asukasyhdistys Pähkinärinne-seura ry. Pähkinärinteellä on myös oma aktiivinen Facebook-ryhmä, jossa käydään aktiivista keskustelua alueella asumisesta.

Pähkinärinteen kaupat ja palvelut

SATOn Pähkinärinteen kotitalojen tuntumasta löytyvät kaikki tarvittavat peruspalvelut kuten koulut, päiväkodit, apteekki, hammaslääkäriasema ja kirjasto. Lapset ja nuoret viihtyvät kotikulmillaan leikkikenttien ja Pähkinärinteen nuorisotalon ansiosta.

Pähkinärinteessä on sekä K-Supermarket että K-Market, joten kauas ei ruokaostoksille tarvitse lähteä! Naapurista löytyvät myös Vapaalan Lidlin ja S-marketin suuret myymälät.

Muutaman kilometrin päässä sijaitseva Myyrmäki tarjoaa laajat ostos- ja terveyspalvelut sekä esimerkiksi uimahallin. Eikä kauppakeskus Sellokaan kulttuuritarjontoineen ole kaukana Pähkinärinteestä.

Pähkinärinne yllättää asukkaansa monipuolisuudellaan ja alueella yhdistyy sopivasti kaupunki ja luonto – löytyisikö sinulle täältä elämäsi koti?

Vapaat vuokra-asunnot | Pähkinärinne

Miksi SATO?

Meidän asuntomme on sinun kotisi kaikissa elämäntilanteissa ja asuminen on vaivatonta. Huolehdimme kodistasi vuosikymmenten kokemuksella ja kehitämme uusia palveluja iloksesi. Meiltä ja kumppaneiltamme saat myös mainiot asiakasedut.

Ihastuitko Pähkinärinteeseen? Löydä elämäsi koti.